Assumptes terrenals

Un relat de: Iona
La fesomia de les sis dones quedava desdibuixada enmig de la penombra creada per la flama de l'espelma. No hi havia marxa enrere. La veu tremolosa d'una d'elles ja havia deixat anar la pregunta, i ara totes es removien als seus seients, amb les mans entrellaçades sobre la taula. Sabien que si l'esperit colpejava un cop, la resposta seria sí; si ho feia dos cops, seria un no.

La veritat és que una cosa havia portat l'altra. Havien arribat a aquesta situació sense haver-ho previst, i ara estaven abocades a trobar una solució. L'origen de tot plegat començà amb la jubilació de l'anterior i amb l'arribada del nou. Com qui no vol la cosa, totes elles van començar a dedicar més hores a la parròquia, ja sigui col·laborant amb les obres de beneficència, en la litúrgia de les celebracions eucarístiques del diumenge o bé en altres menesters que anaven sorgint.

I ara, com a bones cristianes que volien ser, temien que el caràcter del seu pecat no pogués ser absolt, donat que qui havia d'intermediar per aconseguir aquesta absolució, també n'era partícip. Necessitaven assegurar-se que ell, com home de Déu, tenia prou influència sobre les decisions celestials.

Enmig del silenci, els va semblar notar una presència. La porta es va obrir lleugerament i un corrent d'aire travessà l'estança. L'espelma s'apagà, i es va sentir un toc. La resposta era un sí. Ell s'havia manifestat. La porta del paradís continuaria oberta per totes elles.

Tot seguit, els va semblar sentir unes passes familiars que s'allunyaven, però no en van fer pas cas.

Comentaris

  • Home de Déu[Ofensiu]
    Mansuba | 01-01-2024

    Un relat molt ben construït. Generes expectatives d’entrada i les mantens dins d’un text que flueix bé per desvelar-nos el seu secret al final. Uns assumptes molt terrenals amb un desenllaç que deixa espai per a la participació del lector.
    Enhorabona, Iona!

  • Aquests assumptes[Ofensiu]
    Prou bé | 03-12-2023

    No cal neguitejar-se quan aquell que ha de dir sí O no, és art i part!
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Molt ben narrat![Ofensiu]
    Neus Marín Cupull | 03-12-2023 | Valoració: 10

    La confirmació que el paradís existeix per aquestes "Beates".
    Molt ben travat i molt com sempre molt ben narrat entre el fet de mostrar i el de dir.
    Enhorabona i sort!,
    Neus

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

83 Relats

320 Comentaris

28414 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir