La família reial i la bruixa Zetzugasaga

Un relat de: uanra

En un país molt i molt llunyà, que es deia Notincunral, hi vivia un noi que es deia Mauro. En Mauro era el fill del rei Gener i la reina Abril. A Notincunral també hi vivia la bruixa Zetzugasaga que sempre portava unes botes daurades. Ella volia fer-se passar per reina i pretenia fer desaparèixer en Mauro que hauria de ser el futur rei.

Al palau, va venir un missatger i els va dir:
-Tenim bones notícies: els avis us han regalat un viatge, una volta al món.
I en Mauro va dir:
-D'acord, però que duri 80 dies perquè voldríem ser a casa per Nadal. I ja sabeu: per Nadal, cada ovella al seu corral!

Tots tres van començar el viatge molt contents. El rei Gener, però, estava preocupat per si la bruixa Zetzugasaga podria fer desaparèixer en Mauro durant el viatge. Quan eren a palau vivien més tranquils perquè s'hi sentien protegits pels guardians. Per això, el rei Gener va decidir fer de guardià d'en Mauro mentre tots tres feien la volta al món.

Després de 40 dies de viatge, van arribar a Talqui en barca. Talqui era una ciutat maca que tenia un riu. Allà van veure una dama sobre un pont. Aquesta dama duia un vel que li tapava la cara i un vestit molt llarg perquè no reconeguessin que era la bruixa Zetzugasaga. La bruixa tenia un poder màgic guardat en una maleta. En Mauro es va fixar en les botes daurades de la dama i va endevinar que era la bruixa Zetzugasaga i va dir exageradament:
-Mireu! Mireu! Damunt del pont hi ha la bruixa Zetzugasaga! Segurament voldrà llançar-nos el seu poder màgic!

Des de dalt del pont, ella obre la maleta i llança, amb molta força, el poder màgic contra el príncep Mauro. El poder era com una bombolla lila que anava baixant ràpidament cap al centre de la barca. Tots tres van saltar cap al pont i es van subjectar a la barana. La bruixa va tirar el poder tan fort, tan fort que ella sola va caure del pont a l'aigua. Va fer una tombarella i la bombolla va tocar la cara de la bruixa Zetsugasaga:

-Ai! Ai! -va xisclar la bruixa mentre queia cap al riu.
La pobra bruixa no sabia nedar gaire bé, però va aconseguir sortir del riu.

La família reial va sortir corrents i va agafar un cotxe, un helicòpter, un avió... per seguir fent la volta al món. I la bruixa va intentar enxampar-los però, com que tenia el vestit estripat i li anava massa llarg, va trepitjar-lo i "plaf!", la bruixa va caure a terra.

Un dia, en Mauro anava pel carrer i va recordar que ja havien passat 40 dies i havien de tornar cap a casa. Quan van arribar al palau, van veure que ja era Nadal i, fixant-se en tota la decoració -l'arbre, el pessebre, el tió, les campanes-, en Mauro va dir:
-Mare, qui ha fet tot això?
-Doncs el teus avis han decorat la casa, durant aquests dies, i el tió ha vingut sol de la muntanya. Ara truca als avis perquè vinguin a dinar, que ja fa molts dies que no els veiem. Ara vaig a preparar el menjar... -va dir la mare.

En Mauro va passar un dia de Nadal molt feliç perquè estimava els seus pares i els seus avis i li agradava estar amb ells. Van cantar moltes nadales i van menjar molts torrons.


27 i 31 de desembre del 2008

Comentaris

  • Hola Arnau![Ofensiu]
    bocidecel | 26-01-2009 | Valoració: 10

    Feia temps que volia fer-te una visita i avui m'he decidit.
    He tingut una sorpresa en llegir els teus contes, perque escrius molt bé. M'ha agradat molt aquesta família reial i la bruixa Zetsugasaga, un conte molt ben lligat que has de llegir fins al final. Déu n'hi dó la imaginació que tens i qué bé que ho saps explicar!
    En Mauro és un princep molt espavilat i valent. Sap adonar-se del perill i avisar als pares. I la bruixa em fa molta gràcia, és molt divertida i una mica sapastre. Per sort, tot surt bé i poden reunir-se amb els avis per Nadal, un final molt encertat. Es nota que tots s'estimen.

    Apa, Arnau, ja esperem el següent, quan tinguis temps (després de l'escola, els diables, l'Esplai...) i en tinguis ganes.

    Una abraçada.

  • Quina meravella de conte![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 12-01-2009 | Valoració: 10

    Divertit i tendre alhora. Molt ben escrit des del començament fins al final aconsegueixes que el lector devori la teva història amb aquests personatges que tenen un noms molt ben pensats. Com es nota també la teva gran estimació per la família; això és molt bonic, uanra. Ets un gran contador d'històries, com l'avi, i per això vull felicitar-te. No paris!
    Volia donar-te les gràcies per l'enganxina que em vas regalar a "Prohibit programar". Em vas fer molt feliç. I jo ara voldria dir-te que em va ser impossible enviar-te a tu i al teu avi Joan l'enganxina perquè no vaig disposar d'Internet fins a la nit i, a sobre, estava molt col·lapsat. Ho sento molt! Però he pensat que el meu comentari també et faria feliç. Espero haver-ho aconseguit!
    Dóna moltes gràcies a la mama perquè, com sempre, va ser molt generosa amb mi.
    Aquesta foto que has penjat m'agrada molt. Estàs guapíssim, noi!
    T'envio un petó ben fort cap a Sants.
    Mercè

  • FELICITATS CAMPIÓ !!![Ofensiu]
    F. Arnau | 11-01-2009 | Valoració: 10

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    F.

  • 5è aniversari!!![Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 11-01-2009 | Valoració: 10

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • nit de reis...[Ofensiu]
    violetaclara | 05-01-2009 | Valoració: 10

    ... he esperat fins a la nit de reis per a llegir aquest conte tan reial ... i veig que hi ha una cosa que els reis mags no caldrà que et portin... imaginació!!Perquè queda demostrat que en tens per donar i per vendre!!!

    Els reis segur que saben recompensar l'esforç que has fet durant tot l'any, i els relats tan macos amb els que ens has obsequiat!

    Un petó molt fort i a dormir !!!




    ... per cert, veig que vas tenint molts seguidors!

  • Hola uanra,[Ofensiu]
    Naiade | 02-01-2009 | Valoració: 10

    Fa uns dies vaig escriure una carta al patge Reial i veig demanar-li moltes coses, sobretot per llegir, ja que m'agrada molt. I em va contestar dient-me que llegís "La família reial i la bruixa Zetzugasaga" Quin conte més divertit! En Mauro demostra que és un nen molt espavilat i la bruixa que fins i tot el nom m'ha fet una mica de por no hi va tenir res a fer. És ben veritat que per molt dolent que sigui algú, no hi té res a fer amb una família que s'estima, sempre hi sortirà perdent.
    M'ha agradat molt el tros que vol tirar la bombolla lila sobre en Mauro i gracies els crits del nen ha caigut i a sobre l'ha tocat la bombolla a ella.
    Molt bon relat uanra, et felicito de tot cor. Ara vaig a escriure al patge Reial per donar-li les gracies per haver-la encertat.

    Una abraçada i Bon Any pet tu i la teva família
    Naiade

  • una sorpresa[Ofensiu]
    ANEROL | 02-01-2009 | Valoració: 10

    molt agradable el trobar-te aquí a relats. Un molt bon any 2009 i continua amb aquesta vena literària.

  • faltava el final del missatge![Ofensiu]
    Unaquimera | 02-01-2009

    s'ha tallat abans d'escriure el final del missatge, que deia:

    Espero que hagis començat molt feliç l'any 2009 i que continuï així per a tu i els teus, ja que vosaltres sou una família realment maquíssima,
    Unaquimera

  • De viatge i de tornada[Ofensiu]
    Unaquimera | 02-01-2009

    Caram, quins avis més generosos que té aquesta família!
    ( Si ara ens regalessin una volta al món... UAU, quin fart de veure països i persones diferents i de tastar coses noves, t'ho imagines? )
    Puc imaginar que aquests avis eren els reis del país Tenimoltsreals, que l'avi és el rei Premigrós i la reina es diu Generosa...

    Però, tornant al teu conte, quina sort van tenir que en Mauro es fixés en les botes daurades de la dama sobre el pont, ja que si no haurien quedat atrapats pel seu poder.
    Està molt bé fixar-s'hi en les petites coses... veig que tu cuides els detalls en les teves històries, ets un autor polit.

    També em sembla que t'agraden les festes amb la família, cantar i menjar coses bones i dolços que fan llepar-se els dits...
    Per cert, tinc una curiositat: què va preparar la mare de dinar? Sopa de galets grossos i pilotetes? canelons? pollastre farcit? Quin menú van gaudir tots plegats, abans d'arribar als torrons? M'agradaria saber què mengen les famílies reials, i en especial una tan simpàtica com aquesta formada pel rei Gener, la reina Abril, el príncep Mauro i els avis Generosos... potser fins i tot el seu Menú em donaria una idea pel dinar de Reis, que aviat ho hauré de preparar!

    Espero que hagis començat molt feliç l'any 2009 i que continuï així per a tu i els teus, ja que vosaltres sou una família
    Unaquimera

  • quin relat més bonic[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 01-01-2009

    Arnau, estàs fent grans avenços en els teus contes, aquest és mol original i està mol ben estructurat el seu fil narratiu. Tens una imaginació fantàstica, no deixis de somiar i d'escriure.
    No saps la sort que tens en poder escriure com ho fas, i on ho fas.
    El patge reial m'ha parlat molt be de tu, i penso que tindràs uns reis fantàstics... ja saps, el dia cinc, a dormir ràpid!


    Una abraçada!

    Ferran

  • Caram...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 01-01-2009

    avui arribo tard a comentar-te, eh? clar, com que tens tants lectors que esperen llegir el que escrius, se m'han avançat!
    He quedat ben impresionada amb aquest conte, de debò, tant per la imaginació amb que l'has envoltat com per la originalitat dels noms que has triat: un país que es diu Notincunral, una citat que es diu Talqui, un rei Gener, i fins i tot el nom de la bruixa, Zetzugasaga, que costa fins i tot de dir. També m'ha agradat molt la coherència (aquesta paraula l'hi hauras de preguntar a la mare què vol dir, però tu pregunta que així és com se saben les coses)que has tingut per explicar-lo, seguint la trama de tota la història fins al final.
    Jo crec que si a més de treballar a l'escola (que em consta que ho fas), ets capaç d'escriure contes com aquest, els Reis t'han de tenir a la força a la llista dels "nens que es mereixen moltes joguines". Ja ens ho explicaràs com ha anat!
    Un pétó molt gran, uanra

  • EI ARNAU![Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 01-01-2009 | Valoració: 10

    De primer he pensat que la bruixa del teu conte era la mateixa de les tres bessones, la bruixa aborrida, però he vist que aquesta bruixota encara té més ganes de fer dolenteries, sort que el Mauro ha pogut arriba a temps a casa per Nadal, perquè els avis i els pares haurien estat molt tristos si no l'haguessin tingut per dinar i per fer cagar el tió. Ara que hi penso: Aquest tió ha estat molt llest de saber arribar a casa del Mauro ell solet! Un petó, maco.

  • El patge reial m'ha encarregat...[Ofensiu]
    Xantalam | 01-01-2009 | Valoració: 10

    Quin encàrrec més interessant. He descobert uns contes molt divertits. M'encanta comentar-te'l.

    Un conte preciós, on es barreja fantasia i amor a les tradicions, a la família. Fan un viatge fabulós, però han de tornar a casa al Nadal per compartir amb els avis els dies de Festa i alegria. Bon missatge!
    Els teus relats m'han agradat molt, però aquest és nota que està més treballat.

    Et felicito, Arnau!

    Un petó,

    Xantalam

  • Enhorabona !!! triple[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 01-01-2009 | Valoració: 10

    La triple enhorabona és una de part de cada Rei Mag. I m'han dit a cau d'orella que ànim...segueix escrivint...i també estudiant.
    Atenció Arnau que els consells dels Reis són gairebé obligatoris per complir dolçament.
    M'agradat molt el teu conte. Visca l'Arnau !

  • T'estas destapant.[Ofensiu]
    JOANPG | 01-01-2009 | Valoració: 10

    Més llar, amb la trama més beu urdida i la frescor del teu enginy a flor de pell.
    Segueixo posant espresions un xic rebuscades perque te les estudiis o les preguntis. Així s'apren.
    Jo sí que et puc valorar i et poso un 10 perque amb la valentia de publicarja te'l mereixes i la riquesa litrrària del conte és molt bona.
    Un petó ben fort del teu amic Joan Pérx.

  • Caram Arnau![Ofensiu]

    Caram Arnau! Cada dia fas els contes més llargs.
    Comences l'any com el vas acabar.
    Molt bé, m'agrada que tinguis aquesta afecció.
    Un petó ben fort de l'avi Joan [el de la iaia]

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de uanra

uanra

25 Relats

347 Comentaris

68332 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Em dic Arnau. Vaig néixer, a Barcelona, el 17 d'agost del 2002.

Em vaig estrenar a Relats en català amb 6 anys i molta il·lusió per aprendre a escriure i fer amics. Ara ja tinc uns quants amics relataires i tinc 11 anys!

M'agrada l'aeromodelisme (com al meu pare) i escriure contes (com al meu avi, en Joan Gausachs i Marí i la meva mare, la nuriagau).

Faig 6è de primària i sóc un Llop al cau de la meva escola Maristes Sants Les Corts

Agraeixo l'acollida que m'heu fet a RC

arnausoler2002@hotmail.com