Fredor - (ARC a la ràdio - culpabilitat)

Un relat de: Galzeran (homefosc)

Vint anys de presó per cada mort! Quina gràcia, quatre dies i al carrer.

Què es pensen que els havia de dir? Aquell matí no tenia temps per perdre, la meva actuació va ser genial i ben estructurada, els objectius varen ser assolits amb contundència i precisió, res no va fallar, fins que la policia em va reduir... també els hauria abatut, però no em quedava prou munició, era més sensat rendir-se. El meu superior a l’ombra em va venir a felicitar, pels seus comentaris sé que me’n sortiré. No m'amoïnen aquests juristes marietes mai no aconseguiran que afluixi, volen que me’n senti culpable de la mort d’aquelles setanta dues persones que defensaven els immigrants. És la idea d’aquests “pixa cames”, que aconseguiran que s’aniquili la nostra raça, la nostra cultura morirà per la seva culpa si gent com jo no fem alguna cosa més. Sóc un militar, un estrateg, la història sabrà recompensar-me.

Comentaris

  • M'has llegit el pensament!![Ofensiu]
    Annalls | 22-11-2012 | Valoració: 10

    Ens has donat la versió que costa entendre !!! El cervell ...queda tan per saber...
    No podem deixar questes persones perilloses per els altres, i a vegades per si mateixes al carrer...i si, es deixen i la por cada cop es més forta. Tampoc fer-los mal, i si nosaltres tinguessim aquest punt de mira? Perquè no ? si ells ho tenen , be ens podria haver tocat. Però els hem de posar en un punt i part i no ho fem ,així que espero no ens en trobem cap.
    Malauradament cada dia els tenim més aprop!!
    Anna


    Ets bo, ets bo en aixó del art d'escriure.

  • sense sentiment de culpa...[Ofensiu]
    joandemataro | 15-05-2012 | Valoració: 10

    molt bé ferran, li dónes la volta al tema del concurs per enfocar el punt de vista d'una persona que no té sentiment de culpa, que pensa que fa el que ha de fer i com sempre ho fas amb una prosa ben estructurada i rica, ets un mestre !

    i gràcies pel teu comentari savi i encertat al meu " Sento Veus ", em quedo amb el missatge

    abraçades per tu i tota la família
    joan

  • Tots tenim els nostres motius[Ofensiu]
    allan lee | 02-05-2012

    i ell no és una excepció. Trobo el curt relat molt brillant. Com obrir una porta, un altre cantó que no podem compartir ni segurament comprendre, ni volem. Però jo crec, i això és una opinió personal, que ningú es mou pensant en fer mal, o almenys tenint tots els motius del món per fer seva la dita que el resultat absol als medis emprats per aconseguir-lo. Dita que tampoc comparteixo.

    Em repeteixo: brillant. De llum negra.

    a

  • s'ho deuen creure[Ofensiu]
    montsepema | 01-05-2012

    ostres aquesta gent que comet assassinats en nom d'una ideologia, d'un partit, en fi que es creuen salvados del món, s'ho creuen de veritat, i la por és que la gent se'ls torni a creure, un altre Hitler, no!!!!, però se'l va creure moltíssima gent.

  • Un monòleg interior...[Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 01-05-2012

    d'un boig que devia sentir-se com un segon Adolf mentre disparava a tort i a dret ben convençut que estava salvant una raça pura, intocable, autèntica.
    Com una bala has anat directe al gra amb aquest monòleg que ho diu tot de la seva sang freda, i del rerefons que pudeix més encara que ell mateix.
    Estem ben arreglats amb fanàtics com aquest!
    Bona feina, darkman!
    Una abraçada, company!

    Mercè

  • Bogeria de salmó fumat[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-04-2012 | Valoració: 10

    Veus, d'un tema tan actual en treus el fruit amb un relat de materia gris, un xic rovellada. Comprenc tan bé als familiars que no volen escoltar les animalades d'aquest salmó fumat! T'has ficat molt originalment dins el seu cap, no cervell, i amb quatre ratlles has fet entendre moltes coses. Enhorabona! I una abraçada, Ferran.

    Aleix

  • La història...[Ofensiu]
    SenyorTu | 22-04-2012

    A vegades penso que la història no serveix per a res, o només per llegir-la, perquè l'esser humà ensopega un cop i altre amb les mateixes pedres. A la història hi ha cabassos de casos com aquest que narres. La ment humana deu estar feta de plastelina, manipulable i emmotllable. Molt oportú el relat, darkman, i també valent en posar-te en la pell del salvamons. Una exposició senzilla i directa –i freda, sí— que, com veus, incita a reflexions més enllà del text.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Galzeran (homefosc)

Galzeran (homefosc)

96 Relats

839 Comentaris

264728 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
A voltes escric per necessitat.

(Maria Barbal dixit)

La foto de la portada del llibre és un dibuix de la relataire allan lee, i podeu comprar el llibre digital aquí

El bloc de l'home fosc té més relats i poesies meves aneu-hi per aquí

De mica en mica aniré marxant, potser sols quedaran alguns relats presentats i escollits en els concursos, i potser algunes poesies, però fins i tot aquestes acabaran per volar-

Dels meus relats a concurs, que durant els anys de participar van quedar finalistes, n'he fet un recull electrònic que podeu baixar/descarregar gratuïtament des de LEKTU
No sempre els he publicat sota aquest perfil, però tots es poden trobar dins la pàgina de relats en català.



Gràcies pels vostres comentaris.


Fd'AG


UN ALTRE JO

ESCRITS DE L'HOME FOSC

L'HOME FOSC AL FACEBOOK

AUTOR A GOODREADS

LA LLEIXA DE L'HOME FOSC


I si us cal fer algun comentari més privat darman59@gmail.com

A voltes, madurar exigeix caure de l'arbre.

Fd'A