Renaixement - Cap (VI)

Un relat de: Anton Layunta
En tot el temps que el ser humà porta a sobre del planeta Terra els grans canvis socials sempre han vingut per dos vies. L’evolució o la revolució. La meva opinió es que hauríem d’escollir la via de l’evolució que es diferencia de la via revolucionaria bàsicament per un important factor, el temps.
L’evolució va acumulant accions cíviques que, si en un primer moment semblen fracassar, donant l’impressió de quedar esborrades per el temps, aquestes accions es van acumulant com si fossin fines capes en la memòria de tots plegats i encara que aparentment això sembli ineficaç, aquesta acumulació es la que, molt lentament però de forma inexorable, permetrà avançar sense interrupció superant tot tipus d’obstacles.
La revolució cerca el mateix però per la via mes rapida possible. Per ella quan abans millor. I l’experiència històrica ens diu que aquesta opció te dos problemes contrastats que es sumen perillosament. Un es que tots els afectats negativament per la revolució des del primer moment constituiran la contrarevolució, minoritària en aquell primer moment. L’altre problema es que per que tothom gaudeixi dels avenços d’haver fet una revolució, ha de passar temps i aquest factor tan poc revolucionari va generant l’inevitable decepció que gradualment farà que cada vegada mes i mes els revolucionaris, vagin passant a engrossir la fila de la contrarevolució fins que aquesta es converteix en el bàndol majoritari i llavors tots plegats tornem a estar allà on érem.
L’evolució en poc mes de deu mil anys ens ha portat als humans de les coves als gratacels. I si a dia d’avui hi ha algú que conspira per tornar a les coves, segur que es un grup molt minoritari.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Anton Layunta

Anton Layunta

15 Relats

0 Comentaris

3514 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Pertanyo a la generació de creatius publicitaris barcelonins que en els anys setanta i vuitanta vam situar l'espurna creativa espanyola entre les més guardonades del món.

Posteriorment, a l'inici de les televisions privades, vaig ser pioner en el desenvolupament de tècniques publicitàries no convencionals en el mitjà televisiu col·laborant amb la majoria de cadenes de TV espanyoles d'àmbit estatal i autonòmic en accions especials per a grans anunciants internacionals.
En aquesta etapa a més de ser autor de concursos i promocions de televisió de gran audiència per a marques de gran consum, vaig dissenyar nous formats de televisió, guions de telesèries i pel·lícules de dibuixos animats.

Actualment reparteixo la meua activitat professional en tres àmbits: assessor de comunicació, autor de contes i obres de teatre educatiu, facilitador del curs de Creativitat a la Universitat de Barcelona; Despertant l'Homo Creator
Col·laboro amb el Grup de Recerca i Orientació Pedagògica (GROP) de la UB que coordina el DR. Rafel Bisquerra.
Sóc Comissionat per a la Creativitat i la Comunicació del Moviment Laic i Progressista.