LA PINYA

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
La dona tenia a les mans una fruita de color verd una mica ataronjat i amb un plomall al capdamunt fet de fulles. La va mostrar als noiets de uns deu o onze anys i elsva fer una pregunta-
- A veure si sabeu que és això Miquel i Joan?
Els nois miraren a la dona es guaitaren l´un al altre i amb aquells ulls blaus tan semblants, ja que eren germans, miraren a la senyora i van dir quasi a la vegada.
- No , no que és ?
És una pinya americana nois , ens la cruspirem per Nadal. Després de dinar anirem a davant de la llar de foc amb en Valentí i menjarem uns bons talls de pinya, ve d'Amèrica noiets. AH !, però, en tenim dues i com que per cap d´any veniu a dinar , aquesta la guardarem per vosaltres, que us pensàveu , si sou com de la família . Vatua l´olla! i els va fer una moixaina tendra a la cara dels marrecs que somrigueren.
En Miquel i en Joan agafaren les carteres s´acomiadaren de la dona i marxaren cap a col·legi amb els Germans Maristes. Els noiets eren de pagès , però no gaire lluny de Vic i es quedaven a dinar a casa l´Antònia i en Valentí que tenien un forn de pa, la mare assegurava eren parents llunyans.
En arribar a casa després de deixar les bicicletes al cobert explicaren a la mare les meravelles d´aquella fruita que també menjarien ells. La mare n´havia sentit a parlar però fins aquell any 1935 no n´havia vist ni comprat mai.
I passaren els dies arriba Nadal i també Cap d´ any i la família mudada de festa agafaren la tartana i cap a Vic falta gent. Els pares portaven llonganisses ben grosses i un capó ja ben rostit amb una cassola de fang.
Menjaren i admiraren la pinya que l´Antònia havia posat exposada sense permís a l'aparador del forn, al costat de unes coques que enamoraven.
I arribaren les postres i la pinya lluïa amb tota la seva esplendor a la safata més bonica de l´Antònia. Valentí talla la pinya digué!
I si tallaren la pinya i menjaren fins a l'últim boci i el meu pare en Joan sempre em deia va ser el millor àpat de la seva vida. Sempre més li va agradar la pinya.

Comentaris

  • Saborosa pinya...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 18-12-2018 | Valoració: 9

    Je je je je je je je je... És molt graciosa i molt entretinguda experiència d'aquests nens quan menjaren la pinya, amb companyi de la família.
    M'ha agradat molt, aquesta historièta, molt maca i molt simpàtica.
    Una abraçada i bona nit...
    Perla de Vellut

  • Gràcies Montserrat: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 18-12-2018

    Per la teua opinió sobre el meu poema de Perla de Vellut, i per la teua valoració.
    Ja sé que t'ha agradat. Moltes gràcies i fins demà...
    Aniré posant més parts d'aquesta composició de Perla de Vellut. Estic en la segon part i afiré altres parts fins acabar-ho.
    Salutacions i bona nit...
    Perla de Vellut

  • Coses d'abans.[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 15-12-2018 | Valoració: 10

    Una història com les que contava el pare. Pagesos que s'han passat de la roda de carro a l'automòbil. De la radio de galena al mòbil... Gent, la majoria ja morts i enterrats que amb ells es perden totes aquestes histories que tan bé recrees, tu, Montserrat.

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

322117 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.