Te'l presento

Un relat de: Honrat Penat
Sempre el veuràs flotant. Tant se val la disciplina artística: música, dibuix, pintura, escriptura o dramatúrgia. Es defineix a si mateix com un totòleg. Sempre havia sentit a dir que qui toca una mica de tot, no fa res massa bé. Però ell és l’excepció. I el que més em sorprèn és l’aparent manca d’esforç amb què encara els reptes. Tot li surt de manera natural, amb una fluïdesa sorprenent i embriagadora. De fet, què t’haig d’explicar a tu, m’imagino que ho saps prou bé. O no? Tu no te l’has trobat anant a fer unes fotocòpies d’una partitura un diumenge a la tarda o arribant a una cita, rarament amorosa, amb una sabata de cada color. No! Això a tu no t’ha passat… Perquè tu no li veus la clova, tu ets fruit del seu rovell. Doncs permete'm que te’l descrigui: camina un xic encorbat, cabell greixós, rarament vesteix conjuntat i sempre que el sents parlar t’arrenca un somriure, com si no toqués ni quarts ni hores.

De totes maneres, benaurat tu que ets fill d’un virtuós. Tu perduraràs. Gent de tota mena et podrà degustar. Jo només soc un mortal que he tingut la sort d’asseure’m al seu costat a classe i de menjar un pa amb xocolata a casa seva, que ens preparava la seva mare, quan hi anàvem a fer un treball. Fa temps que no el veig, però estic segur que tot li va bé, no en tinc cap dubte. Com tu, obra seva. Flota i flueix. Ets un dels seus hereus i gràcies a tu se’l recordarà. I recorda: ets fill d’un virtuós.

Comentaris

  • Molt agraït[Ofensiu]
    Honrat Penat | 20-11-2021

    Gràcies! Crec que tots coneixem algú així

    Són estel fugaços que et deixen amb la boca oberta després del seu pas




  • Benaurat virtuós. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 19-11-2021 | Valoració: 10

    Quina persona més ben descrita. Ben presentat aquesta persona que és tot un virtuós. Menut relat tan fantàstic que llueix per la seua imaginació. Com anava a pensar-ho, si és extraordinari!
    Enhorabona, Honrat Penat. Un 10, no, un 100.
    Salutacions.

  • Resultat d'un virtuosisme[Ofensiu]
    Prou bé | 19-11-2021 | Valoració: 10

    Original relat que descriu una conversa imaginada però que sembla real. Ben escrit, bon ritme i amb interès!
    Amb total cordialitat

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament, entra a concurs.
    Gràcies per participar.

    Comissió XII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Honrat Penat

21 Relats

73 Comentaris

7107 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Em dic Josep Masanas Camps i el pseudònim ja em ve de quan fèiem una revista a l'institut; és una clara referència a la dualitat de Batman, que de nit fa "les seves coses" i de dia "unes altres". En el meu cas, de dia no soc un multimilionari filàntrop, sinó que soc un professor de cicles formatius d'informàtica. De nit: pel·lícules, lectura, astronomia i jocs de taula i rol...

Si en voleu llegir més als Relats a Lektu i a la revista digital Descriu.org, un parell al Núvol,
i aquest 2022 he presentat la meva primera novel·la publicada en paper 2dd20 Dos daus de vint. Es pot trobar molta informació d'ella al següent enllaç a linktr.ee. Per mandrosos, el primer link és al vídeo de presentació que vaig fer el passat 19 de gener a la llibreria Gigamesh de Barcelona.


A part, tinc algun conte publicat en reculls d'antologies i una novel·la curta Roderes de Cometa).

La xarxa social on més sovint "m'enganxo" i piulo és twitter, sota el nom de @jmasanas. Des d'allà, de tant en tant, llenço algun microrelat...