Petites meravelles

Un relat de: Grocdefoc
Enmig de la llum més potent, he vist colors que s'apagaven sense deixar rastre d'esteles fugaces darrere d'ells. Vistos i no vistos, he cregut que eren un miratge, tals meravelles. He obert i tancat els ulls diverses vegades, prement les parpelles fins a semblar-me que jo mateixa em buidava els ulls, i, en obrir-los de nou, la meva sorpresa creixia en desmesura perquè davant meu un buit paürós m'esguardava, famèlic de mi, de tot el que jo era.
I si em preguntes per què? no et sabria donar cap resposta.
Tan sols un pensament penja d'un fil, i pel fil s'hi passeja una aranya, i l'aranya em mira complaguda, mentre es refrega les potetes en un ritual (per a ella) de rutina, per a mi fascinant; i balanceja el caparró com si en donés les gràcies, com si sabés que el seu fil parteix de mi i no pas d'ella.
I si em preguntes per què? potser et diré que jo, a més d'ésser jo, també sóc l'aranya.

Comentaris

  • Una gran meravella![Ofensiu]
    brins | 11-12-2011 | Valoració: 10

    Estic molt contenta de tornar a tenir notícies teves; t'agraeixo molt el comentari que m'has fet.

    Si em preguntes per què m'ha agradat tant aquesta prosa poètica, no sabria dir-t'ho, em passa el mateix que a la protagonista del relat, però del que estic segura és que és fruit d'algú que sap apreciar els colors que embelleixen la vida, d'algú que té una gran imaginació, i sap reflectir-la en un full.

    Rep una forta abraçada,

    Pilar

  • Meravelles molt especials[Ofensiu]
    Unaquimera | 20-11-2011 | Valoració: 10

    Ei, quina alegria tornar a saber de tu, després de tant de temps!

    He vingut de seguida cap al teu espai... i així he descobert que vas publicar un nou relat en una data ben especial.
    A més, és especial no tan sols perquè representa una mostra breu però deliciosa del teu estil narratiu, sinó perquè el fet de ser escrit en primera persona afavoreix la sensació de confidència i proximitat.

    He assaborit aquestes Petites Meravelles, i espero gaudir aviat d’altres noves... o de les anteriorment publicades, entre les quals tinc Rajoles, Somnis, Lletres i altres sorpreses per descobrir...

    De moment, t’envio una abraçada de tardor,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de Grocdefoc

Grocdefoc

31 Relats

146 Comentaris

42437 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
M'agrada llegir i escriure, dibuixar i pintar.
I des de sempre he escrit, crec que des d'abans de nàixer (els meus avantpassats també els hi agradava escriure i pintar).

La resta de coses que podria dir, les he intentat resumir en el primer relat que he enviat a RC: "Autoretrat a colors".

En la meva pintura i que adorna el principi de la presentació (titulada "Carnaval"), hi manca un rostre... Crec que, amb l'escriptura, encara intento donar-li forma i trobar sentits.

M'hagués agradat estudiar molt més qualsevol aspecte de la llengua i la literatura, però les circumstàncies personals i laborals no m'ho han permès i ho he fet a la meva manera i quan he pogut: aprenent de mestres particulars i en un taller d'escriptura.
Sóc conscient de que sóc molt lluny de qualsevol cim.

Em va costar molt decidir-me a fer la meva primera exposició de dibuix i pintura.
Amb l'escriptura, encara dubto molt més, ja que a les paraules els hi tinc molt de respecte. Dins la meva gran ignorància sóc exigent, però m'he decidit a llençar-me a l'espai en trobar aquest web... perquè crec que si no és així no ho faré mai.

Un savi va dir que tot el que es posseeix no s'hauria d'atresorar sinó que s'hauria de donar.

El meu correu és a la vostra disposició.

grocdefoc@hotmail.com

I els meus blogs:

http://des-de-dalt-del-turo.blog.cat/