Ara sé que has estat sempre amb mi

Un relat de: copernic

Ara sé que has estat sempre amb mi. No d'una manera permanent, fidel si no fent-me notar la teva presència de tant en tant. T'he sentit a les nits fredes d'hivern quan el vent del nord xiula entre les escletxes. T'he intuït en els silencis, en les mirades sense resposta, en les llargues estones d'espera. T'he vist en mig de la boira, que lentament desdibuixa els contorns de les muntanyes que circumden la vall, en el campanar apuntant cap al cel d'un blau metàl·lic, en els crits nerviosos de les gavines planant sobre els cims de les onades. Estaves allà, acompanyant-me, mirant com creixia, com em feia gran, vigilant les meves passes, delitosa per aprofitar qualsevol relliscada que et permetés una captura precoç.

Alguna vegada, vas passar molt a prop. Vaig veure com t'enduies companys de classe que havien escollit per evadir-se el camí sense retorn de la droga. Però no te'n vares sortir. Incapaç com era de mirar-te a la cara, no em podies seduir ni enganyar-me amb les teves males arts. Estratègicament, et vas retirar, esperant, sempre a l'aguait, perquè si alguna virtut t'he de reconèixer és la paciència. Saps que sóc feble, que no podré resistir gaire temps. Què importa que encara sigui jove? El temps és relatiu. Tothom ho sap. No calia que cap geni amb els cabells rinxolats ens ho demostrés per corroborar-ho. Fujo de tu tot el que puc, miro de no donar-te cap oportunitat però al final te'n sortiràs, com sempre. Quin sentit té esquivar-te, si tard o d'hora acabaràs guanyant aquesta batalla inútil?

Tinc sentiments ambivalents cap a tu. T'agraeixo sincerament tot el que has fet per advertir-me, totes les vegades que em vares mostrar el camí que havia de seguir per no trobar-te. Però per altra banda, sempre que et presentes al meu voltant trastoques tots els meus plans i em deixes un regust difús d'impotència, per no parlar dels projectes i il·lusions que has tallat d'arrel a tanta gent que he conegut i que m'han precedit. Aquesta impredibilitat és el que em neguiteja, aquest no saber mai quan vindràs, quina forma agafaràs quan em visitis. Per això he decidit posar fi a aquesta incertesa. Tinc un amic que és químic. No ha sospitat res quan li he preguntat quin producte administren als condemnats amb la injecció letal. Coneix bé els Estats Units per haver-hi passat una temporada i ha visitat diferents ciutats, sobre tot de la costa Est. Deu haver considerat el meu interès una mica morbós però ja fa temps que ens coneixem i sap que sóc una persona curiosa i inquieta i que em deleixo per parlar de qualsevol tema.

Ho faré aquesta nit, a casa, tranquil·lament. Ara que estic en plenes facultats mentals. No vull envellir, veure com lentament els meus òrgans comencen a fallar, com la pell va perdent elasticitat i la ment es torna confusa i desordenada. Serà una mort serena, sense agonia, em fondré amb el no res amb parsimoniosa lentitud. Per una vegada, per una sola vegada, seré jo el qui et convoqui. Jo, el que et faci una visita i no tu la que vinguis a visitar-me.

Comentaris

  • Tenebrosa claredat[Ofensiu]
    angie | 17-11-2009

    Noi, m'has deixat palplantada al davant de la pantalla. La teva prosa rítmica i contundent va armada fins les dents!. Aquest monòleg fort i ple de humanitat, ens convida de nou a reflexionar (estàs que no pares). La mort, és part del nostre viatge (sí, aquell que et deia en l'altre relat, jeje). És aquella mosca collonera que no marxa mai, que s'entesta en fer-se veure, que és ràpida en els darrers metres, hàbil i destra en el seu oportunisme (barat). Ja diuen els experts que el millor és afrontar que hi és, que arribarà en qualsevol moment, i això que tu fas, parlar-ne d'ella, és la millor manera de controlar la por que tots tenim, que hem de tenir, perquè la coneixem però no sabem d'ella més que el que ens permet mostrar-nos.
    El final del relat és dur, collons si és dur... però m'agrada com a cirereta del pastís.
    Els temes tabú necessiten de textos com aquest, no sé encara perquè som tan cagats quan són coses que viuen amb nosaltres... Si parles d'allò que et preocupa, no estàs mai sol, i això sí que seria dur, morir sol.
    Avui llegeixo aquest relat després d'assabentar-me que la segona causa de mort en els joves és el suicidi (és evident que no pateixen tantes malalties com la gent gran, per això és la segona). Sembla que estem al segle dinou, quan tothom amagava rere les portes de casa seva els seus problemes i, de cara a la galeria, tot era pulcre i perfecte... Reconxu, astrònom, no em deixes "tancar la boca", jeje

    angie

  • Un cara a cara[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 30-09-2009

    amb un "personatge" que acostuma a esgarrifar-nos ( a mi, ja t'ho puc assegurar) Descrius molt bé l'ambient que envolta al narrador amb paraules que et deixen clavat perquè són les que hom pensa però que no surten amb la facilitat que exhibeixes. "Aquest no saber quan vindràs" sempre ens posa a la corda fluixa i ens crea una angoixa que tu has resolt donant un cop de timó. Un final sorprenent però indesitjable. Ja saps que et desitjo llarga vida per seguir escrivint i contar-nos històries reals o ficticies.
    T'envio petons reconfortants que et ressucitin, copernic!

    Mercè

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

388258 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...