[Gola] Golafre

Un relat de: Alícia Gataxica
Els nens estan tancats, fa dies que els varen raptar del poblat a punta de kalàshnikov, la gana els faria obedient, havia dit el sergent que els havia llençat en aquell forat a terra. En Mamadú es trencà la cama en caure, es pot veure l’os, entre la sang vermella i la carn rosada. Bé, al principi era rosada, ara està plena de cucs. Primer cridava pel dolor, però ningú va venir a ajudar-lo, només els altres nens que el van asseure com van poder. Ara no diu res, els nens saben que viu perquè respira.
De fet s’ha convertit en el seu proveïdor de menjar . Primer intentaven espantar les mosques, ara ja no ho fan. Així tenen cucs per menjar. La carn cada dia fa més pudor, però els cucs son bons. Encara que fan una mica de fàstic, tant petits i blancs, llefiscosos i serpentejants. Un cop a la boca fan pessigolles però tenen bon gust, i en aquell forat no hi ha res més. Quants més dies aguantí Mamadú més dies sobreviurem tots. Ei! Amin,crida en Safir, que tu ja has menjat dos cops, no sigues golafre, cony, que aquí tot hom ha de menjar! El Safir és el més gran, i controla que no mengem de més. La gola ens matarà, diu. En Atta, que és una mica fatxenda, el primer dia li va dir si s’havia tornat cristià. Safir va negar. Si ens acabem tots els cucs en un dia, potser no tindrem per menjar demà, va replicar.

Comentaris

  • Quin fàstic!![Ofensiu]
    Materile | 06-11-2012 | Valoració: 10

    És ben veritat que a vegades es fa de tot pel menjar, sigui el que sigui. Al començament m'ha fet pensa en el "Senyor de les mosques", però ja he vist que no.
    Un conte molt ben escrit i amb molta fantasia, o no tanta.

    Materile

  • un realt "fort" per [Ofensiu]
    liudmila | 27-10-2012

    llegir,sobretot imaginar, però és una bona crìtica...

  • més que pobresa[Ofensiu]
    Lavínia | 23-10-2012 | Valoració: 10

    el que hi ha és misèria en segons quins llocs del nostre planeta. Crec, però, que aquesta misèria arriba al primer món, perquè hi ha parts de la població que forma part d'aquest quart món.
    La gola exemplificada per la "menja exquisida" dels cus fins afartar-se'n, no deixa de ser, si més no, paradoxal, però és un bon exemple de golafreria.

    Gràcies pel teu comentari, Alícia

  • Esgarrifós[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 22-10-2012

    i genialment escrit.

  • Bellesa i brutalitat[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 22-10-2012 | Valoració: 10

    Literatura bèstia, bellament bestial, d'emoció i colpeig. M'has recordat una novel·la de'n Mamadou Kouruma, que parla dels nens guerrillers. Brutal també. Descriure, blanc o negre, tant és, però descriure bé i amb emoció. Literatura també és això. Una forta abraçada.

    Aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Alícia Gataxica

Alícia Gataxica

45 Relats

322 Comentaris

83726 Lectures

Valoració de l'autor: 9.43

Biografia:
"El qual està segur de conèixer la fi de les coses quan tan sols han començat a realitzar-les és o un savi o un boig; no importa quina de les dues coses sigui, la veritat és que serà un home desgraciat, ja que ha posat un ganivet en el cor de l'enigma"






R en Cadena

"Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la senyora Gali i la senyora Aisha "

(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")