Cel·lulosa

Un relat de: Iona
Al lavabo, acabada de llevar pensa que el que més li agrada de tenir la regla és olorar, olorar la compresa plena de la seva sang, ja morta. La sang que el seu cos expulsa perquè ja no és útil, la que ha perdut la brillantor i la vermellor per transformar-se en un residu, rebuig amb noms i cognoms femenins. Les rajoles blanques contrasten amb el color metàl·lic de la paperera on es van acumulant i que amb el primer descuit es transformen, esdevenen font de vida. Les molestes mosques de la fruita. Suficients per fer-se notar, però insuficients per superar el llindar que les fa plaga.

Però tot plegat ja només és nostàlgia. Si tan sols hagués sabut reconèixer la darrera. Ha fet tard. Ha perdut la ciclicitat de la fecunditat per saltar a la linealitat de l'esterilitat i del deteriorament. A partir d'ara ja no les olorarà. Fan olor d'incontinència.

Comentaris

  • Olors[Ofensiu]
    Montseblanc | 08-06-2023

    Ostres! Com dic sempre, la vida té moltes cares i les diferents etapes per les que anem passant tenen les seves coses bones i les seves coses dolentes. A veure, fer-se vell és fotut. Per uns i altres. La regla és vida, la que se'n va cada mes i la que podríem donar cada mes també. Però la seva absència no vol dir decadència, vol dir canvi, a una altra etapa, que tindrà la seva part bona i la seva part dolenta, com totes.

  • Una nova etapa....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 03-06-2023

    que no sempre es viu i s'accepta de la mateixa manera, però aquest relat enfocat d'una forma dolorosa, no deixa d'exposar perfectament una situació ben real per a una part de les dones.

    Com sempre un magnífic relat.

    Salutacions.

    Rosa.

  • No sempre...[Ofensiu]
    Cesca | 03-06-2023 | Valoració: 9

    Tampoc crec que la menopausa hagi d'ésser signe de declivi o decadència. I sí, també pot ser un descans, sobretot quan, mentre ha durat, ha fet la punyeta (ho dic amb cara somrient i amb carinyo!)
    Bon redactat. Sempre he trobat difícil descriure una olor, ho has ben aconseguit. Molt bo. Enhorabona.

  • Un memoriam[Ofensiu]
    Prou bé | 02-06-2023

    No sempre la menopausa és signe de declivi en relació a fer-se vell, però sí que és pèrdua de la capacitat de fecundar i, a vegades, pot ser un descans.
    Amb tot el teu relat és ple de dura nostàlgia ...
    Molt ben reflectit amb imatges molt suggestives.
    Amb total cordialitat

  • nostàlgia [Ofensiu]
    Atlantis | 02-06-2023

    Un relat clar i valent sobre la nostàlgia de la menstruació. Un relat ple de sentits :colors i olors que parlen del pas d'un temps de fecunditat a un camí cap la de decadència.

    Vaig escriure una vegada un relat-poema que parlava d'això. Perquè malgrat les molèsties de la regla, ella és un senyal de vida i jovenesa.

    M'ha agradat molt, pel què diu, però sobretot per com ho diu.

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

83 Relats

320 Comentaris

28371 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir