A flor de pell

Un relat de: foster

L'anunci havia funcionat, i de seguida havia tingut un munt de noietes que li farien de maniquins.
En Joan Cox s'havia convertit en pelleter-artista, i els seus especials dissenys commovien el públic amb clam unànime i entusiasta dels entesos. S'esperava amb deler i expectació la seva nova i peculiar proposta de nom suggerent: "A flor de pell". Les textures tan especials que aconseguia amb els tractaments atípics de la matèria primera i els tenyits de colors agosarats li havien donat un estil propi, duent-lo a la fama internacional com a creador multidisciplinari.
Però tot i l'aclaparador èxit, en Cox seguia vivint al mateix taller tronat amb clivelles d'humitat a les parets, movent-se amb dificultat entre la troquelladora, la taula de tall i la màquina de cosir de dues agulles. Aquell era tot el seu món, i seguia tossut amb el costum de fer ell mateix cada peça, cada bossa, cada cinturó. Ara, però, li calia treballar hores extra, de nits, buscant la calma i la inspiració dins aquella mena de santuari ocult on l'esperava la seva pròxima gran creació.

Gràcies a l'anunci, ara podia fer proves amb les joves que venien desesperades a la cerca de diners fàcils: rosses de pell blanca i suau, pèl-roges amb una escorça pigada i resistent, morenes amb mil tons de marró …I en Joan Cox s'admirava de la seva bellesa i del resultat dels seus complements sobre aquells cossos quasi nus…

El termini per a l'exposició l'apressava, però quan en la seva perversa solitud repassava les costures perfectes -quasi imperceptibles- del seu collage de pegats humans sobre figura femenina de silicona, en Cox se sentia exultant per l'efecte aconseguit.
Si abans d'una setmana apareixia una morena amb clotets de cel.lulitis a les natges podria enllestir a temps la seva Obra Magna: "Dona de dones".

*Repte 238
Tema: Col.leccions
Paraules: commoure, clot, clam, clivella

Comentaris

  • Descrius molt bé l'ambient[Ofensiu]
    mimí | 14-07-2007 | Valoració: 8

    recorda una mica a la novela "el perfume", l'obsesió per la creació.
    M'ha agrada't llegir-te.

  • Esgarrifosa col.lecció[Ofensiu]
    angie | 23-05-2007

    El malestar nocturn m'ha dut a la necessitat de lectura i m'he endinsat en aquest repte teu en un moment de lleugera angoixa, motiu pel qual l'he trobat potser més esgarrifós del que en una primera lectura em semblà.
    Un ambient molt ben descrit, embolcallant als personatges secundaris en una boira malaltissa i posant al centre del "cicló" a un col.leccionista atípic, com de "thriller" americà que, insatisfet encara després de les seves darreres "creacions", ansia una nova troballa que el catapulti a la "fama".
    Arriba a commoure, tot i que et sotragui negativament, i converteix al títol en la primera i necessària puntada per arribar a admirar l'obra en general.
    M'ha sorprès aquesta foscor incorpòria del personatge, aquest maquiavèlic joc d'acumular "peces" tan particulars.
    L'enhorabona!.
    Una abraçada ben gran i la meva admiració.

    angie