ReRenaixement - Cap (V)

Un relat de: Anton Layunta
Tenir massa informació en relació a una qüestió algunes vegades actua com l’excés de pes a les ales d’un avió que no li permet volar gaire alt ni tampoc moure’s amb total llibertat.
Per la meva formació professional se que son moltes les ocasions que els experts saben que han de dir però no com dir-ho per que ho entengui tothom. El seu llenguatge científic es poc comprensible per la majoria.
Com deia, molts cops aquests erudits l’excés d’informació els bloqueja i, de sobte, una persona informativament descontaminada i desconeixedora del tema que es tracti, algú que sols esta utilitzant el sentit comú i que en altres ocasions calla per vergonya de dir ximpleries, inesperadament aquesta persona, fins i tot sense saber-ho ella mateixa, espontàniament dona amb la solució del difícil problema que per els experts semblava no tenir solució.
Com a receptors permanents dels diferents sistemes d’informació i comunicació quasi inconscientment, sense fer gaire esforç, rebem diàriament les síntesis de tot i tot. Degut a la meva deformació professional agreujada per els anys, el meu cap analitza i treu conclusions automàticament.
Com persona desconeixedora i descontaminada que vull ser, m’he pres la responsabilitat d’escriure aquest suggeriment per si de cas, d’una forma fortuïta, amb aquesta proposta aconsegueixo estimular reflexió i a llarg termini això, com l’aletejar d’una papallona, desencadeni un horitzó de felicitat per tots els essers humans que des d’ara endavant hi siguin de pas per aquest planeta. Amb no mes això per a mi ja haurà pagat la pena l’esforç d’escriure-ho.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Anton Layunta

Anton Layunta

15 Relats

0 Comentaris

3545 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Pertanyo a la generació de creatius publicitaris barcelonins que en els anys setanta i vuitanta vam situar l'espurna creativa espanyola entre les més guardonades del món.

Posteriorment, a l'inici de les televisions privades, vaig ser pioner en el desenvolupament de tècniques publicitàries no convencionals en el mitjà televisiu col·laborant amb la majoria de cadenes de TV espanyoles d'àmbit estatal i autonòmic en accions especials per a grans anunciants internacionals.
En aquesta etapa a més de ser autor de concursos i promocions de televisió de gran audiència per a marques de gran consum, vaig dissenyar nous formats de televisió, guions de telesèries i pel·lícules de dibuixos animats.

Actualment reparteixo la meua activitat professional en tres àmbits: assessor de comunicació, autor de contes i obres de teatre educatiu, facilitador del curs de Creativitat a la Universitat de Barcelona; Despertant l'Homo Creator
Col·laboro amb el Grup de Recerca i Orientació Pedagògica (GROP) de la UB que coordina el DR. Rafel Bisquerra.
Sóc Comissionat per a la Creativitat i la Comunicació del Moviment Laic i Progressista.