Tonalitat en do sostingut menor

Un relat de: Iona
Estic enfadada amb mi mateixa. Com podia haver passat tant de temps sense que me n’adonés. Sempre havia pensat que això de ser introvertida i amiga de la timidesa, em restava paraules, però em dotava de capacitat d’observació.

Però en aquest cas no ha funcionat. Ja fa cosa d’uns tres mesos que ha entrat a treballar el nou gerent de l’empresa i fins avui no m’he adonat que sempre vesteix amb pantaló fosc i camisa grisa.

El primer pensament que m’ha vingut és que potser detesta els colors, però un cop pensat millor, m’inclino a pensar que segurament el càrrec li va gran.

Comentaris

  • No és elemental, Dr, Watson, no és elemental[Ofensiu]
    Joan Colom | 12-12-2023

    No sé si hauràs llegit, en la intervenció de Mjosep "RESULTATS VOTACIONS NANOREPTE 1069 HORABAIXA", de 05/1272023, el meu comentari a propòsit del relat "Ordre d'allunyament" amb què havies participat (i guanyat) en el NanoRepte 1065: "Terror irracional". Aquell relat era punyeter però desxifrable, però el d'ara és una endevinalla més fotuda que les de Kefas.

    Capficat com estava en el preludi de Rakhmàninov i resulta que hi ha una peça en Do sostingut menor, també per a piano, molt més popular: la Sonata núm. 14 de Beethoven, més coneguda com a "Clar de lluna". I a la claror de la lluna, molt més feble que la del sol, la percepció del color es distorsiona: els anomenats "colors calents" (gamma del roig) es veuen més foscos, mentre que els "colors freds" (gamma del blau) es veuen més clars.

    Vaig bé per aquest camí?

  • El preludi més popular de Rakhmàninov[Ofensiu]
    Joan Colom | 08-12-2023

    Aquesta vegada el relat és massa subtil per a mi. Fins i tot havia pensat que el nou gerent podia ser un capellà, però no m'encaixa... M'apunto al prec de Rosa Gubau. Com a compensació, pots escoltar el Preludi en Do sostingut menor de Serguei Rakhmàninov, que segurament ja coneixes.

  • Potser, potser...[Ofensiu]
    Prou bé | 03-12-2023

    ...volia veure si te n'adonaves!
    Bon relat
    Amb total cordialitat

  • o potser...[Ofensiu]
    Atlantis | 03-12-2023

    és daltònic?

  • La timidesa[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 02-12-2023

    desperta la capacitat d'observació? Potser sí, no m'hi havia aturat mai a pensar en això, cosa que m'ha despertat curiositat. El final del relat, no l'he sabut interpretar. M'agradaria que m'ho expliquessis.

    Una abraçada Iona.

    Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

83 Relats

320 Comentaris

28427 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir