Pluja de sang

Un relat de: Marteta
La pluja es deixava caure per sobre les façanes dels antics edificis d’aquella remota ciutat. Ja feia un bon temps que l’esperava, però mai no hi acudia. Ell, sempre amb el paraigüa en mà, només l’esperava els dies que el cel es dignava a fer-li aquell regal.Però mai no hi acudia, i ell esperava sense ànims d’obtenir resposta més que el buit que s’omplia amb aquelles suaus gotes que un dia van ser de sang, de mort.

Quan ella hi era el cel era més nítid i l’aire més pur. La seva absència no li havia provocat llàgrimes, portava ja cinc anys sense ella, però la intensitat d’aquella relació mai no es perdria pels condemnats camins de la memòria.

Recordava la seva calidesa. No eren joves quan es varen conèixer però una certa innocència sempre els havia acompanyat. Un amor de vellesa, el més bell de tots. Parlaven dels temps de guerra i de les seves respectives famílies. Un germà d’ella havia mort de fam quan era un nadó i ell tenia un padrí milicià. Ploraven i somreien recordant i imaginant un frustrat passat sense la mútua presència.

Ara allarga el braç, toca la paret, sent la seva fortalesa. Poc més de les sis de la tarda, hora en que la fatalitat l’atrapà en l’escepticisme en que vivia... Un cotxe la matà i ell no plorà. Veié com la mataven i la seva sang per sobre de la carretera relliscant amb les gotes d’aigua.

I ell ja no sortia de casa si no era per buscar la mort. Volia morir com el seu amor, sense buscar-ho, inconscient, provocant el perill de manera sigilosa, un dia plujós, creuant el carrer i esperant un cotxe negre, negre de mort.

Comentaris

  • Molt bé un cop més !![Ofensiu]
    Annalls | 31-08-2014 | Valoració: 10

    Quin relatas que ens regales Marteta de ses illes,! L'amor potser igual de fort a l'edat que sigui, i el que no és pot fer es no plorar...
    Has escrit sobre dos temes eterns la mort i el amor, haurien de ser incompatibles, però ... un romanticisme dramatic, inspirat en un dia de pluja d'estiu?

    Marteta, acabo de visitar l'Eloi i en el seu comentari t'he esmentat a tu, pensava copiar-pegar, però ves per on no m'ho permeten... tindràs que pasar-te per la seva pagina i llegir-ho.
    çPetons guapíssima !!

    Anna

  • Un relat amb molta força...[Ofensiu]
    Eloi Miró | 24-08-2014 | Valoració: 10

    ... per demostrar la fortalesa de l’amor, la importància de la vida i la mort. M’agrada molt, com sempre només puc dir que veig un relat amb molta força. Una mort anticipada... bon relat
    Una abraçada molt gran senyoreta de “ses illes”
    Ens llegim
    Cesc

  • La sang injusta[Ofensiu]
    Bonhomia | 23-08-2014 | Valoració: 10

    És un relat hiperrealista. Sí, el que provoca l'absència d'algú estimat que ha mort i de l'estupefacció histriònica del moment pot ésser això o d'altres coses, no tant fortes o pitjors. La sort que depara la vida ens pot deixar amb un cor molt i molt fatigat, injustament.

    Gràcies pel comentari!


    Sergi : )

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Marteta

Marteta

227 Relats

394 Comentaris

166086 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Professora de filosofia.