LLUNA DE SANG

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Na Graciana està tremolant de fred, el vent que bufa per la xemeneia fa un soroll llòbrec i per un moment fa resplendir una guspira encara encesa del carbó ja cremat .S'abriga amb la manteleta i agafa dues galledes, dóna una ullada per la petita finestra de la humil i pobra caseta ,quasi barraca i veu un estel lluir , però no veu la lluna. Es diu que potser és l´estel de la mare. La mare de petita li explicava contes i li deia que si un dia moria la podria trobar a l´estel que brilles més. La mare ja fa mes d´un any és morta; mentalment li demana ajuda per no tenir por d´anar a la font a omplir d´aigua
La seva amiga Carme ha vingut aprofitant la foscor de la nit, d´esquitllents a prevenir-la que el poble està rebotat i que l'anomenat Tarragó, el que diuen entén de bruixeria volta per la vila i els vilatans parlen de bruixes i maleficis.
-Vés amb compte Graciana li ha dit l´amiga, volen culpar algú de bruixeria i ja saps que passa en aquest maleït poble, tu ets filla de la remeiera , saps llegir i també entens de plantes, per Déu vés amb compte!
La noia és tant jove, disset anys , molt innocent, no sap que ha de fer per anar amb compte. Som l´any del senyor 1616 i tremola i es diu que no es deixarà veure gaire pel poble. I en pensar això es dóna compte que fa dies que ningú ve a buscar cap beuratge o remei i li estranya, sort que casa seva és l´ultima del carrer per anar a la font de la Corda.
En tornar amb les galledes plenes s´afanya a entrar a la casa . Està tan atemorida que sols pot pensar en la dona que va veure penjar a la forca , recorda el Serrat de les Forques amb la dona penjant d´una corda i el poble cridant "Bruixa"
Llavors per la finestra veu que la lluna ha sortit i és vermella com la sang . Lluna de sang murmura......
Ara sap que la seva sort ja és donada, la penjaran per bruixa, na Carme devia saber més del que li ha dit i tremolant com una fulla d´arbre, espera el nou dia, sempre mirant el vermell de la lluna ,que tan mals auguris li porta.Sap serà una de les seves ultimes llunes.

Comentaris

  • Nice information[Ofensiu]
    John Mathew Mathew | 12-03-2019 | Valoració: 6

    Your writings are so good. They contain a lot of information. I think that you simply understand a lot of regarding those topics. I want to send thank to you. Your posts will facilitate me a lot of and a lot of within the future. Once again thank you. Your writings are so good. You have a licensed limit with regards to creating one out of a benevolent substance. I like however you think that and also the manner within which you address your points of read during this article. It’s applicable time to create some plans for the long run and it's time to be happy. I have browsed this post and if I might I want to counsel you few fascinating things or recommendation. Perhaps you may write next articles concerning this text. I need to browse even a lot of things regarding it. I couldn't realize any data on this matter before. Also operate a site and if you are ever interested in doing some visitor writing for me if possible feel free to let me know it’s remarkably a mind boggling and fulfilling bit of data. I am consummated that you simply essentially authorized this solid info to us. If it's not too much inconvenience stay we bob forward along these lines. I simply thought it's going to be a plan to post just in case anyone else was having issues researching however I’m a touch unsure if I’m allowed to put names and addresses on here. I really many thanks for the precious data on this nice subject and appearance forward to a lot of nice posts. Thanks heaps for enjoying this beauty article with ME. I am appreciating it very much! Looking forward another great article. Good luck to the author! All the best!
    cheap essay writing service

  • Humor i calfred...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 24-01-2019 | Valoració: 10

    Vaja amb la lluna de sang, que està a l'espectativa d'ella, i té un sentit molt bo i amb unes qualitats molt bones sobre aquestes observacions quan està plena. És un relat molt profund i molt bo, Montserrat.
    Gràcies et done, per llegir-me el poema de "en l'horabaixa", i les teues paraules que m'ha agradat; i per la teua valoració.
    Una abraçada...
    Perla de Vellut

  • Lluna mortuoria...[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 22-01-2019 | Valoració: 10

    Bravo! un relat magnífic i molt ben escrit, (només que on dius "de la humil i pobra caseta ,quasi barraca" , jo hagués substituït aquest "quasi" per "de la humil i pobra caseta que, semblava, o amb traç, aparença, de barraca. Però tota la resta m'ha semblat que roda com un cotxe de formula 1. M'ha encantat com es va descabdellant el relat i també que aquest m'hagi mantingut l'aguait del que podia passar. He patit per la integritat física de la noieta i això vol dir que el teu relat és d'un realisme impressionat. Salut, Nil.

  • Lluna vermella [Ofensiu]
    Loira Durban | 21-01-2019

    I quin relat més adient amb la lluna vermella d'aquesta matinada. Gràcies per compartir la teva sensibilitat amb la família de relataires :)

    La podies haver pintat al Concurs ARTS! A veure si ens hi llegim... Jo aquest mes hi he dibuixat la meva "Constel·lació". Et convido a mirar el firmament...

    Fins aviat!
    Marta Finazzi

Valoració mitja: 8.67

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

323799 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.