METÀL·LICA

Un relat de: Mercè Bellfort
Un exèrcit de pelicans metàl·lics sobrevolaven un cel de plom a punt de deixar caure gotes com tenalles. Trimotrix vestia l’uniforme aerodinàmic de làmines platejades i negres. En veure que s’apropava un bon temporal desplegà l'aleró incorporat darrere el clatell i adreçà les seves passes cap a la nau 870X. Se sentia feixuga, i el pes d’aquelles horribles botes de bronze que li regalà Hèlix encara ho agreujava més. Estava farta de viure enmig de tanta ferralla opressora, de tanta matèria inert, de tanta fredor. Així es manifestava sempre que se sincerava amb ell. Els guardians de la nau la van rebre amb un somriure inquietant; va témer que aquest cop no li servirien les càpsules de liti en estat pur que tant necessitava. Per fortuna, però, comptava amb gran quantitat de titanixs* i alhora posseïa un gran poder de persuasió: les llargues ungles de llautó gratant-los la barbeta i la mirada seductora que disparava cors daurats per un tub sempre acabaven funcionant.

De tornada pujà sobre la primera plataforma volàtil que passà i sense adonar-se ja es trobava consumint la primera càpsula. Li calia evadir-se: crisis d’identitat com les que patia darrerament s’havien succeït amb massa freqüència.

Trimotrix navegava pel seu espai interior tot esperant retrobar-se amb la seva galàxia. I ho feia amb un altre nom i una altra identitat. La va trasbalsar sentir una veu coneguda que, des d’un jardí atapeït de flors i envoltada d'un sol reparador, la cridava dolçament:

- Melània! Quin bon aspecte tens, celebro veure’t per aquí!

Per un temps indeterminat Trimotrix restava immersa en un entorn plàcid, alliberada de tot patiment. Enyorava aquell món llunyà, més càlid. No podia fer-hi més. En despertar-se, sempre planava dins seu el mateix garbuix mental: potser no s’havia d’haver enamorat d’Hèlix...


*titanix: moneda emprada a la galàxia METÀL·LICA.

Comentaris

  • Invitació[Ofensiu]


    Benvolgut autor/a,

    Com a finalista del IV Concurs ARC a la Ràdio 2013-2014
    l'Associació de Relataires en Català (ARC)
    es complau a convidar-te a l'acte de lliurament de premis
    i a la presentació del llibre
    "Colors"

    T'esperem el dissabte 11 d'octubre de 2014, a les 12 del matí,
    a la Biblioteca Sagrada Família (Carrer Provença, 480, Barcelona)



  • Enhorabona, Mercè![Ofensiu]
    Toni Arencón Arias | 01-01-2014 | Valoració: 10


    Felicitats per la selecció!

    Molt bon any nou!

    T.

  • Enhorabona![Ofensiu]

    Benvolgut/uda relataire:



    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat, pel jurat d’autors i autores, com a finalista del Concurs ARC de Microrelats a la Ràdio “Colrs” i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.



    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria d’aquest mes, i per tal d’anar avançant feina, t’agrairíem que ens fessis arribar l’autorització perquè sigui inclòs al recull.



    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça(concursos.arc@gmail.com), el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ PECATS CAPITALS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.



    Cordialment,



    Comissió Concursos





    TEXT AUTORITZACIÓ



    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick relataire ............................................................................................

    AUTORITZA a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual és autor/a, en el recull de microrelats “Colors” que s’editarà a finals de 2014 mitjançant una plataforma digital de publicació. Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.



    Data .......................................

  • El món interior[Ofensiu]
    Llorenç Garcia | 21-12-2013 | Valoració: 10

    Passaran milers d'anys i sempre trobarem maneres d'evadir-nos de la realitat per fugir-ne. Però, al seu torn, també algun dia ens adonarem que les grans respostes que demanem les trobarem dins de nosaltres. Així és com la protagonista d'aquesta història s'adona que no es troba al costat de l'home que li convé.

    Un relat deliciós, Mercè!

  • Temor[Ofensiu]
    Naiade | 15-12-2013

    Quina por viure aquestes vivències. Un relat ben portat. És com una porta que et du a un món alternatiu. Em meravella la gran imaginació que desplegues en aquest relat.
    No et coneixia aquesta faceta de ciència ficció, ho fas molt bé
    Una forta abraçada i Bon Nadal!!

  • Ofega pensar-hi[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 15-12-2013 | Valoració: 10

    Ostres, aquests mons metàl·lics ofeguen de pensar-hi. Potser hi arribarem, però a mi deixa'm aquí baix, amb les coses properes que conec. M'agrada adaptar-me a les difificultats que ens va presentant la vida, però tan metall al voltant fa que no hi hagi fusta, la matèria càlida i vital dels nostres amics els arbres. Una abraçada Mercè i que passis un molt bon Nadal!

    Aleix

  • És la manera[Ofensiu]
    allan lee | 15-12-2013

    com l'has escrit: els detalls, els moviments, es fan visibles, t'hi sents a dins. La idea no és nova, però tu la fas original. M'agradaria llegir més: se'm queda curt en tan poques paraules, perquè la recreació d'aquesta atmósfera es fa molt atraient.
    Una abraçada, Mercè, i un munt de petons

    s

  • La millor proposta ![Ofensiu]
    Annalls | 13-12-2013 | Valoració: 10

    Per la meva opinió, es clar... Original , ben pensada i sense naus i extraterrestres, es dels pocs que hi ha.
    Això si, també alguna cosa vola... i en aquest cas no son els pelicans que ja es ben original , si no me distret, es una ment voladora la que viatja.
    El anar tan a Vitel.la sembla inspirador !!! ( Es broma ).

    Els detalls metges que es quedin en l'anonimat, al cap i a la fi es un relat, que hauria d'estar més llegit i comentat !! Vols que comenci a clickar?? M'agradaria saber si "la maquina>" es capaç de detectar si està fet d'un mateix ordinador...

    Per cert la teva quinzena també també et va decebre?

  • Insatisfaccions.[Ofensiu]
    Carles Ferran | 12-12-2013

    També hi haurà dubtes i desamor al futur. És inherent a la naturalesa humana desitjar allò que en el fons sabem que no ens és bo. Estar envoltada de ferralla la feia enyorar l’escalf del sol. I pel que veig, seguiran havent-hi trastorns bipolars sense resoldre. M’ha agradat força, és diferent.

  • Enamorar-se a l'espai[Ofensiu]
    Bonhomia | 11-12-2013 | Valoració: 10

    Al principi m'ha semblat divertit i fosc a la vegada, el desenllaç és desolador. S'hi nota la crítica envers l'autodestrucció humana per voler arribar a llocs on no ens pertanyen, i aquest punt és el que trobo més reflexiu. Felicitats!


    Sergi

  • Altres realitats[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 09-12-2013

    que solen restar dins nostre.

    M'ha agradat força el nivell literari de la teva proposta, on en molt poc espai ens expliques una història ben diferent i al mateix temps molt clàssica dins del gènere. El punt de vista el fa original i la forma d'escriure'l li dóna nivell literari. No sé que en diran els puristes, però la ciència ficció també pot estar dins del micro cosmos d'un cervell al que tots titllen de malalt. i si no fos així? si no estigués malalt?

    No sé si té molt a veure, però si vols llegir el relat que hi ha en l'enllaç aquest:
    SOTA EL POMER, VORA EL MAR, potser hi trobaràs incertes similituds. O tan sols m¡ho sembla a mi, qui sap! Amb ell he quedat segon en els "V premis Ictineu" d'aquest any, uns premis que es donen a relats o novel·les escrits o traduïts en/al català de ciència ficció, terror i fantasia.

    No m'enrotllo més. Una bona proposta la teva Mercè!

    Ferran

Valoració mitja: 10