El dia s'ha acabat

Un relat de: josepsalatermens
El dia s’ha acabat,
Entro a la cuina i engego l’aparell de radio, escoltaré un debat fet per periodistes sobre política, diran la seva, dubto que em sorprenguin.
Em prendré un o dos iogurts per sopar, no tinc gaire gana ni esma de preparar-me res.
He tingut un bon dia, he sortit a caminar pel bosc, he llegit...
Sento com miolen els tres o quatre gats del carrer, sembla que tenen ganes de brega, o tot quedarà res, discussions de cada vespre, han de maldar per resoldre els seus conflictes. Darrere els vidres de la finestra sempre m’hi fixo més en un de gros i de pelatge gris, em penso que aquest és el Kapo, o ho pretén ser i el altres no se l’acaben de sotmetre, no es rebel•len a la seva autoritat, però mostren la seva disconformitat i fan una mica el que els dóna la gana.
Els iogurts passen bé cap a dins, mandrós com sóc pels temes de la cuina, són un bon recurs, , me’ls prenc a peu dret, després netejo la cullereta i llenço els envasos a la bossa dels plàstics.
Ja em canvio de roba per a dormir i apago la radio, gairebé sempre diuen el mateix, però em fan companyia a la cuina.
Me’n vaig a fer una pixada, no fos cas que per imprevisió m’hagués de llevar a corre-cuita i se’m trenqués un bon somni pel mig, llavors ja no li podria seguir el fil.
M’estiro al llit, a l’habitació entra una mica de llum del fanal que tinc a prop.
Per agafar el son practico un xic la respiració que ens ensenyaven a les classes de ioga i prou bé que em va, abans m’enllitava, estava cansat, però no hi havia manera d’adormir-me, passaven un parell d’hores i encara restava desvetllat, aleshores m’enfadava amb mi mateix, perquè em calia descansar, potser era aquest l’inhibidor del son.
Abans de perdre la consciència, però, m’encomano a l’ésser més íntim que em guiï en aquest període de temps en el qual ja no tindré cap mena de control.
Bona nit.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de josepsalatermens

josepsalatermens

110 Relats

29 Comentaris

51173 Lectures

Valoració de l'autor: 9.40

Biografia:
Vaig neixer el 5 de març de 1961. Treballo en un hospital i estic casat i fillat. M'agrada la natura i estar de tant en tant un mica sol amb mi mateix, però també necessito tenir algú al meu costat.