Tocat i enfonsat

Un relat de: Iona
Feia molt goig amb les parets pintades d'ultramar i el taulell atapeït de caixes amb gel tan ben assortides. Generació rere generació havia estat al capdavant del negoci familiar i segur que cap d'ells hauria imaginat aquell enfilall de successos.

Fou a mesura que les autoritats sanitàries aprovaren reials decrets que el gris de l'acer inoxidable anava quedant cada cop més al descobert. Que si la prohibició de venda dels de closca per això dels microplàstics, que la dels tentacles per tenir massa colesterol, que la dels massa grans pel tema del mercuri, que la dels massa petits... Un degoteig que semblava no tenir aturador.

Alguns pensaven que l'omnipresent forta olor de peix que últimament emanava la família era deguda al fet que havien aconseguit nedar a contracorrent i havien trobat la manera d'entrar al mercat tèrbol de vendes il·legals. Però no, ells eren gent de bona mena, i per descomptat, el negoci acabà fent aigües. Així i tot, continuarien anomenant-se Cal Peix. Just, un trist motiu, masses rebuts d'aigua retornats.

Comentaris

  • curt i concís[Ofensiu]
    Atlantis | 07-02-2024

    Un bon relat, curt i concís, que explica molt bé l'origen d'un malnom i descriu una realitat punyent. Molt bé!!!

  • Ben tocat[Ofensiu]
    Prou bé | 06-02-2024

    I gens enfonsat el teu relat. Descrius una realitat amb total versemblança, que el fa colpidor.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • Competència[Ofensiu]
    SrGarcia | 05-02-2024

    Un relat que descriu molt bé els mals dels petits comerciants. Un excés de burocràcia el fa la vida difícil. Però també hi ha una dita que seria adient en aquest cas: el peix gros es menja el petit. La competència amb les grans cadenes els resulta impossible.

  • Ben tocat[Ofensiu]
    TerricheT | 03-02-2024

    Un micro, micro, que en tots els seus aspectes toca l'aigua. En cada paràgraf fas sortir alguna referència que et fa pensar en aigua, o qui hi viu, dins de l'aigua, i el malnom que tenen, també força remullat, fa que aquest microrelat el trobi rodó, gairebé d'escola pels referents usats i per les paraules triades, que semblen posades per explicar un relat, i hi són per tria personal, cosa difícil, explicar un relat amb les paraules justes i adequades.

    M'agrada i espero que al jurat també els agradi, segur que sí.

    Sort!

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Recorda, ja no el pots esborrar!
    Qualsevol dubte contacta amb nosaltres en el nostre correu:
    concursos.arc@gmail.com

    Gràcies per participar.


    Comissió XIV Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Iona

Iona

83 Relats

320 Comentaris

28419 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Durant el confinament vaig provar això que en diuen escriure i ves per on em va agradar. Ara, novella en el món de l'escriptura, vaig fent, desfent i aprenent.

El meu blog: Despullant sentiments de Iona

A Instagram: @lecturesxgaudir