TORNAREM A LLUITAR

Un relat de: Galzeran (homefosc)
Ensomniat en un sofà d'hospital, Martín Petirojo obre els ulls quan sent somriure el seu pare, porta dies en coma per un impacte de llamborda modernista en la primera setmana de bombardejos a Barcelona. El Martín no entén que, a la meitat del segle vint-i-u i sota la mirada atònita dels països europeus, dia rere dia els míssils castiguin les principals ciutats de la república. I amb ell, tot el país es demana per què enllà de les fronteres aquells que podrien aturar l'agressió sols parlen i no fan res per defensar el jove estat independent. Calgueren anys per fer-se un lloc entre les nacions del món i ara, en ple auge del populisme faceciós, reclamen amb violència que torni al parany d'una rància unitat nacional. El somriure del pare, nascut en un llogaret de la Manxa, mostra al fill que somia un món que el fa feliç i sigui quin sigui, aquest sentiment sap que no li robarà mai ningú. L'acarona i això els conforta, i a cau d'orella li parla suau, recordant els primers dies que varen assolir ser independents.

Obre els ulls alterat el Bernat Pit-roig. En somnis s'ha vist estirat en un llit d'hospital mentre els avions bombardegen Barcelona. No ho comprèn, ell viu a Manresa, on hi ha les institucions i la capital catalana, traslladades després que les dictadures feixistes del segle vint intentessin dominar Europa i abolir els drets defensats en la guerra de successió a principis del mil set-cents. Encara es rememora aquell gloriós set de setembre, quan l'Almirall Bon Smart va dur la flota ancorada a Nàpols fins Barcelona, fustigant i fent claudicar l'aliança borbònica que assetjava la Ciutat Comtal. Va ser una gran victòria que consolidà els nostres furs. I aviat en farà tres-cents cinquanta anys, serà un goig celebrar-ho. Endormiscat, el Bernat encara es planteja què hauria passat si l’Almirall s'haguera endarrerit uns dies més. La ciutat estava exhausta, les muralles a punt de cedir. La derrota hauria estat humiliant. El pensament el commou, però recupera la calma en mirar la dona que dorm plàcida al seu costat. Es varen conèixer un aniversari d'aquell set de setembre que d'aquí a dos dies celebraran. No ho entén o no ho vol comprendre, per què somniar un enemic que no sap viure en pau? Demà fa una intervenció al Parlament; la viurà engrescat, serè. Tanca els ulls amb un somriure, i aviat recupera el son assossegat.

En el son assossegat, al pare li perviu el somriure, mentre escolta ufanós el discurs serè, i engrescat, del seu fill parlamentari.

Comentaris

  • Tornarem a fruir!!! [Ofensiu]
    nadàlia | 28-09-2014 | Valoració: 10

    M'has ben espantat llegint les primeres ratlles del teu text. Ah! la ficció, sort que és ficció ...esperem que mai la realitat superi aqueixa ficció i que cap home fosc, tal com l'entenc, enterboleixi el que poden ésser jornades de lluita i de goig i de fruició pels que les puguem viure i escriure. Felicitats pel relat i la ficció.

  • BONISSISSIM !![Ofensiu]
    Annalls | 27-09-2014 | Valoració: 10

    Feia dies que volia venir i mira el que m'estava perdent !! Quin poema i quin relat !! Molt i molt bé !!

    Que vols dir amb "sent el seu somriure"... d'alguna manera és sent, presenteix, intuieix... Que maço !! Els cercare i els compartire al face !!


    Anna



  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut / Benvolguda Relataire:

    La teva obra, presentada a la convocatòria “Somnis Tricentenaris”, ha estat seleccionada per formar part del volum recopilatori que recollirà totes les obres finalistes. Els beneficis d’aquesta publicació seran destinats a la Marató de TV3 2014, dedicada a les malalties del cor.

    És per això que et demanem que ens facis arribar, al més aviat possible, l'autorització perquè sigui inclosa al recull (Data màxima: 30 de setembre).

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic, a l'adreça concursos.arc@gmail.com, el text que adjuntem al final d'aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ SOMNIS TRICENTENARIS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,
    Comissió de Concursos

    - - - - - - - - - -

    AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ SOMNIS TRICENTENARIS

    En/na .........................................................................................................
    amb DNI. número ......................................................................................
    data de naixement ........................................................
    i nick relataire ............................................................................................
    AUTORITZO a l'Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure l’obra ...................................................................................................
    de la qual en sóc autor/a, en el recull "Somnis Tricentenaris".

    En el llibre vull constar amb el nom d'autor/a: .............................................

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l'ARC.

    Data .......................................

  • Caram! [Ofensiu]
    panxample | 07-09-2014 | Valoració: 10

    L'enhorabona. Quin gran relat. Esperem que ara no calgui. Tot i així ,via fora!!! Sí convé sagramental.
    avant.

  • Esperem...[Ofensiu]

    que aquest relat només sigui ciència-ficció, al cap i a la fi, els catalans ens caracteritzen per mobilitzacions pacifistes i que lluiten pel dret a la democràcia. Esperem que no tornem a lluitar mai més. Les guerres només són per a estúpids. Molt bon relat.
    Edgar

  • Gran exercici[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 04-09-2014 | Valoració: 10

    Caram Ferran, quin relatàs ens has ofert! I quin exercici més ferm de ciència-ficció. Reconec que m'has deixat estabornit, però ben estabornit, ben positivament estabornit. Una història retocada, que fa por i il·lusió alhora.esperem que la realitat ens acompanyi més tebiament. Una abraçada.

    Aleix

  • Encantada[Ofensiu]
    E. VILADOMS | 03-09-2014

    Encantada de tornar-te a llegir, Home Fosc.
    Em quedo amb el segon dels mons paral·lels que presentes.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Galzeran (homefosc)

Galzeran (homefosc)

96 Relats

839 Comentaris

263544 Lectures

Valoració de l'autor: 9.96

Biografia:
A voltes escric per necessitat.

(Maria Barbal dixit)

La foto de la portada del llibre és un dibuix de la relataire allan lee, i podeu comprar el llibre digital aquí

El bloc de l'home fosc té més relats i poesies meves aneu-hi per aquí

De mica en mica aniré marxant, potser sols quedaran alguns relats presentats i escollits en els concursos, i potser algunes poesies, però fins i tot aquestes acabaran per volar-

Dels meus relats a concurs, que durant els anys de participar van quedar finalistes, n'he fet un recull electrònic que podeu baixar/descarregar gratuïtament des de LEKTU
No sempre els he publicat sota aquest perfil, però tots es poden trobar dins la pàgina de relats en català.



Gràcies pels vostres comentaris.


Fd'AG


UN ALTRE JO

ESCRITS DE L'HOME FOSC

L'HOME FOSC AL FACEBOOK

AUTOR A GOODREADS

LA LLEIXA DE L'HOME FOSC


I si us cal fer algun comentari més privat darman59@gmail.com

A voltes, madurar exigeix caure de l'arbre.

Fd'A