Una carta, unes copes i gas ( Infidelitat )

Un relat de: Flanagan

Passejava neguitós, atravessant l'espessa boira de fum de tabac. Recorria la petita estança d'un racó a l'altre impacientment, sense decidir-se a tornar a llegir la carta. Va servir-se un got de whisky i se'l begué d'un sol glop. Aleshores es va sentir amb forces per llegir-la un altre cop:

"Carles,
Et deixo. Perdona anar tan directe al gra, però vull acabar aquesta carta al més aviat possible, no perquè em sàpiga greu dir-te això, sinó perquè no vull pensar més en tu.
La rutina i el teu caràcter han acabat enfonsant el nostre matrimoni. No sé si m'estimes, però fa temps que no estàs per mi: em menysprees, gairebé ni em mires i no em fas l'amor. Estàs més per la teva feina que per mi. Aquest treball teu t'ha acabat convertint en un amargat, egoísta i estressat.
També he de dir-te que tinc un amant: el teu germà. Durant tot aquests darrers mesos ell m'ha fet costat i ens hem enamorat. És tan atractiu com tu, però sensible, alegre, està per mi i em fa l'amor d'una manera que ni tu pots somiar.
No em tornaràs a veure mai més, ni a mi ni a ell. Ens estimem i ens anem a viure junts ben lluny. No necessito ni vull el divorci, però si ets tu qui el necessites algun dia ( cosa que dutbo ) et deixo la meva signatura al paper corresponent.
Cuida't
Irene"


No hi va haver una tercera lectura. Acte seguit, la tarda es va convertir en un continu omple-beu-omple el got, fins que l'ampolla de whisky es va acabar. Quan ho va fer, va obrir la clau de pas del gas i va tancar l'única finestra que hi havia oberta. Es va asseure a la butaca i es va posar a jugar amb l'encenedor. Quan ja notava l'habitació ben carregada, va encendre l'últim cigarret. Només va sentir un augment sobtat de calor.

Comentaris

  • Una lectura[Ofensiu]
    RATUIX | 24-07-2007 | Valoració: 9

    que ha estat com una copa de brandi beguda s'un sol glop. Fort, consistent, aspre i com una bomba a l'acabar.
    Deixa fins i tot com una certa cremor d'estòmac final...
    Molt bo i contundent.

  • i un encenedor[Ofensiu]
    Unaquimera | 12-12-2006 | Valoració: 10

    Un relat contundent! Sense massa aclariments sbre la situació que planteja, es podria dir que la narració "va per feina", oferint bons detalls per crear ambient.

    Les pinzellades sobre els personatges que pateixen la història narrada són poques però de colors forts i gruixudes, donades amb ganes.

    El conjunt, molt suggerent, ja que sembla que estimula a endevinar les causes, les raons, les circumstàncies...

    Bon microrelat!

    M'alegra haver-te descobert com autor i ja que la lectura ha estat tan bona, tornaré per aquí un altre dia a veure més coses teves...

    De moment, t'envio una abraçada calorosa per celebrar la coincidència,
    Unaquimera

  • jodeeeer![Ofensiu]
    AnNna | 06-12-2006 | Valoració: 8

    pèls de puntaa, xaval! :S


    que xungooooo! en sèrio ai ai ai m'ha fet maaal... si és que mira que és putada això d'estar enamorat i cagar-la i que et deixin, eeh?



    però s'ha d'estar coladet coladet per matar-se després!



    pfff xungo xungooo!



    petonarros miqueleeeeet*

Valoració mitja: 9