OPINIÓ PÚBLICA EN LA PREMSA

Un relat de: Jaumedelleida

La meva agenda, sortosament, em permet molts dies, de disposar de temps lliure, que em permet fer, entre d’altres coses, anar a prendre l’habitual cafetó, parlar amb gent coneguda que em trobo pel carrer, i de pas, posar-me al dia amb la premsa local habitual, tot i què, per estar al corrent de les principals coses, prèviament a la sortida, ja n’he fet un repàs, pel damunt, a través dels principals portals que em facilita la xarxa.

L’avantatge però de voler llegir la premsa local és obvia. No només assabentar-me de l’actualitat més propera, sinó de conèixer l’opinió dels seus estimables col·laboradors, amb els quals, (fent-ne un promig de tots ells) et fas una idea més o menys formal del tarannà social de la teva ciutat. I si a més hi afegeixes l’apartat més llegit de tots (descartant: esqueles, cartellera i programació/crítica de TV), és el de l’opinió dels lectors o cartes al director, quin millor reflecteix l’estat anímic de la societat en què em trobo. És de suposar doncs, que fent honor a la independència que diuen tenir en llurs capçaleres els periòdics principals, (no parlo de les línies editorials) no caiguin en la temptació de frenar o descaradament censurar, ara que vindran temps compromesos ideològicament, l’opinió dels lectors en temes dirigits sobre tot a dirigents polítics o entitats oficials, que puguin contradir l’ideari al qual es critica.

Crec en l’honestedat de les actuals direccions periodístiques locals, i per això, voldria restar segur, que no hi ha vets ni impediments, quan un simple ciutadà es dirigeixi (correcta i diligentment) al director d’un diari, tot i que posi per terra o critiqui severament a algú en qüestió. I tots sabem que darrerament, sobre tot els polítics, ens donen cada vegada més, quantitats d’arguments per a poder-los jutjar, fiscalitzar, i ser criticats a l’extrem. Espero que no m’hi trobi en algun cas d’aquests, si se’m dóna per a participar en l’apartat de cartes al director, però… no sé no sé, al pas que anirem….

Comentaris

  • Llibertat d'expressió[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 10-10-2016 | Valoració: 10

    Com a antic periodista que ara llegeix diaris per Internet, visca la llibertat d'expressió! I cal dir-ho ben alt, perquè malgrat tot, continua havent censura. A molts diaris i mitjans de comunicació en general, no només els manca aquesta llibertat, sinó també la investigació i el compromís amb el lector. Una forta abraçada i escriu, a Relats en Català o als diaris.

    Aleix

l´Autor

Foto de perfil de Jaumedelleida

Jaumedelleida

366 Relats

729 Comentaris

371229 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jaume Climent o Jaumedelleida. Lleidatà d'obligació i devoció.
Considerat un observador ciutadà de la seva ciutat natal, fa que a vegades col·labori amb la premsa local, mitjançant Cartes al Director i d'altres publicacions veïnals.

Autor de la novel·la L'ANSIA (Novel.la tèbia) [Gènere eròtic] Editorial CARPE DIEM (esgotada a llibreries, solament disponible digitalment a través del seu blog: Jaumedelleida

Autor del poemari BATECS (Amors, Enyors, Eros) Editorial:HONTANAR

Correu de contacte: jaumedelleida@gmail.com