Un jardí emotiu

Un relat de: josepsalatermens
La tristesa planava per sobre d'aquell pati, d'ençà que l'avia ens havia deixat, semblava que els geranis o els rosers havien decidit que sense ella ja no valia la pena de ser en aquest món i les ànimes de totes les flors l'hagessin acompanyat cap el cel.
L'avia les feisde mare, de germana, de confessora. Casada amb un home maltractador, totes elles li recollien les seves llagrimes i li donaven el consol del seus colors vius.
Tots varem entendre no havia sobreviscut cap d'elles, amb la flor més gran, la nostra avia, havien marxat totes plegades adreçant-se al gran i etern jardí.

Comentaris

  • Plantes amb ànima.[Ofensiu]

    Jo he estat fins fa 3 anys treballant amb plantes i flors, hi visc sol!. Però tinc 40 plantes d'interior sense comptar les d'exterior... Totes estan esplèndides!, perquè a tothora me les miro i remiro, les acarono... Quan he regalat una perquè me n'he cansat f'ells ...La persona afortunada que la rep em diu al cap d'unes setmanes que se li comença a morir..., de pena...Amb això vull dir que el teu relat m'ha tocat el cor, i l'ànima,! En poques paraules construeixes un smbient que m'és familiar, proper a la meva sensibilitat....Que Déu tingui l'àvia del teu relat a la glòria i acompanyada de les seves plantes...
    .

  • Gran error d'expressió...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 08-06-2024

    per part meva Josep. No volia dir que les flors enyoren la feblesa i el desconsol de l'àvia, simplement que la trobaven a faltar, i van decidir marxar amb ella, i no quedar-se amb un brètol com el seu home.

  • Colpidor[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 08-06-2024

    Les flors que enyoren la sensibilitat, la feblesa i el desconsol de l'àvia, amb la seva saviesa l'acompanyen al jardí etern.

    Un poema preciós Josep.

    Rosa.

  • Una tristesa. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 07-06-2024 | Valoració: 10

    Que està acompanyada d'un home maltractador. Que no podia continuar així, viu, en aquest món.
    Un microrelat molt ben reeixit.

    Cordialment.
    Perla de vellut.

l´Autor

Foto de perfil de josepsalatermens

josepsalatermens

114 Relats

36 Comentaris

52481 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
Vaig neixer el 5 de març de 1961. Treballo en un hospital i estic fillat. M'agrada la natura i estar de tant en tant un mica sol amb mi mateix, però també necessito tenir algú al meu costat.