Algun dels meus millors moments... amb la meva besàvia

Un relat de: criptonita

"Van ser moments dolços de la meva vida que no podré viure mai més. Tan sols amb el record". Són paraules que he pensat fa un moment i ara crec que semblo una iaia compartint els seus millors moments amb els seus néts, com feia la meva àvia. De fet, era la meva besàvia però tots li dèiem "àvia" i ella estava encantada.
La meva àvia era una dona amb un aspecte endurit per la vida, amb molta força i caràcter, però molt agradable. Els seus cabells blancs eren la viva demostració de la seva experiència.
Algunes vegades ens reunia a tots, als meus cosins i a mi, i ens explicava històries. Ens feia seure damunt la seva falda, tot i la seva avançada edat. Recordo que ens abraçava i ens deia que ens estimava molt, tot embolcallant-nos de manera exagerada amb els seus braços. Havia treballat molts anys per a gent important, diplomàtics, ambaixadors... a Sud Amèrica. Va haver de marxar allà per culpa de la guerra, com tants altres, per guanyar-se el pa i alimentar la seva filla. Va quedar-se vídua molt jove i va donar voltes fins instal·lar-se, definitivament, aquí, al poble on ara jo visc.
Em sap greu perquè com que jo era molt petita ara, pràcticament, no recordo les seves anècdotes. M'hauria agradat poder enregistrar-les en la memòria per poder explicar-les algun dia als meus néts. Però no podré fer-ho i se'm fa un nus a la gola quan hi penso.
El que realment em sobta a vegades és el record que va quedar d'ella a tota la família. Tots sentim una admiració especial respecte a ella i la tenim molt present. Era una dona que mostrava els seus sentiments sense embuts, que francament es feia estimar...
Així que aquest podria ser un dels meus millors records. D'aquells moments que no tornaré a viure mai més. Perquè ella ja no està amb nosaltres. No obstant, sempre quedarà el record que en tinc. Mai l'oblidaré.

Comentaris

  • Un record molt tendre[Ofensiu]
    brins | 01-12-2008 | Valoració: 10

    expressat amb dolça serenor.

    Segur que la teva besàvia era una gran dona,
    perquè encara viu en el teu record.
    Una abraçada

  • Gràcies![Ofensiu]
    criptonita | 02-09-2008

    Gràcies per comentar-me i valorar-me! és que la meva àvia era la millor i me l'estimo molt tot i que ja no hi sigui! m'alegra que agradi aquest relat que parla d'ella perquè ella era molt important per a mi... i només em queda el seu record.
    Una abraçada.

  • Bon relat[Ofensiu]
    surina | 01-09-2008 | Valoració: 9

    Comparto els teus sentiments. També em sap molt greu no haver escoltat amb més atenció les històries que explicava la meva àvia. M'agradaria poder preguntar-li tantes coses....
    Bon relat.

  • Ella viu en el record,[Ofensiu]
    Epicuri | 21-04-2008

    amb el teu permís, ja m'ha fet una mica de companyía.

    No més tinc bon record d'una àvia, encara i així distant. Els teus nets tenen molta sort. I jo també en llegir-te.

    a rellegir!

l´Autor

criptonita

12 Relats

23 Comentaris

16698 Lectures

Valoració de l'autor: 8.88

Biografia:
D'on sóc? No importa. Posem que sóc de la província de Girona, una província amb molt encant, des de la muntanya i fins a la costa.
El cas és que sempre m'ha agradat la literatura i escriure, el que més. Però moltes vegades penses que potser no vals per escriure i no t'atreveixes a mostrar el que fas... fins que un dia ho fas i veus que no passa res, que hi ha molta gent com tu, escribint perquè, senzillament, els agrada... I aquí estic...