La nostra categoria

Un relat de: Bonhomia

Es pot dir que no tenim consciència. De fet, si en tinguéssim, no la sabríem utilitzar. Jo no crec que la gent que veig pel carrer tingui les coses gens clares. La situació no pot ser més patètica. Està clar que quan naixem sabem moltes més coses que quan creixem o som grans. Però ningú ho pot creure. Per què? Ja ho he dit: no tenim consciència. Busquem en la matèria una sortida, però el resultat que en traiem sempre és negatiu. Quan ho busquem en l'esperit, aquest ens enganya i ens fa creure que som importants. Molt importants. Però com? Doncs creient-ho. La realitat és que no som res, ni allò d'un puntet insignificant dins l'infinit. Tot són mentides, no només els tòpics de la política. Jo crec que la política és molt més interessant que qualsevol protesta, perquè hem arribat a un moment en que protestem per divertir-nos; i aquest fet denota que som tant hipòcrites com nosaltres mateixos, que ens volem treure les culpes del damunt. Això potser prové de l'herència de la consciència cristiana, però no som tant dèbils: tot el que fem és excusar-nos i oferir una imatge d'herois i heroïnes,, quan només som l'aparador sarcàstic del món, que passa per original i creatiu i tan sols és una cagada pudent i autènticament desagradable. El guerrer més malvat d'una guerra d'estrelles i galàxies pensaria: com pot existir una raça tant cruel? Quan ens diuen que som cruels ens tornem a sentir importants; però per què no callem d'una vegada i deixem que el riu de la bondat faci la seva ruta, sensata i molt més natural?

Comentaris

  • No hi veig comentaris i...[Ofensiu]
    angie | 13-07-2006

    he decidit posar el primer.
    Cadascú pertany a una categoria diferent. El bo és saber fer una lligueta on hi participin el màxim de categories i no repartir cap premi, doncs guanyadors en són tots pel sol fet de donar la cara i ensenyar les cuixes...

    (comentari molt subjectiu i metafòric, però és el que m'ha vingut al cap en llegir el teu relat)


    angie (picant l'ullet)

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

513822 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.