2032

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
El fred com cada dia és intens i sols estan a octubre, la mare diu que hauran d'anar a tallar més llenya per escalfar-se i cuinar, que amb la que tenen no arribaran ni a final d'any.

Els nens agafen un trineu fet artesanalment però que bé que els va per arribar una mica més abans  a l´escola. A fora un termometra marca -28 graus centígrads. Tanmateix, en Biel i l´Aina hi han d´anar a l´escola, és un privilegi que pocs tenen ja. A les ciutats la majoria de gent ha fugit per manca de recursos d´aliment, escalf o aigua. Els poblets tenen més sort encara amb hivernacles fets com poden cullen verdures i patates i encara queda alguna gallina i porc. Fa cinc anys que el gran meteorit va impactar la terra matant gent i animals , els virus també van fer de les seves i la població mundial s´ha reduït a menys d´una quarta part. Electricitat quasi no en tenen mai i per culpa de les temperatures tan baixes la majoria d´animals s´han extingit i les aigües son  contaminades la majoria.

Aquest 2032 que aviat acabaran els nens no ho saben però els pares i l´àvia els diuen tenen una gran sort de viure enmig del bosc a Catalunya Central, al Pirineu les temperatures poden esdevenir de -50  en aquest temps , allà quasi inviable tota civilització. També els diuen tenen, la gran sort que l´àvia li agradessin tant els llibres, ja que així podran adquirí gran cultura-.

Però en Biel i l´Aina que mai han vist res més ,queden admirats amb les boniques fotografies dels llibres i es diuen que tristament ells no ho veuran mai. A l´escola una senyora que va estudiar per mestre els ensenya a llegir escriure i a tot el que bonament pot, encara que tinguin de ser de diverses edats i procedències . Els més grans els parlen de Nadal i Tions on les joguines anaven a dojo , així i tot com que són nens es conformen en riure i jugar. I per Nadal si posaran un arbre i amb guarniments fets per ells mateixos  també . L´Aina que és una mica més gran li diu a en Biel, que si, algun joguet tindran.

Comentaris

  • Publicat[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 11-10-2022 | Valoració: 10

    https://www.guimera.info/wordpress/contesnadal/2032-3/

    Gràcies.

    Ja saps que " estem oberts" fins passats els Reis. Si Putin no ho impedeix , clar.

    tribuna@guimera.info

    Bon Nadal !!

  • Apocalíptic[Ofensiu]
    llpages | 12-12-2021

    No hi ha espai per a l'esperança en aquest relat, un exemple d'allò que les desgràcies no vénen mai soles. Només ens pot consolar que encara no hem arribat a aquest escenari.

  • Utopia inversa.[Ofensiu]
    SrGarcia | 08-12-2021

    Això sí que és una distopia. Encara sort que no ens va passar com als dinosaures i el meteorit va deixar alguna cosa per llavor.
    Un relat molt pessimista, però si estem preparats per a sofrir el pitjor, les coses fan de més bon anar.

  • En l'any 2032, qui viurà? [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 07-12-2021 | Valoració: 10


    Un relat molt interessant i a la vegada amb bona eina per a veure com viuen a la Catalunya Central i el Pirineu. Pot ser que l'any 2032, arriben a viure els protagonistes d'aquest relat.
    M'agrada com ho planteges, Montserrat.
    Una abraça.

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

324374 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.