Metarelat fantàstic. [temps real de lectura: 2 minuts]

Un relat de: Joan Colom
Com cony m’ho faig, jo, això de construir un relat amb éssers sobrenaturals, legendaris o mitològics, si no n’he vist mai cap i no he llegit contes ni he vist pel·lícules d’aquest gènere? Tampoc he llegit mai tebeos de DC Comics ni de Marvel, tot i que no seria difícil inventar-se superherois lluitant contra supermalvats: se m’acut una relació d’amor-odi entre Supercigala-de-pedra i Superfiga-dents-de-tauró, però no sé si seria el més adient per al públic juvenil.

Hi ha altres fonts d’inspiració, perquè molta narrativa de Ciencia-Ficció pertany en realitat al gènere Fantàstic: totes les que tracten d’expedicions intergalàctiques, de viatges en el temps, d’universos paral·lels i, en general, de libèrrimes interpretacions de postulats científics com la relativitat o l’entrellaçament quàntic. Limitant-nos a l’espai euclidià, podríem fer com a "Planilàndia: Una novel·la amb moltes dimensions" —Edwin Abbott Abbott, 1884—, ordint la trama en un univers pla. (Fins aquí, 150 paraules.)

Habitat per éssers bidimensionals intel·ligents —EBI, per als amics— d’aspecte molt semblant a les ombres xineses —siluetes, en definitiva—, la pizza de fonoll, tomàquet i mozzarella és la menja més cobejada i del seu esport predilecte en diuen footdisk. Veiem-ne algunes característiques paradoxals:

Únicament tenen eines per colpejar o foradar; tallar sols és concebible en l’espai tridimensional, perquè l’objecte s’hauria de estendre a banda i banda del pla de tall. Ganivet, xerrac o destral només serveixen per empènyer o colpejar, o per foradar si són punxeguts. L’única manera de tallar és precisament perforar l’objecte fins que el punxó aflora per darrere, havent-lo dividit. Quant al sexe bidimensional, és similar al tridimensional: penetració o fregament, excloent la posició de tisoretes entre dues EBI, perquè considerant les cames d’una en el pla de referència, les de l’altre se situarien per sobre i per sota, cosa bidimensionalment impossible. (Fins aquí, 300 paraules.)


Aquest relat ha estat presentat al Repte Clàssic DCCXXX i consta de 300 paraules —dues d’elles, "fonoll" i "destral"— segons el comptador de Microsoft Word.

Comentaris

  • Comentari del comentari[Ofensiu]
    Prou bé | 22-10-2022

    Arran el teu comentari al meu relat la nit t'haig de dir que no vaig pensar a preguntar a la protagonista què estava veient quan va començar a sentir aquells xiscles... Llàstima!
    Amb total cordialitat i un somriure que li he manllevat, sense permís, a l'Anaïs

  • Per no saber...[Ofensiu]
    Prou bé | 22-10-2022

    ...com posar-t'hi no ha estat gens malament! Ni fàcil d'entendre! (Per a mi)
    Així i tot m'ha agradat! Coses que passen!
    AMB total cordialitat

  • Monstres i ...[Ofensiu]
    llpages | 22-10-2022

    matemàtiques! Les dimensions juguen un paper cabdal en aquest assaig, perquè fan que algunes accions (tallar, punxar, etc) puguin donar-se o no depenent de si et trobes en un pla o bé en un espai de tres (o més) dimensions. Distret i original en el nom empescat per a futurs protagonistes, m'ha fet passar l'estona.