Detall intervenció

disculpeu, prova img

Intervenció de: iong txon | 29-10-2023


Naruto Amino - shutterstock.com


Respostes

  • RE: Em sap greu
    Joan Colom | 05/10/2023 a les 13:15
    Tothom té les seves fílies i fòbies, i les respecto. Les teves també. Però el qua ja no admeto és que insinuïs que faig apologia de Franco.

    Estic d'acord que hi ha mil temes a tractar, i Franco n'és un tan vàlid com qualsevol altre. T'ho deus haver passat molt malament, estudiant la Història Universal, que és plena d'assassins i genocides. Jo, de tu, m'ho faria mirar.

    Et proposo que llegeixis el relat d'autor que em van publicar avui fa just un mes: "Hitler, el dolent més dolent de la història?", on esmento 70 assassins, 70! El vaig escriure arran d'un col·leccionable que està als quioscos, que es diu "Rostros del mal" i que consta de 63 entregues, cada una amb la biografia d'un malvat, la primera dedicada a Hitler.

    En reprodueixo un fragment, que et donarà una idea de l'opinió que em mereix Franco: "De la llista me n’hi sobren dos i n’hi falten dos: Grigori Rasputin no era un individu massa recomanable, però que jo sàpiga no va assassinar ningú; el degollament de nadons a Betlem, a càrrec d’Herodes I el Gran, no és un fet provat històricament; en canvi, si que ho és la responsabilitat del general traïdor Francisco Franco en la mort de milers de civils durant la Guerra 1936-39 i la immediata postguerra, i a la cadena de comandament Hitler > Himmler > Heydrich > Eichmann per donar curs a l’anomenada "solució final" —conferència de Wansee, de 1942— n’hi falta el segon."
    • RE: RE: Em sap greu
      TerricheT | 05/10/2023 a les 18:25
      Hauries de mesurar millor què dius. No em coneixes de res per jutjar-me. Jo he donat la meva opinió, si em sembla que és apologia d'aquell homenet, és cosa meva en la que pots o no estar d'acord, però d'aquí a dir-me que m'ho faci mirar, i que ho hauré passat molt malament estudiant història... mira noi, potser haurem d'anar plegats a fer-nos-ho mirar, perquè les teves filies i fòbies, que també respecto, tot i que ja es fan pesadetes, no te les he jutjat mai, fins ara.

      Ja sé que no defenses aquell home, pero d'un temps fins ara, és un tema una mica recurrent, que si Hitler, que si Franco. Potser que canviïs de tema, no et sembla?

      He llegit tot allò que publiques, tot i que alguna cosa és intragable, però tinc bon estomac.

      Tot dit de bon rotllo, que escrites les paraules es podem entomar de moltes maneres, i mira, de mal humor no en tinc gaire, i el poc que tinc me l'aguanta a família.

      Per a mi, ho mato aquí, no vull entrar en una espiral de rèpliques i contra-rèpliques, no hi entro. Si ho has entès com una cosa personal, no era el cas.
      Jo sols he donat la meva opinió sobre l'excés de referències històriques fascistes els darrers temps a la pàgina, i que sols les facis tu, potser sigui coincidència, però jo això ho trobo apologia, em sap greu que no t'agradi el meu punt de vista.

      Potser que esperi aviat alguna història o repte sobre Mussolini?

      Consells, els justos, gràcies.
  • RE: Em sap greu
    Joan Colom | 05/10/2023 a les 20:29
    Jo també tinc coses millors que fer que entrar en una espiral de rèpliques i contra-rèpliques, tranquil. Com no pot ser altrament, tens tot el dret a escriure el que escrius. i fins i tot diria que estic d'acord amb la majoria de coses. Tret de dues:

    RC és ple d'autors que només saben escriure sobre flors i violes i romaní, però mai se m'acudirà dir que deixin de fer-ho, que ja n'hi ha prou. És més senzill i respectuós deixar de llegir-los, sabent el pa que s'hi dóna.

    No em donis idees, amb això d'escriure històries o reptes sobre Mussolini... (és broma). Ara sí, seriosament, crec que en els moments que estem vivint, amb una extrema dreta emergent a molts països, no és cap despropòsit fer conèixer el feixisme als qui no l'han viscut de primera mà. I, si per les raons que sigui, que no hi vull entrar, a tu el resulta insuportable que escrigui sobre el tema, no em llegeixis. Però si us plau, no em vinguis amb que això es fer apologia del feixisme.
  • RE: Em sap greu
    Fidel Català | 06/10/2023 a les 16:12
    Com t'agrada ser l'heroi, eh!? Ai! Joan!!

    Jo no diré que facis apologia del feixisme, no seria la paraula correcte o adequada, i que em perdoni el mestre TerricheT. Però la teva excusa que cal ensenyar a les noves generacions què va passar... xato!! que aquí tots som iaios i ho VAM PASSAR TOTS, o bé la majoria. Aquí la canalla no hi entra ni drogada.

    Perdoneu que em fiqui on no em manen, pero m'ho heu posat en safata de plata! O a huevo, com diuen els castellans.
    • RE: RE: Em sap greu
      Joan Colom | 06/10/2023 a les 17:00
      Doncs mira, m'has donat una alegria. Jo em pensava qur RC estava ple de gent d'institut, que els iaios (de 60 anys o més, és a dir els qui teníem almenys 12 anys quan va morir Franco) erem una reduïda minoria, i em dius que no. A partir d'ara, quan escrigui estaré més desinhibit.
  • disculpeu, prova img
    iong txon | 29/10/2023 a les 08:23

    Naruto Amino - shutterstock.com

Respon a aquesta intervenció

Omple les dades si vols respondre a la intervenció

Pots utilitzar els següents tags d'HTML: <a>, <img>, <em>, <strong>, <hr>, <object>, <embed>, <param>, <center>, <font>, <ul>, <li>.