A LA TERRA NO HI HA LLUM

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
La foscor ha envaït de nou la  terra. Les últimes notícies dels últims dies així m'ho mostren.

Fa dos anys una pandèmia va assolar el món, omplin-lo de por, mort i malaltia. L´humanitat no pensàvem que ens pogués ocórrer cosa semblant. Fa dos anys com un núvol de color fosc plana desmunt nostre, ens angoixa i dissorta a tots.

Ara com un altre plaga bíblica a prop nostre, una guerra mata i atemoreix. No és l'única guerra al món per desgràcia, altres fa anys assolen també punts del globus terraqüi, però  potser no tant al costat de nosaltres.

Jo no oblido que aquesta guerra ja fa vuit anys que es va iniciar, alguns quasi ens havíem oblidat de la seva existència, però no, ara més cruenta que mai,  fereix i assola un territori que jo persona de bona fe, sempre he  volgut conèixer.

No oblido , per la meva  edat recordo molt el desastre nuclear de Txernòbil,  ho recordo amb dolor. I ara els tancs han fet presa de les seves runes , no vull ni pensar en què pot ocórrer altre volta.

Sempre he estimat els escriptors, músics, i tota la cultura russa. Sí, Rússia és un gran poble. El que no està a la seva alçada és el seu màxim dirigent i sequaços.

El poble rus ha patit molt al llarg dels segles com tot bon coneixedor de l´història sap. I el poble ucraïnès a l'igual al rus, són pobles germans i veïns.

Avui un germà ataca al seu germà, com també la bíblia ens va fer conèixer, amb el crim de Caín contra Abel, això per mi és molt lluny i una mica com un conte, però els pobles eslaus són aquí no gaire lluny, tot com un malson.

Per això jo dic que ens hem apartat de la llum, ens endinsem a la foscor, la foscor no volguda per tota persona de bé, ens endinsem en obscures sendes que no sé on ens portaran, els que diuen manen el món. No vull que la blanca neu es tenyeixi de vermell, no vull infants morts . No volem una primavera fosca amb olor de mort i no de violetes.

Volem una terra que puguem caminar amb la llum sobre el cap, amb pau.

Sembla que la terra no hi hagi Déu. Potser som els déus nosaltres!
Uns déus malèfics i inhumans..

Comentaris

  • Ens envolta la foscor[Ofensiu]
    Prou bé | 14-03-2022 | Valoració: 10

    Només puc dir que que comparteixo pensament i sentiment! Molt ben expressat i emociona tot el que dius i el que no dius, també!
    Amb total cordialitat

  • Les crisis.[Ofensiu]
    SrGarcia | 03-03-2022

    Tens tota la raó, és una guerra entre germans. M'ha fet pensar en el que hagués pogut passar el llunyà any 62 amb la crisi dels míssils russos a Cuba, per sort, aquella vegada ho va arreglar la diplomàcia, aquesta vegada no ha estat així, una llàstima.

  • Guerra entre germans... [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 02-03-2022 | Valoració: 10

    Hola, Montserrat:
    Un relat molt ben redactat, molt actual, on estan matant-se entre Rússia i Ucraïna.
    M'alegre de llegir-te altra volta i aquesta ha estat una gerra entre germans, que ho expresses amb tota garantia.
    Gràcies per la teua visita i el teu amable comentari, al meu poema "La teua promesa", on em dones la teua opinió.

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323155 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.