avui és un bon dia per morir

Un relat de: josepsalatermens

Avui és un bon dia per morir, ja he pagat els meus deutes de joc i no em sento pas culpable d'haver viscut. Em carrego a l'esquena el meu farcell ple de paraules mai dites i de gestos retinguts i començo a pujar per les escales de la muntanya que no té nom..

Adéu-siau, companys, us deixo els meus ossos i uns escrits sense massa sentit per penyora, si no sabeu que fer-ne ho podeu preguntar al noguer que viu ajuntat amb la riera de Jorba, fruint, tots dos, d'una relació assossegada. Que n'és de savi aquest arbre, car en té més de cent anys! Ell m'ha vist créixer i ha estat company dels meus somnis innocents, si, pregunteu-li, ell us respondrà amb el so de l'aire que s'esmuny per entre mig de les seves branques, quan ja és ben entrada la tarda i tots els colors s'assemblen.

Avui és un bon dia per morir, el sol, avergonyit, tan sols escalfa tèbiament per por de molestar, i el brisquet està cercant quina és la farigola més sincera i bufona disposada a oferir-me la seva fragància, per endolcir-me la pujada de les escales de la muntanya que no té nom.


Comentaris

  • Si poguessim triar...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 05-04-2008 | Valoració: 10

    potser sí que un dia com el que descrius seria bo, també, per morir. La feina feta, sense deutes, en pau amb nosaltres mateixos i la farigola regalant-nos el seu aroma. Tot i que m'imagino el paissatge que descrius i, m'inclino més a pensar que un dia com aquest, si es pot, és per viure'l i com més intensament millor.
    Veig que és el primer relat que penges, i espero que en siguin més i tan bons com aquest.
    Una abraçada

l´Autor

Foto de perfil de josepsalatermens

josepsalatermens

110 Relats

29 Comentaris

51179 Lectures

Valoració de l'autor: 9.40

Biografia:
Vaig neixer el 5 de març de 1961. Treballo en un hospital i estic casat i fillat. M'agrada la natura i estar de tant en tant un mica sol amb mi mateix, però també necessito tenir algú al meu costat.