El somni de volar

Un relat de: NEULA

Tenia un tros de ferralla penjada a la paret del rebedor de casa seva, la primera vegada que m'hi vaig fixar em va sobtar. Ell va veure la meva mirada, i mirant-se aquell tros de planxa recargolat amb una admiració immensa, em va dir, com si allò ho expliques tot, "això, ha volat!" i després ens va explicar que era un fragment de les restes d'un avió estavellat al Montseny.
Jo ja ho sabia que volar era el somni de la seva vida. M'havien explicat que li hagués agradat ser pilot però el físic no el va acompanyar. Petit i rabassut i amb un cor delicat mai va superar les proves físiques i s'havia hagut de conformar fent de acompanyant dels que havien de fer hores de vol per treure's el carnet de pilot. Durant anys a estones lliures s'havia anat construint un model d'ultralleuger. Quan l'anàvem a veure el primer que feia era ensenyar-nos l'avió i explicar-nos les últimes novetats, si li havia canviat l'orientació de les ales, o l'havia fet més lleuger, o si li havien enviat uns plànols nous d'Italia. Si tingues un motor de 2cv aviat el podria fer volar, deia. Tots ens miràvem aquella andròmina de fusta, on enterrava hores i hores de treball, amb admiració i una certa incredulitat. No el deixaràs pas que voli amb això li dèiem a la Rosa. Però per sort la Rosa l'entenia i el defensava: i perquè no, una il·lusió que té!. Ara mateix no aconsegueixo recordar si va poder volar o no amb el seu avió abans de morir. En qualsevol cas, l'envejo igual. L'envejo perquè va saber aferrar-se al seu somni, i el seu somni va pintar la seva vida de colors que les persones més sensates no coneixerem mai.

Comentaris

  • Eis Neula[Ofensiu]
    Lecram | 10-04-2006 | Valoració: 9

    Primer de tot donar-te les gràcies pel teu comentari, m'ha alegrat força el dia.

    Segon comentar-te que aquest relat m'ha recordat una frase que deia tot sovint un amic meu; la frase diu aixi: no s'ha de renunciar mai als somnis, ans al cntrari s'ha de lluitar per fer-los realitat. .

    Tercer i últim dessitjar-te molta sort en l'aventura literaria.

    Ens comentem.

    Lecram

  • GRÀCIES GLÒRIA[Ofensiu]
    NEULA | 13-02-2005

    Gràcies Gloria.
    No, no parlo xinés ja m'agradaria, vaig estar per feina una setmaneta per allà i vaig aprendre un parell de paraules de mera cortesia: Ni hao i Shishie.
    Shishie doncs, pel teu comentari.

  • no me llames iluso...[Ofensiu]
    Shu Hua | 11-02-2005 | Valoració: 9

    Ni hao, Neula.
    Aquest eslogan em va cridar l'atenció perquè és molt cert. De fet, som humans i vius perquè tenim somnis. Si, a més, trobem el valor necessari per conservar-los, mimar-los i, fins i tot, fer-los realitat, ens sentirem més que humans, ens sentirem déus.

    Per cert, tu parles xinès? Zai jian
    Glòria

  • has vist[Ofensiu]
    peres | 08-02-2005 | Valoració: 9

    ...una pel·lícula americana de fa dos anys que es deia "Secondhand Lions", amb Michael Caine, Robert Duvall i Haley Joel Osment, sobre dos germans molt grans i concos que el somni de la seva vida era volar...? I llavors apareix de sobte un nebot que ni tan sols recordaven que existís a amargar-los la vida... i el nebot els canvia, en efecte, la vida...? L'has vista?

    Te la recomano. M'hi ha fet pensar el teu relat.

Valoració mitja: 9

l´Autor

Foto de perfil de NEULA

NEULA

30 Relats

94 Comentaris

48077 Lectures

Valoració de l'autor: 9.34

Biografia:
M'agrada escriure, el teatre, la ràdio,la poesia. Vaig fer servir Relats en Català per penjar els meus primers relats i encara recordo la il.lusió que em van fer els primers comentaris. També hi he passat bones estones llegint. Ara no estic tant per aquí , tinc més coses al blog de l'associació Lletrícola de Mataró, blog: planetalletra.org