Vida eterna

Un relat de: crohnic

Un dels grans anhels de l'ésser humà ha sigut sempre poder viure eternament. Es cerca contínuament l'allargament de la vida, i en bona part s'ha aconseguit, sinó només cal fixar-nos en l'esperança de vida que hi havia fa uns quants anys i en l'actual. Tot i que cada vegada s'envelleix més, el que encara no s'ha obtingut i possiblement no s'obtindrà mai és la capacitat que ens faci immunes davant la mort. Aquest continua sent el gran repte de la humanitat, doncs encara ningú ha descobert la manera d'anular-la. Suposo que és difícil destruir una cosa que ni tan sols es sap realment què és...
Ara bé, us imagineu que arribés un dia en el qual l'home fos capaç de suprimir la mort? Us afigureu els nens que passen penúries als països menys desenvolupats vivint eternament, passant fam i desnodrits per sempre? O les dones maltractades que són incapaces de denunciar al seu agressor perquè malgrat tot l'estimen, aguantarien infinitament? Les persones que no es senten realitzades i no són felices en el seu dia a dia, creieu que es trobarien millor si la vida no tingués final? I la gent que pateix malalties que els impossibilita totalment, els agradaria afrontar aquesta situació constantment? Els individus amb afeccions terminals, d'on traurien les forces per aguantar sabent que no hi hauria mai un final a la seva agonia? La Terra quedaria petita en pocs dies si ningú es morís, on es posaria la gent? Hauríem de començar a transportar-la a altres planetes o potser una opció seria crear ciutats sota l'aigua? Amb un increment tan gran de la població seríem capaços de controlar-ne les noves epidèmies que es produirien? I hauria aliments per tothom, si aquests ara ja escassegen a mig món? Us imagineu a bergants com Franco, Pinochet, Hitler, Mussolini,... voltant per aquí?
Prou!! No vull pensar-hi més, perquè m'envaeix el pànic cada vegada que especulo que podríem viure eternament. Per molta gent la mort és una sortida, una vàlvula d'escapament d'una vida que no és agradable. Malgrat tenir "males" vides, la immensa majoria de les persones no vol morir, però d'altra banda els reconforta considerar que arribarà un dia en què tot s'acabarà. Potser si no tinguessin aquesta seguretat, després si que voldrien morir...
Quin valor tindria la vida si no existís la mort? La gaudiríem de la mateixa manera? Jo crec que no...
Per tot això, demà m'aixecaré amb la intenció d'aprofitar i viure intensament el dia, sabent que sortosament qualsevol d'aquests pot ser l'últim.

Comentaris

  • Mentre hi ha vida hi ha esperança[Ofensiu]
    Pau Mora | 04-11-2011

    Morir és un desastre. És la fi de tot. No hi ha res pitjor que la mort. En tot cas, preferiria poder viure mil anys, saber-ho tot, conèixer a tothom i gaudir plenament de la vida fins i tot en els moments d'avorriment. No tenim dret a rebutjar la vida, nosaltres que NO ens podem queixar de res quan hi ha gent que està patint. I si podem, ajudem a qui ho necesiti, a qui ho necesiti perquè un malparit no ha pres consciència de que està en aquest mon perquè algú el va estimar. No cal valorar la vida perquè hi ha una mort, sinó simplement perquè és vida. Ojalà la vida sigui eterna, la vida de la humanitat. Naturalment jo no ho veuré però moriré creient que el llegat humà de la consciència de vida perdurarà per sempre.

  • molt bona reflexió[Ofensiu]
    joandemataro | 21-02-2011 | Valoració: 10

    que convida a pensar i molt, et felicito
    gràcies per compartir els teus escrits
    abraçades
    joan

  • es bonic avegades pensar que alguna cosa serà per sempre, pero nose per quina raó, m'agrada saver que no hi ha una vida eterna, tot el que comença acava, pero també o pots mirar d'unaltra manera.. quan tu ets mors s'acava el mon ( almenys per tu). Sembla que sigi de molta logica, pero avegades m'ajuda.

    et seguire llegin, un petonet!

  • Preciós i ben construit el teu assaig;[Ofensiu]
    Romy Ros | 13-10-2009 | Valoració: 10

    ens fa pensar i molt perque no hi ha res millor que conèixer els límits de les coses i dels instants, es gaudeixen molt més, es valoren molt més. De totes maneres, tens raó quan dius que malgrat que tots valorem molt més la vida perque sabem que és efímera, tenim molta por a morir. Però jo penso en això, només en això com Maquiavel ...que "els fantasmes fan més por de lluny que de prop"... quan la vida la disfrutes dia a dia, la càrrega de l'existència de la mort es fa menys feixuga.
    Enhorabona pel teu assaig i t'envio una abraçada plena de vitalitat.

  • Bon assaig![Ofensiu]
    brins | 01-10-2009 | Valoració: 10

    Sempre que penso en la mort, la temo i la rebutjo perquè la relaciono amb els meus éssers estimats i amb mi mateixa, però les teves reflexions, tan objectives i realistes, m'han fet pensar...i molt.

    Bon relat, company de reptes!

    Una abraçada cordial,

    Pilar

  • Vida i Mort[Ofensiu]
    Unaquimera | 30-09-2009

    Ha valgut la pena esperar que tornessis a publicar!
    Pel que he llegit en aquest breu assaig, ets capaç d'agafar un tema i exposar la teva opinió al respecte sense embussos, deixant ben clara la teva opinió, les dubtes que et sorgeixen i els arguments que relaciones amb ell.

    En el cas present has agafat la mort humana, que no és precisament una qüestió lleugera. Crec que, evidentment, ara com ara forma part de la vida, i n' és una etapa inseparable: em costa imaginar que no existís, però evidentment sense aquest final ineludible el sentit de l'existència canviaria absolutament!
    No sé si coneixes la frase: "La vida és allò que passa mentre fas plans de vida" però diria que és molt significativa, tant com aquella altra: "No us capfiqueu massa pel sentit de la vida... en definitiva, no sortireu vius d'ella!"

    Satisfeta de tornar-te a llegir, aprofito per enviar-te una abraçada de tardor tot just nascuda,
    Unaquimera

  • T'he descobert[Ofensiu]
    Josoc | 23-09-2009 | Valoració: 9

    pel comentari que m'has enviat i que agraeixo, sobretot perquè m'he sentit compresa. Llavors he buscat relats teus i me'ls he llegit tots. I també m'ha semblat comprendre't. Potser aquest últim és el que et defineix millor. Estàs en búsqueda del sentit de la vida, em sembla. T'ofereixo una frase que jo he destinat sempre als meus fills en el seus aniversaris: "Que mai falti a la teva vida un ideal noble que li doni sentit".

Valoració mitja: 9.75

l´Autor

crohnic

43 Relats

273 Comentaris

192252 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Potser seria hora que actualitzés la biografia ja que no la tocava des del dia que vaig començar a penjar relats...
Nascut als 80 i aficionat al bon cinema, la música (els meus gustos són variats, tant m'agrada la música heavy com els cantautors catalans), el Barça, la muntanya,... Enamorat de Girona i d'escriure (llàstima que no sempre es disposa del temps necessari per fer-ho) i orgullós de ser català...
Però bé, continuo pensant que parlar de mi no és important, prefereixo que parlin els meus relats... De totes maneres, amb major o menor mesura, crec que els relats sempre et donen algun indici per saber com és la persona que els ha escrit...
Gràcies per llegir-me i comentar-me...
Salut i relats!!