Hivern

Un relat de: Iona
El vent mou les fulles del lledoner del jardí. Ara són plenes de vida, però en uns mesos ja no en quedarà. Només restarà el color de la decrepitud. I el vent seguirà. Ara per arremolinar-les en un racó fosc i humit. I caragols i escarabats s'hi trobaran a gust. Ells no en saben res del que passa uns metres enllà, dins de la casa. O potser si, i fan veure que allò no va amb ells.

Totes les del carrer són més o menys blanques. La nostra, segurament podria ser de qualsevol altre color i això no canviaria res. O sí. Les coses passen i llavors tot canvia. I en canviar, fa que en passin d'altres i així segueix per sempre més. No hi ha manera de parar-ho. Però jo pensava que sí que podríem. Que tot aniria a millor. Però no, no fou així.

A la tardor queien els lledons. Són petits i tenen poca polpa, però dolços. M'agradaven. A ella també li agradaven. Abans els recollíem i ens els menjàvem.

Però els colors s'han anat perdent, com la seva vida. I ella, en un intent de fer-los aflorar per últim cop, s'ha esquinçat i ha deixat que tot brollés, fins que finalment tot s'ha apagat. D'ençà d'aquell dia que mai més ningú ha collit els lledons caiguts a terra.

Comentaris

  • Desig[Ofensiu]
    Prou bé | 14-07-2024

    A vegades volem. Potser desitgem i esperem que les coses canviïn. Millor deixar-ho si el canvi és per anar a pitjor. El pas del temps es inexorable i així com passen les estacions, l'hivern per a tothom arribarà un dia.
    Bon relat. Ben retrobada, Iona
    Amb total cordialitat

  • Tot té...[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 12-07-2024 | Valoració: 10

    un principi i un final, com el lledoner, els fruits neixen, maduren i cauen, però mentre estan vius i dolços s'han de gaudir. Una metàfora preciosa Iona.

    Una abraçada i molt bon estiu.

    Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

85 Relats

324 Comentaris

30026 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir