Ales

Un relat de: Grocdefoc
Quan et tenia al meu costat t'explicava històries. La majoria eren certes, algunes no tant. La meva predisposició a la fantasia començava a fer-se palesa en aquella mena de contes a la vora del foc. I això de la vora del foc és literal. Recordes? cada vespre enceníem la llar de foc i després de sopar apagàvem els llums i ens asseiem al davant de les flames. Jo començava a contar.
Tu em miraves i callaves. Ben bé no sé què deuries pensar de tot el que jo t'explicava, però el teu silenci i atenció em donaven ales; sentia com m'anaven creixent, sentia com els cartílags s'anaven desenganxant dels meus omòplats i com s'anaven desplegant de la pell finíssima, ploma a ploma; alhora que anava notant com les meves escàpules s'alliberaven de tensions retingudes. Tenia el vol assegurat.
A mesura que passava l'estona, les meves ales aconseguien dur-te molt més a prop meu, la teva calor es fonia amb la meva i amb la del foc de la llar; a poc a poc la temperatura ambient augmentava fins que jo recordava que existeixen moltes classes de temperatures i de focs. Però jo continuava desenrotllant les històries fins que sentia que les ales se'm replegaven ràpidament i desapareixien dins del meu cos... Aleshores em separava del teu costat dient que estava molt cansada i que necessitava dormir. Sols reemprenia els contes quan sentia de nou la necessitat de volar.

Comentaris

  • Una fantasia excel.lent i, a la seva manera, molt visual[Ofensiu]
    unicorn_blanc_del_bosc | 09-06-2020 | Valoració: 10

    Hola Grocdefoc.

    El teu article m'ha semblat magnífic i simpàtic, alhora que molt ben escrit i bastant ben explicat.

    M'agrada sobretot la forma en com el personatge a qui tu (o qui faci el paper de "tu") fa que l'altre vagi agafant ales i començant a volar i a enlairar-se pel cel en busca de meravelles, tot molt bonic.

    Ens veurem per Relats, amic. A reveure!!

  • Que bonic!![Ofensiu]
    Follet del foc | 30-08-2019

    Que bonic! Espero que mai deixis d'escriure i explicar històries.

  • És molt tendre[Ofensiu]
    moulin | 04-06-2017 | Valoració: 10

    M'has fet recordar la meva infantesa i els contes que m'exlicava el meu pare abans d'adormir-me

l´Autor

Foto de perfil de Grocdefoc

Grocdefoc

31 Relats

146 Comentaris

42431 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
M'agrada llegir i escriure, dibuixar i pintar.
I des de sempre he escrit, crec que des d'abans de nàixer (els meus avantpassats també els hi agradava escriure i pintar).

La resta de coses que podria dir, les he intentat resumir en el primer relat que he enviat a RC: "Autoretrat a colors".

En la meva pintura i que adorna el principi de la presentació (titulada "Carnaval"), hi manca un rostre... Crec que, amb l'escriptura, encara intento donar-li forma i trobar sentits.

M'hagués agradat estudiar molt més qualsevol aspecte de la llengua i la literatura, però les circumstàncies personals i laborals no m'ho han permès i ho he fet a la meva manera i quan he pogut: aprenent de mestres particulars i en un taller d'escriptura.
Sóc conscient de que sóc molt lluny de qualsevol cim.

Em va costar molt decidir-me a fer la meva primera exposició de dibuix i pintura.
Amb l'escriptura, encara dubto molt més, ja que a les paraules els hi tinc molt de respecte. Dins la meva gran ignorància sóc exigent, però m'he decidit a llençar-me a l'espai en trobar aquest web... perquè crec que si no és així no ho faré mai.

Un savi va dir que tot el que es posseeix no s'hauria d'atresorar sinó que s'hauria de donar.

El meu correu és a la vostra disposició.

grocdefoc@hotmail.com

I els meus blogs:

http://des-de-dalt-del-turo.blog.cat/