LES ESCALES DE L'AMOR

Un relat de: berguedana
Avui hem tornat a tenir un premi amb “Les escales de l’amor”. Més ben dit, has tingut un premi a títol pòstum però ja saps tu bé que me’l mereixia jo.
Les meves mans t’han donat més satisfaccions materials que les de les múltiples dones que se sentien atretes per les cadenes de paraules que cada nit jo anava lligant, fins a tenir orgasmes, deixant anar les boniques metàfores dels cossos nusos, de les vagines humides, dels tocaments tendres... Eren orgasmes literaris, que, per als físics, ja els protagonitzaven les diverses periodistes que arribaven al nostre llindar mig enamorades pels guions que jo dissenyava com si fossin teranyines per atrapar els lectors i lectores de les teves suposades obres. Sempre t’havien atret més les lectores que la vertadera autora. La mirada tan encisadora i dependent d’elles quedava estroncada en una mirada recta, patriarcal, quan la dirigies cap a mi, com aquelles mirades de l’amo al seu súbdit i llavors, com els negres, jo començava a treballar per a tu. M’enganxava a l’escrit perquè em feia fruir. Tenia la necessitat d’expandir-me amb l’escriptura perquè no hi havia res més per on deixar fluir tot allò que havia enclaustrat en mi. La meva firma no podia aparèixer perquè les vendes no haurien estat les mateixes que amb els teus seductors nom i cognom i amb el teu saber estar davant d’un públic enganyat per tots dos.
El nostre secret, la nostra mentida ha creat una aureola de la qual no me’n puc desprendre. Necessito cada nit, com he fet durant tants anys, a les hores silents, a les hores fantasmagòriques, emplenar els papers blancs- purs, tan orfes, tan lliures de tot- dels recursos literaris tan fàcils per a mi- de tan treballats- de les paraules originals de cada instant i sentir l’olor de la tinta i el discorre del negre sobre blanc. Em sento enganxada a aquest plaer.
Ara tu ja no hi ets. Ha desaparegut el pseudo-autor però la negra està viva. Seré capaç de sortir de l’armari?

Comentaris

  • Enhorabona!!![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    Enhorabona! El teu relat ha estat seleccionat pel jurat d’autors i d'autores de l'Associació de Relataires en Català, com a finalista del IX Concurs ARC de Microrelats "Arts" i per formar part del volum recopilatori amb totes les obres finalistes.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada en la convocatòria, t’agrairíem que, al més aviat possible, ens fessis arribar l’autorització perquè el relat sigui inclòs al recull.

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic a l'adreça: concursos.arc@gmail.com el text que adjuntem al final d’aquest comentari amb l’assumpte AUTORITZACIÓ PUBLICACIÓ ARTS, tot fent un copiar i enganxar, i complimentant les teves dades personals.

    Cordialment,

    Comissió Concursos

    ***********************************



    TEXT AUTORITZACIÓ

    En/na .........................................................................................................

    amb DNI. número ......................................................................................

    i nick/pseudònim relataire ............................................................................................

    AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure el microrelat ...................................................................................................

    seleccionat del mes de ..............................................................................,

    del qual en sóc autor/a, en el recull de microrelats “ARTS” que s’editarà a finals de 2019.

    on vull constar amb el nom d'autor/a ............................................................... (en cas de no omplir aquest apartat s'entén que l'autor/a vol aparèixer al recull amb el nick/pseudònim amb el qual ha participat en el concurs).

    Així mateix també atorgo el meu consentiment per incloure qualsevol altre microrelat seleccionat al llarg de la present convocatòria i del qual jo en sigui l’autor/a i a difondre el seu contingut (en part o totalitat) pels mitjans habituals de l’ARC.

    Data .......................................

  • Doncs has d'eixir de l'armari.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 25-04-2019 | Valoració: 10

    Aquest relat que acabe de llegir, el veig com a un assig sobre el títol que té.
    La millor frase que m'ha agradat més és: "M'enganxava a l'escrit perquè em feia fruit". És molt bona i molt original.
    "de les paraules originals de cada instant i sentir l'olor de la tinta", note que és una metàfora molt bonica, Berguedana.
    Tot un relat que m'ha meravellat, doncs té una bona crítica i molt bona.


    Dos en un perquè el teu poema es presenta en el tema poesia i també és literatura. El SOSPIRS és literatura de la bona, no d'aficionat perquè les paraules que cauen a cada vers són boniques, poètiques, adequades. El sentiment s'esdevé en cada vers i la sonoritat en cada paraula.
    Endavant amb la poesia. Tens futur!

    Gràcies, Berguedana, per tot el que m'has dit, m'has emocionat. Intente fer bones poesies amb la meua imaginació i amb metàfores per a fer-les més fluides.
    A pesar de ser andalús, estic molt influit amb el valencià...
    Et seguiré llegint i moltes gràcies, per tot.
    Una abraçada...
    Perla de vellut

    El meu gmail és: llamprmc@gmail.com, per si vols dir-me alguna cosa a part.

l´Autor

Foto de perfil de berguedana

berguedana

72 Relats

135 Comentaris

48042 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
La meva afició per l'escriure ve de l'ensenyar a escriure.
M'he jubilat aquest curs després de treballar 42 anys de mestra.