PRIMER CONGRÉS DE L'IRA

Un relat de: berguedana
Angustias Transido
Providence/Rhode Island
EEUU
A l’acabament del primer Congrés de l’IRA (Irats Reunits Actuals) no s’han acabat de trobar les solucions que buscaven els caps del govern mundial per poder aplacar l’ira dels seus ciutadans.
El que sí s’ha desencallat són els punts sobre les teories de l’origen d’aquest nerviosisme, descontent generalitzat i, fins i tot, violent, dels ciutadans.
S’apunten les següents causes:
1. Els ciutadans estan emprenyats que els polítics de torn els organitzin la vida com ells volen.
2. Veuen com s’inflen els comptes corrents dels seus caps mentre baixen els seus.
3. No poden suportar que s’apugin els seus sous i “enxufin” els seus amiguets , mentre els sous dels treballadors van per terra, si és que en tenen.
4. L’única opció que tenien de passar-s’ho bé, al cap de setmana o les vacances, ha passat a millor vida perquè els diners no arriben a final de mes.
5. No estan gens d’acord que es donin més diners als bancs, que han estat els grans organitzadors d’aquesta crisi, que als serveis socials, que els mateixos ciutadans han contribuït a finançar amb els seus impostos.
6. Els fa molta ràbia que es privatitzi, vagi a parar a les mans d’un senyor o empresa, allò que s’ha pagat amb diners públics (de tothom).
7. Comproven que han estat molt tontos en posar al poder unes persones que només vetllen pels seus interessos particulars i que no tenen gens d’ètica.
8. No saben si són més rucs els governants o ells per haver-los votat. I el nerviosisme creix cada dia perquè arriben noves eleccions i els tornaran a enganyar.
9. No poden pensar en els seus avantpassats, que van lluitar tant per deixar-nos un món millor, perquè això els portaria a tots a una depressió.
10. No entenen com la Justícia és tan injusta: van a parar a la presó persones que han robat molt menys que certs polítics que, amb l’excusa d’estar aforats, no trepitgen la garjola i, si ho fan alguna vegada, les condicions no són les mateixes.
I des de Providence, a l’estat de Rhode Island, no s’ha pogut avançar en les solucions i en aquests moments els governants ja es dirigeixen als seus països d’origen amb els seus avions particulars, després d’haver dinat en el Omni Providence Hotel, en les suites del qual han estat allotjats en aquests quatre dies que ha durant el Primer Congrés de l’IRA.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de berguedana

berguedana

72 Relats

135 Comentaris

47878 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
La meva afició per l'escriure ve de l'ensenyar a escriure.
M'he jubilat aquest curs després de treballar 42 anys de mestra.