CAMINS DE LLUM (Arc a la Ràdio - Cicle de la Vida - Novembre - Naixement)

Un relat de: Galzeran (homefosc)
Camins de llum


Aquell anterior nostre que ja hi ha passat no ens dóna la raó de persistir en un fet tan angoixant. Si cal viure-ho com un càrrec transcendent, hauria de ser més fàcil arribar-hi. El trasllat de la consciència no és pas senzill, i l’anterior viure s’oblida en els primers alens. Allí d’on ve el sentit nostre no valora l’existència d’una Terra rutilant plena d’olors i colors, no és ni una opció del viatge, on passa desapercebuda en una eternitat que ignora l’essència de l’unívoc. Per sort, un cop raus en aquest curiós i tangible món, els anteriors t’embolcallen sols d’arribar-hi.

Entenem que l’experiència carnal complementa els coneixements adquirits en el nostre viatge d’eons. Passem de la llum al físic i malgrat els fets del trànsit s’esvaeixen, resten en una anul•lació latent que puc sentir com un incert punt amagat de la consciència. Però m’he d’espavilar, el temps és finit en aquest espai diferent, i a cada pensament oblido més detalls de l’etern viatge. Entro a una nova vida i de fet, la sensació és que surto a un espai fred amb un cos pesant i sense autonomia on puc percebre un caliu nou, diferent. Però no defineixo les realitats que em són tangibles, no encara. Puc sentir un neguit que m’impedeix deixar de xumar aquell cos substancial que m’omple d’una agradosa sensació de pau, alhora que descobreixo noves percepcions en el contacte amb aquest ésser anterior i sublim al que puc ensumar, que m’inspira tendresa i m’ofereix aquest nutrient guaridor que omple d’una manera incomprensible l’espai humà que ara habito.

Potser aprendré alguna cosa en aquesta realitat que puc entendre com un viure diferent. Però mentre recordi el viatge pels camins de llum, mantindré vital el neguit de retornar al no lloc d’on he vingut, gaudint l’experiència que ara enceto i que sé que em durà a una nova visió de l’eternitat, quan hi retorni.

Comentaris

  • Ja t'ho han dit...[Ofensiu]
    deòmises | 18-12-2014

    ...un relat que fa pensar, i molt. Entre la sci-fi i la creença de les vides anteriors, una amalgama filosòfica que Déu n'hi do!


    d.

  • Molt especial![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 24-11-2014

    Una relat de ciència-ficció embolcallat d'un halo filosòfic, un xic difícil de comprendre però capaç de crear una atmosfera misteriosa que m'ha captivat força.
    L'enhorabona per l'originalitat de la teva història.
    Una abraçada!

  • Un relat curt[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 19-11-2014

    que fa pensar molt. Com sempre, molt ben narrat.

  • De la llum...[Ofensiu]
    Naiade | 17-11-2014

    ...cap a la llum. Un interessant micro molt inspirat. Segur que si venim de la llum, passem per la foscor i retornem a la llum, fases d'un llarg camí... en algun lloc de la ment guardem l'origen de tot plegat, Això sí, ben tancat amb clau i forrellat.
    Fa pensar, "home fosc endinsant-se en la metafísica".

  • Interessant[Ofensiu]

    Ens planteges una bona antítesi de tu mateix aquí Ferran, ja saps llum, foscor... Però bé el que importa és que ens mostres un visió curiosa del món transcendent i de la nostra pròpia existència, que és anar oblidant el que viem del camí de llum, una mica el contrari de la reminiscència de Plató. Felicitats Home Fosc pel teu relat ben inspirador! Ens anem llegint.
    Edgar

  • Einstein[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 16-11-2014 | Valoració: 10

    Aquest nano segur que era l'Enstein. Els seus raonaments així m'ho certifiquen. Uns raonaments desenvolupats, perfectament argumentats en frases llargues i profundes, com les ones denses de mar de fons. És un relat preciós, de contingut madur i forma filosòfica. Per assaborir-lo bé cal llegir-lo un parell de cops; a la segona lectura el gaudi augmenta. Si no és l'Einstein, deu ser que l'ha parit en Ferran. Una abraçada.

    Aleix

  • Llum i foscor[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 15-11-2014

    L'home fosc escrivint un relat sobre llum, molt filosòfic i profund et veig. Ara, és suggeridor pensar en aquesta lluminosa existència anterior.

  • El llenguatge[Ofensiu]
    SenyorTu | 15-11-2014

    D’on venim... Cap a on anem... No hi ha cap resposta, potser alguna proposta i unes reflexions interessants. El llenguatge, depurat i expressiu, curosament coherent.

l´Autor

Foto de perfil de Galzeran (homefosc)

Galzeran (homefosc)

96 Relats

839 Comentaris

264435 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
A voltes escric per necessitat.

(Maria Barbal dixit)

La foto de la portada del llibre és un dibuix de la relataire allan lee, i podeu comprar el llibre digital aquí

El bloc de l'home fosc té més relats i poesies meves aneu-hi per aquí

De mica en mica aniré marxant, potser sols quedaran alguns relats presentats i escollits en els concursos, i potser algunes poesies, però fins i tot aquestes acabaran per volar-

Dels meus relats a concurs, que durant els anys de participar van quedar finalistes, n'he fet un recull electrònic que podeu baixar/descarregar gratuïtament des de LEKTU
No sempre els he publicat sota aquest perfil, però tots es poden trobar dins la pàgina de relats en català.



Gràcies pels vostres comentaris.


Fd'AG


UN ALTRE JO

ESCRITS DE L'HOME FOSC

L'HOME FOSC AL FACEBOOK

AUTOR A GOODREADS

LA LLEIXA DE L'HOME FOSC


I si us cal fer algun comentari més privat darman59@gmail.com

A voltes, madurar exigeix caure de l'arbre.

Fd'A