Ves amb compte, Eduard!

Un relat de: Joan Colom
Sempre he estat escèptic sobre l’eficàcia de les truculentes campanyes del Ministeri de Sanitat contra el tabaquisme i de la Direcció General de Trànsit contra els accidents en carretera, però l'espot que acabo de veure a la tele, protagonitzat per Eduard Fernández, trenca totes les expectatives precisament per la seva previsibilitat: perquè s’acompleixen aquestes expectatives, eliminant el factor sorpresa. Quan veiem que l’actor circula per carretera y atura el cotxe en el voral, mentre ens recorda la quantitat de gent que mor per una distracció i fa el gest d’anar a obrir la porta, tots pensem: ara ens advertirà que la primera cosa que cal fer abans de sortir és mirar que no vingui ningú per darrera; només faltaria que després d’haver-nos aconsellat prudència sortís sense cap precaució i fos atropellat. Doncs bé: sense solta ni volta, això és justament el que passa.

Comentaris

  • Previsibilitat. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 17-08-2022 | Valoració: 10

    De tot ha d'haver-hi en la vida. Sí, has abocat una bona crítica sobre "el trànsit" i "el tabaquisme". Passa i passarà sempre.
    Molt bona situació has redactat.
    Gràcies per la teua visita i la teua opinió sobre el meu relat "Història de Villanueva de Castellón". Em dius que "Tants noms al llarg de la història". És així en aquest poble.
    M'alegre per tu.
    Cordialment.

  • Vigilar[Ofensiu]
    Prou bé | 10-08-2022

    No sé, potser el que passa és el "moll" de l'anunci...per molt clar que ho tinguis no deixis de vigilar!

    L'efectivitat de tots aquests anuncis, algú l'ha estudiada?

    Impacten en el moment i prou?

    Amb total cordialitat

  • La sega[Ofensiu]
    aleshores | 06-08-2022

    Cada cop m’agrada més el llibre, valencià de molta qualitat, història realista on víctimes i botxins segueixen convivint com si res no passés, poètica dels Ports i Maestrat, i un homenatge a Arturo Barea, el sergent lector de la pàgina 279,…