Llegint la premsa d'aquests dies

Un relat de: Alberich

Pels averanys del món camina l'Exterminador, amb el seus arsenals de coets, mines personals i bombes de fragmentació.
Les llença arreu, de manera indiscriminada, tolint infants que són les llavors del demà i provocant la histèria dels vius, que se'ls veu córrer, per la pantalla de plasma, com les formigues d'un formiguer.
Exterminadors i exterminats esgrimeixen rares veritats escrites en antics papers mullats que no resisteixen una anàlisi intel·ligent, i, tot i que amb exegesis diferents que els han portat a la controvèrsia, ve a resultar que la font primigènia de les seves preteses veritats està escrita en el mateix paper. El Jahvé sanguinari d'antigues llegendes del neolític, -contemporani i molt més bàrbar que un altre autoritari: el més civilitzat Zeus- segueix sent la coartada dels uns i dels altres. Del mateix corcat tronc de l'arbre en surten les tres branques de la discòrdia: la dels cristianisme, la del el judaisme i la del mahometanisme. Dos mil anys de lluites estèrils entre les tres ens contemplen. Una caduca i paternal voluntat de regir la conducta humana, basada en una noció antropocentrista i acientífica del món és l'únic nexe que les anima.
"Ull per ull i dent per dent", bramava el sanguinari i terrible Jahvé. "Deu mil ulls per ull, deu mil dents per dent", interpreten el exegetes, experts en teologia i, potser, curts de matemàtiques.
Legítima defensa, invoquen d'altres. Que és que no saben que la legítima defensa, per ser-ho, requereix el requisit de la proporcionalitat?.
Udols de sirenes, explosions pretesament controlades; multituds endolades passejant cadàvers pels carrers. I Jahvé, des de dalt d'un núvol de l'estela d'un F16 contemplant-ho tot, sense enviar diluvis universals als pecadors, ni manà als pobres afamats de la franja de Gaza, pot ser per què no deuen pas ser el poble elegit.

Comentaris

  • Molt bona la teva reflexió.[Ofensiu]
    JOANPG | 18-01-2009 | Valoració: 10


    Crec que és molt lúcid el raonament que fas. Tots el extremistes són fills de la mateixa mare: la ofuscació fecundada per l'orgull de ser els bons.
    És normal que els de l'Obra no hi estiguin d'acord, no en facis cas.
    El que tu defenses és vàlid per a qualsevol persona amb dos dits de front i que no té el cervell rentat en cap de les tres religions monoteistes: Cristianisme, Judaisme i Islamisme. Es pot ser de qualsevol d'aquestes sense caure en la ceguera del fanatisme.
    En general, crec, que tots els "ismes" són perjudicials per a la humanitat.
    Gràcies pel teu escrit. M'ha fet pensar una mica, que ja convé.

    Una encaixada de JOANPG.

  • M'encanten els teus articles d'opinió[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 17-01-2009 | Valoració: 10

    Tens un estil assagístic-periodístic que demostra un gran talent i capacitat analítica.
    Sobre el tema del que tractes, el proper dia 31 es farà, a nivell mundial un recital poètic en el que jo també vull col·laborar amb un poema que he composat. Lleida, la ciutat d'on sóc, ens hem adscrit a aquesta iniciativa contra la barbàrie. T'envio el poema per e-mail perquè encara no el vull publicar aquí.
    Molts petons

  • De nou em trec el barret[Ofensiu]
    M.Salles | 14-01-2009 | Valoració: 10

    Hi ha moltes coses que no s'entenen i que tothome comenta als diaris. la teva reflexió em sembla magnífica. I la reacció del faithful, esperable, vist el seu estil.

    "En nom de Déu" i ja puc destrossar-ho tot. Sigui quina sigui la branca.

    Ben escrit, ben expressat, i no puc estar més d'acord amb el que dius.

  • Surt a la prensa, la Nostra Festa?[Ofensiu]
    Unaquimera | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    Una abraçada digna de la celebració,
    Unaquimera

  • A l'amic FAITHFUL[Ofensiu]
    Alberich | 10-01-2009

    Des del meu respecte al teu pensament i els teus sentiments.
    No puc acceptar de cap de les maneres que algú, basant-se amb, el que per mi és una entelèquia, una proposta literària, i a partir del mateix tronc conceptual- d'aquí el meu qualificatiu de tronc comú corcat- basteixin una mera disputa de territorialitat, un desig d'abastar un poder temporal i tinguin la coartada subliminal per a massacrar els uns i els altres. D'aquest tronc, i amb les benediccions de rabins i imans es basteixen les matances. En altres moments es van qualificar simples assassinats de croades, talment com el 1936-1939.
    Personalment n'estic fart de tanta manipulació i em sap greu que els que puguin creure amb sinceritat i bona fe, no aixequin les seves veus per denunciar aquestes burdes manipulacions, que penso que són nomes cortines de fum de les vertaderes intencions del conflicte.
    Cordialment i amb tot l'afecte personal.
    Ramon

Valoració mitja: 10

l´Autor

Alberich

39 Relats

203 Comentaris

41429 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
Nascut un mes de maig.
Va treballar de molt jove al tèxtil, mentre estudiava Dret i va anar a parar a l'administració.
Ha estat aprenent de molts oficis, per la qual cosa no és mestre de res.
Li agrada la vida, i cultivar l'amistat, també la mar i la muntanya.
Si voleu comentar alguna de les seves parides, tant si us agraden com si no, us ho agrairà, doncs no hi ha res que més valori que la mútua comunicació i que la gent faci cas del que un hom fa.