Ordenances

Un relat de: Alícia Gataxica

El deixo entrar. Li tinc por, però el deixo entrar. Com viure sinó? Què faré dels meus dos fills? Si fos una dona llesta, no el deixaria entrar. Encara em fan mal els seus cops del dia abans. Però jo no en sé de fer una altra cosa, porto masses anys vivint així. Sé el que em diuen les amigues quan em veuen amb un ull morat: un dia et matarà, aquest mal home. Encara recordo l'últim cop que em va trencar la pelvis. Em vaig alegrar del dolor intens, perquè a l'hospital em donaven calmants i no sentia aquell turment. I així ell es mantingué allunyat gairebé una setmana.
La setmana que s'emborratxa m'alegro perquè no sento el patiment, però si es gasta tot el sou en mamar, no queda res de res pels meus fills, i llavors com els donaré de menjar? Per això i malgrat que sé el que m'espera, l'obro. El primer cop em trenca la cella i la sang comença a brollar. Jo no dic res, callo submisa. Ell riu, gaudeix del meu martiri. Intento no cridar, sé que això el posa furiós i em pega més fort. Em tira al terra. El meu cap repica a la taula. Intueixo que dec de tenir un tall profund, però no protesto. Em dóna una puntada de peu al ventre, el dolor és molt i molt intens. I malgrat tot somric quan li veig deixar els cent euros a la taula. Els meus fills podran menjar una setmana més, penso mentre perdo el coneixement. Potser aquest cop ja no em recuperaré.
Ara bé, l'alcalde està content. Des que la normativa va instituir l'ordenança que pagar per pegar no era delicte, les prostitutes ens duem tots els cops que abans es duien les dones. La nostra mort no val res ni surt als diaris, i l'alcalde s'omple la boca durant les eleccions de com ha fet baixar la violència de gènere a la ciutat.

Comentaris

  • Un relat dur de pair, [Ofensiu]
    Xantalam | 30-11-2010

    una crìtica àcida i punyent, un cop de puny per a qui vol canviar les coses amb normatives sense entendre el gran problema de fons.

    Moltes felicitats, Alícia, una abraçada,

    Xantalam

  • Maleïda violència[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 30-11-2010

    Sigui l'esposa o sigui una prostituta les empentes i els cops fan el mateix mal.
    Un relat colpidor, amb detalls que posen els pels de punta.
    Aquest comentari és degut a que has estat la guanyadora de la porra de futbol pero m'ha agradat molt llegir-te, Alicia. Tens un estil directe i entenedor i no serà l'únic comentari que et faci.
    Una abraçada.

    Nonna

  • És impactant!![Ofensiu]
    Unicorn Gris | 25-10-2009 | Valoració: 10

    Aquest article té molta "chicha", indubtablement...

    Retrata l'experiència malvada que, lamentablement, viuen algunes persones. Les dones-víctima que, malgrat tot, aguanten i aguanten, ni que sigui només en nom dels seus cadells.

    Tinc present que hi ha vides dures al món, i, ¿saps què? En el fons, m'agrada que el telenotícies i els relats com tu m'ho facin recordar. Crec que qui sap de la maldat en el món i no es deixa impactar per aquest coneixement, és com si no tingués cor, o gairebé.

    Felicitats per aquest quadre de la maldat humana.

    Una abraçada, Alícia!! Ens veiem per aquí.

  • espero que...[Ofensiu]
    kispar fidu | 04-07-2009


    no se m'apliquin les ordenances per la tardança!

    per fi! :)

l´Autor

Foto de perfil de Alícia Gataxica

Alícia Gataxica

45 Relats

322 Comentaris

83912 Lectures

Valoració de l'autor: 9.43

Biografia:
"El qual està segur de conèixer la fi de les coses quan tan sols han començat a realitzar-les és o un savi o un boig; no importa quina de les dues coses sigui, la veritat és que serà un home desgraciat, ja que ha posat un ganivet en el cor de l'enigma"






R en Cadena

"Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la senyora Gali i la senyora Aisha "

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")