Retalls de somni

Un relat de: Honrat Penat
—A veure, com ho veus?
—Vejam...

"He sortit a passejar a l'hora màgica, mentre el sol jugava a cuit-i-amagar amb el perfil de les muntanyes. Una escena que la natura havia tingut cura de preparar per mi, gelosament, en silenci, a foc lent."

—Potser massa idíl·lic, no? A veure aquest:

"Les falgueres resseques que inunden les marjades m'escorten mentre m'escapava. Un fil d'aire acanalat m'ha penetrat a través de la dessuadora, bufant-me la suor i arrencant-me un calfred".

—Noi, només de llegir-ho em fa mal tot el cos. I aquí, què hi has posat?

"He entrat a un bar de jazz poc il·luminat, amb veus avellutades i sofàs entapissats de color granat que acompanyen a unes escasses taules baixes. A fora, les llums de Nadal continuaven rebotant sobre l'asfalt moll."

—No ho sé. No tinc clar què hi guanyem amb aquest projecte. Els cíborgs ja són molt nombrosos i temo que en les eleccions vinents pugui sortir un alcalde amb implants tecnològics de tota mena. I a sobre, ara, pretens que les nostres intel·ligències domèstiques també somiïn que passegen?

—Jo crec que cal donar-los més humanitat. Han de poder alliberar les tensions acumulades durant la jornada laboral; que tinguin un bàlsam durant les hores de desconnexió...

—Més? Mira, et vaig fer cas amb les pistes de pàdel per androides i amb les zones chill-out de vermut pels assistents sintètics per la lactància... Però això d'un robot que tingui somnis, crec que va massa enllà...

—Em fa por que si continuen amb el programa antic, l’indeterminista que agafa records i els barreja aleatòriament, qualsevol dia prendrem mal tots plegats!

Comentaris

l´Autor

Honrat Penat

21 Relats

73 Comentaris

7121 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Em dic Josep Masanas Camps i el pseudònim ja em ve de quan fèiem una revista a l'institut; és una clara referència a la dualitat de Batman, que de nit fa "les seves coses" i de dia "unes altres". En el meu cas, de dia no soc un multimilionari filàntrop, sinó que soc un professor de cicles formatius d'informàtica. De nit: pel·lícules, lectura, astronomia i jocs de taula i rol...

Si en voleu llegir més als Relats a Lektu i a la revista digital Descriu.org, un parell al Núvol,
i aquest 2022 he presentat la meva primera novel·la publicada en paper 2dd20 Dos daus de vint. Es pot trobar molta informació d'ella al següent enllaç a linktr.ee. Per mandrosos, el primer link és al vídeo de presentació que vaig fer el passat 19 de gener a la llibreria Gigamesh de Barcelona.


A part, tinc algun conte publicat en reculls d'antologies i una novel·la curta Roderes de Cometa).

La xarxa social on més sovint "m'enganxo" i piulo és twitter, sota el nom de @jmasanas. Des d'allà, de tant en tant, llenço algun microrelat...