Què hi podeu fer, al Fòrum? [temps real de lectura: 1 minut]

Un relat de: Joan Colom
Esteu tips de veure, sobre la franja superior negra d’aquesta pàgina, les opcions Inici | Autors | Fòrum | Publica el teu relat, i potser no sabeu què passa si feu clic a Fòrum. Molt senzill: us en aneu a l’altre gran àmbit de Relats en Català, on podeu fer comentaris, precs, preguntes i proposicions o bé participar en els concursos literaris anomenats Reptes. Actualment n’hi ha quatre, de Reptes:

NanoRepte

Es tracta d’enviar un o dos nanorelats (relats en prosa, de no més de 20 paraules) sobre el tema proposat.

RepteClàssic

Es tracta d’enviar un microrelat (relats en prosa, de no més de 200 a 500 paraules) sobre el tema proposat. A més de l’extensió, hi pot haver condicions addicionals, com paraules obligades, paraules prohibides, frases obligades, etc.

NipoRepte

Es tracta d’enviar un o dos poemes curts, dels anomenats haiku o tanka en japonès, sobre allò que us suggereixi la imatge aportada.

Repte Poètic Visual (RPV)

Es tracta d’enviar un poema, d’estil i extensió lliures, sobre allò que us suggereixi la imatge aportada.

El guanyador d’un d’aquests quatre Reptes és qui convoca el Repte següent: proposa el tema o aporta la imatge, estableix el termini per enviar els relats o poemes, estableix el termini perquè els participants puguin votar els preferits (òbviament, el concursant no pot votar el su propi relat o poema), fa el recompte de vots, dirimint en cas d’empat, i en conseqüència proclama el guanyador.

Únicament en els NanoReptes, NipoReptes i RPV els concursants voten els relats o poemes. En el RepteClàssic és el convocant qui directament decideix quin dels microrelat és el guanyador, justificant aquest veredicte amb sengles comentaris crítics.

A veure si us animeu a participar en algun d’aquest concursos... o en tots.

Comentaris

  • M'afegeixo...[Ofensiu]
    llpages | 22-08-2023

    als agraïments de Prou bé!

  • Gràcies[Ofensiu]
    Prou bé | 21-08-2023

    Joan, un bon resum de què es pot fer al fòrum.
    Tant de bo sigui útil per animar a més relataires, especialment dels nous a partcipar-hi.
    Els reptes són més engrescadors quan es presenten més "relats" tan en prosa com poemes.
    Amb total cordialitat