L'amor té química?

Un relat de: Fredegard Dogwood of Shadydowns

"Ella i jo tenim química", "Entre aquesta parella hi ha química"... són expressions comunament utilitzades per tots nosaltres, però, què hi ha realment darrera d'aquestes maneres de parlar? Aquest article no pretén donar una explicació raonadament científica al fenomen amorós amb alguna teoria gastada o sobradament coneguda per tots, aquest escrit vol anar més enllà. Si s'associa l'amor amb la química és perquè realment s'origina un canvi químic en el nostre cervell quan ens enamorem, i això m'ha fet arribar a un seguit de conclusions que redacto a continuació.

L'amor o enamorament envers alguna persona és el sentiment que resulta del fet de sentir plaer o benestar al estar acompanyat d'aquesta persona en concret. No és res més que una descàrrega d'endorfines al nostre cervell la que ens fa associar l'amor a aquesta sensació plaerosa que ens comunica una determinada persona; la seva companyia, la seva conversa, les fantasies on ella hi és present... sí, la seva sola presència. La nostra naturalesa hedonista ens fa buscar la companyia de la persona en qüestió seguint un impuls primari i egoista que no és una altra cosa que l'amor. Quan aquesta presència manca no ens sentim bé, tenim "mono", trobem a faltar les endorfines rodant pel cervell i el nostre cos reacciona un altre cop egoistament per fernos-ho notar, patim dependència emocional.

Ja n'hi ha prou de mitificar i sacralitzar l'amor! L'amor és la droga més dura, és compartir egoisme. Aquest sentiment ens fa treure el pitjor de nosaltres mateixos amb la fi de satisfer la nostra cerca del plaer. No us enganyeu; fins i tot els gestos més bonics que s'arriben a fer per amor (per no parlar de les bogeries que també es poden dur a terme en el seu nom) no tenen una altra finalitat que la de retenir al nostre costat a la persona que ens fa sentir bé, fent-la sentir bé a ella... per fer-nos sentir bé a un mateix. Aquest anhel de possessió és egoisme pur i dur a un nivell rematadament inferior, ni tant sols els animals són capaços de portar a terme "animalades" similar per satisfer els seus instints més primaris. L'amor és la peça més gran de l'engranatge del nostre hedonisme i alhora un pal entre les rodes de la nostra evolució personal.

Pot ser que us semblin exagerades les meves opinions sobre aquest tema, però la veritat és que, encara que coneixem l'origen químic dels nostres sentiments o els seus mòbils purament egoistes, tots ens enamorem, realitzem grans gestos o pitjors rucades per amor, i patim dependència emocional. Al cap i a la fi només ens ho volem passar bé, gaudir... i un article com aquest no ens prendrà les ganes de viure l'amor plenament.

Comentaris

  • I física![Ofensiu]

    No ens oblidem de la física aplicada a l'amor.
    Segurament la part física és de lo milloret de l'amor.

  • i pensant en tòpics[Ofensiu]
    Tiamat | 30-07-2004

    així l'amor és un home amb bata blanca, ulleres, cabells esbutllats i un erlenmeyer per on surt fum? (tenint en compte que la major part de les reaccions químiques no fan fum, probablement a dins el potet hi té aigua bullint).

    Una xuxeria en forma de cervell de rata, una galeta que aprima, una crema que et posa la pell en tensió, un cotxe per persones que van de casa a la feina i de la feina a casa que arriba als 300km/h,... tot és química.

    Com vols que no ho sigui, doncs, l'amor?

    I potser tens raó en això que l'amor està molt relacionat amb l'egoisme, però bé, l'egoisme és una de les motivacions més grans de l'ésser humà, si edison no hagués volgut veure la seva parella per adorar-ne la seva visió, no hauria inventat la bombeta, si els germans wright no haguessin volgut anar a visitar les seves xicotes, que vivien juntes dalt d'un gratacel, no haurien inventat l'aviació, si els germans lumiere no haguessin volgut gravar en video els trios que feien amb una noia guapíssima, no s'hauria inventat el cinema.

    Suposo que un dia, un trobador que passejava de poble en poble amb la seva mandolina, tenia moltes ganes de follar, va trobar una noieta asseguda a un balcó mirant l'horitzó, i es va inventar l'amor per convencer-la. Va veure que funcionava, i escolta, fins a l'actualitat.

    M'ha agradat però, algú que parla d'amor d'una manera més científica (tot i que tampoc en diria científica). Crec que la redacció es podria millorar, però bé, s'accepta. Tot es pot millorar, no? doncs ja està.

l´Autor

Foto de perfil de Fredegard Dogwood of Shadydowns

Fredegard Dogwood of Shadydowns

62 Relats

120 Comentaris

75086 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Escric perquè m'agrada llegir. I segons deia Jorge Luís Borges:
"Cuando uno escribe, el lector es uno."

Vol dir això que escric perquè m'agrada llegir-me?

No n'estic segur. Però el que sí és cert és que si penjo els meus relats aquí és perquè m'agradaria ser llegit.

Espero els vostres comentaris!!!


També trobareu relats meus als llibres Relatsencatalà.com, versió 2.0 i 10x10 Microrelats. I podeu sentir-ne un parell a la Edició 31 i la Edició 42 del programa "Breus" de Ràdio Kanal Barcelona.


E-mail: txescu@yahoo.es
Web: www.FrancescGarcía.cat
Flog: Els ambigrames d'en Txescu