La guerra de l'aigua

Un relat de: copernic

L'endemà d'haver hagut de baixar d'una ampla vorera que rodeja el Parc del Migdia perquè un aspersor amb deliris de grandesa regava la gespa i també el carrer, llegeixo en el Diari de Girona que l'Ajuntament es prepara per a un inici de l'any amb restriccions d'aigua, si no plou amb abundància en els propers dies. L'entrada en la fase II de la sequera suposarà talls en el subministrament durant quatre hores al dia en comerços, habitatges i indústries. El regidor de Medi Ambient i sostenibilitat, (paraula de moda que tan agrada als eco socialistes) ha manifestat que la situació és crítica i ha anunciat que en cas de que segueixi la sequera s'adoptaran mesures complementàries, com l'explotació de tres pous situats a Salt.
No sé si l'Ajuntament de Girona espera amb aquest anunci apocalíptic un canvi dràstic en les actituds dels ciutadans i les empreses envers el consum d'aigua. A aquest líquid cada vegada més preuat li passa com a la salut: Només se les valora quan falten. Les declaracions del regidor han estat atacades des de diversos àmbits polítics i socials assenyalant que altres poblacions que també s'abasteixen del Ter tenen un consum molt més elevat i per tant hauria d'ésser "allà" a on comencessin a aplicar restriccions (i tothom sap de quin lloc parlo)
Els experts que es dediquen a fer prediccions ja fa temps que ens ho adverteixen: Les guerres del futur no seran pel petroli si no per l'aigua. De moment, el Partit Popular, amb la vista posada en les eleccions, torna a ressuscitar el tema dels transvasaments. Poca broma, doncs, perquè no estem parlant d'un líquid viscós que manté l'economia del món occidental en funcionament. L'aigua és indispensable per a la vida. No podem provocar la pluja però si que es poden prendre mesures per gastar menys, com per exemple, deixar de regar la gespa dels jardins i parcs públics. Ja ens hem acostumat a la visió de les fonts ornamentals totalment buides. També ens habituarem a veure l'herba groguenca i seca.




Comentaris

  • Hola Enric[Ofensiu]
    brumari | 08-12-2007

    Tens tota la raó, però em temo que l'ésser humà, tan contradictori, és incapaç de prendre consciència del valor de l'aigua i que, per tant, l'únic camí per estalviar és que se li tanqui l'aixeta. Ni el preu té cap efecte dissuasiu, tal com podem comprovar en l'ús demencial que fem dels combustibles, malgrat l'enfilada contínua de preus.

    Tot i això, crec important parlar del tema. Alguna cosa queda.

    Una abraçada,

    Joan

  • (segueixo)[Ofensiu]
    Siset Devesa | 03-12-2007

    Toquen de peus a terra. I això, en publicacions de premsa local és exactament el que el lector busca. (Encara que a algú li pugui provocar una certa urticària, segons el tema que es toqui ...)

    Salut !

  • Com sempre ...[Ofensiu]
    Siset Devesa | 03-12-2007 | Valoració: 10

    ... l'encertes. Els teus articles són el pols de la ciutat. T

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

387536 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...