Aventura de pirates

Un relat de: uanra

*

       En un matí càlid i radiant, uns pirates embarcaven a Madagascar dins d'un bergantí i es dirigien mar endins. Hi duien moltes provisions: gallines, porcs, rom, bales de canó, barrils de pólvora, etc. El vaixell era propietat d'en Barbanegra, un pirata intrèpid i amb cara de pocs amics. La nau tenia cinc veles: una al trinquet de proa, tres a l'arbre mestre i una darrera, al trinquet de popa. Lluïa la bandera roja, blanca i negra del capità.

       La tripulació era de cinquanta pirates grollers que volien anar a buscar un tresor a l'illa de Cabrera seguint el plànol que havien trobat en l'abordatge de la galera d'en Barba-rossa. Al cap d'una estona, van ser atacats pel junc de la senyora i del senyor Ching. Van matar mitja tripulació d'en Barbanegra, però els supervivents van aconseguir estripar les veles del junc i escapolir-se. Un dels supervivents va ser el cuiner, que estava preparant el dinar a la cuina: el peix assecat i les galetes, que eren el pa habitual dels pirates. Un altre, afortunadament, va ser el metge.

       Continuaren el viatge en direcció a l'illa de Cabrera. Enmig del camí, arribaren al cap de la Bona Esperança i van decidir aturar-s'hi per omplir els barrils d'aigua dolça. S'hi trobaren deu pirates famolencs i desgraciats que deien haver estat abandonats per en Barba-rossa i el capità va decidir afegir-los a la seva tripulació. En pocs dies, van recuperar-se gràcies als bons menús que preparava el cuiner i a les recomanacions del metge de bord.

       La vida a bord transcorria amb normalitat: uns cosien veles, un altre fregava el pont amb vinagre, d'altres s'entrenaven amb punyals i espases de valent... Perquè si no ho feien, en Barbanegra els castigava amb les seves fuetades. Els obligava a ser uns grans lluitadors per tal de mantenir la fama que tant li havia costat aconseguir: els seus pirates eren, normalment, els vencedors de totes les batalles.

       Llavors, van haver de travessar una immensa boira de la qual van aconseguir sortir. Un cop fora d'aquesta, de sobte van trobar-se, a uns cent metres, el vaixell d'en Barba-rossa. S'hi van apropar veloçment i van començar a rebre canonades del vaixell enemic, al mateix temps que el grumet avisava:

       -Vaixell a la vistaaaaaaa!

       Va ser una lluita inesperada en què els pirates d'en Barba-rossa semblava que jugaven amb avantatge. Els pirates d'en Barbanegra, però, van agafar tota una barana del vaixell i la van llançar, atrapant una vintena dels pirates i el mateix Barba-rossa que estaven a punt de saltar.

       Els pirates d'en Barbanegra, tret del metge i el cuiner, van saltar com a feres a la galera. Després de lluitar aferrissadament amb pistoles, sabres, ganivets i destrals van aconseguir matar la resta de la tripulació que no estava atrapada per la barana i llançar-los al mar. Havien demostrat, un cop més, que els durs entrenaments que feien els servien per ser uns vencedors.

       En aquest moment, un dels deu tripulants recollits al cap de la Bona Esperança cridà:

       -A l'ataaaaaaaaac!

       I van començar a lluitar contra els pirates d'en Barbanegra.

       -En primer lloc, traieu-nos aquesta fusta de sobreeeeeee! -va cridar en Barba-rossa, que seguia sota la barana de fusta juntament amb altres mariners.

       -Lluiteeeeeeu, aquests són uns traïdoooooors! -va escridassar el capità Barbanegra-. Són amics d'en Barba-rossa. Ens han enganyaaaaaat!

       Mentre la desena d'homes intentava alliberar en Barba-rossa i els seus companys, en Barbanegra féu senyals als seus tripulants ordenant-los que aprofitessin l'ocasió per a tornar al bergantí. Allà es retrobaren amb el cuiner i el metge que havien carregat de pólvora els canons i, per tant, ràpidament, van poder llançar canonades a la galera. En pocs minuts van veure com l'embarcació anava enfonsant-se dins de l'aigua.

       Els pirates protagonistes van seguir el camí cap a l'illa de Cabrera. Després de llargues hores de descans, es van recuperar i van sentir la veu del grumet que deia:

       -Terra a la vistaaaaaaaa!

Comentaris

  • molt xulo[Ofensiu]
    xuxú | 15-08-2011 | Valoració: 10

    m'ha agradat molt el teu conte!per cert tu també estàs molt guapo a la foto :)
    espero que estiguis passant un molt bon estiu!!!

    xuxú

  • Informatiu[Ofensiu]


    Com a participant de l’última edició del Concurs ARC de Contes Infantils, ens plau comunicar-te que hi ha en marxa un nou certamen literari, endegat des de l’Associació de Relataires en Català, amb aquest mateix gènere: conte infantil.

    Pots llegir les bases de la convocatòria del “Concurs ARC de Contes Infantils 2011. Criatures fantàstiques” en aquest ENLLAÇ.

    Anima’t a escriure un conte! Deixa volar la imaginació! Participa-hi!

    Esperem el teu relat. Gràcies,

    ARC


  • uuauuuuu ![Ofensiu]
    Englantina | 13-12-2010 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt el teu relat d'aventures, uanra! M'han agafat ganes de lluitar com els teus terribles pirates!!! Però no se si posar-me de part d'en Barbanegra o d'en Barba-rossa.... tots dos semblen sanguinaris i ferotges...
    Trobo que t'has documentat molt bé, i això fa que la història es faci molt real.
    Moltes felicitats i no deixis d'escriure !!!!

  • Ei, Uanra[Ofensiu]
    Shaudin Melgar-Foraster | 18-11-2010 | Valoració: 10

    He mirat a veure que hi havia de nou de l'Uanra -feia molt que no passava per RC per una qüestió de massa feina- i em trobo amb "Aventura de pirates". M'he posat a llegir tot d'una. M'agraden molt les històries de pirates! I en un no res em tenies ben ficada dins del relat. L'expliques tan bé i les descripcions són tan visuals que em sentia allí, navegant en el vaixell d'en Barbanegra i mirant com s'esdevé la batalla aferrissada amb en Barba-rossa.
    Molt bo, engrescador i, a més, ben documentat pel que fa al llenguatge mariner i de pirates.
    Una abraçada,
    Shaudin

  • Molt bo[Ofensiu]
    Naiade | 14-10-2010 | Valoració: 10

    Un conte molt entretingut i ben treballat uanra. M'he quedat sorpresa i contenta de veure la bona tasca de recerca que has fet. Això és el primer pas per ser un bon escriptor. Espero que té'l publiquin.
    Una abraçada

  • Un conte molt bonic[Ofensiu]
    brins | 10-10-2010 | Valoració: 10

    Una història de pirates que gaudiran petits i grans, uanra, tothom qui té imaginació i estima la literatura. Felicitats!

  • Uanra a la vistaaa!![Ofensiu]
    estepa3 | 26-09-2010 | Valoració: 10

    És un relat molt... mariner!
    M'ha agradat molt navegar pel mar junt amb el pirata Barbanegra.
    És un conte molt ben explicat i ple de pirates.
    Et mereixes el 10!
    I, tu, et fas a la mar?

    estepa3

  • Ei, uanra![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 19-09-2010 | Valoració: 10

    Tot just acabo de llegir les aventures dels teus pirates i t'he de dir que m'ho he passat igual de bé
    que quan vaig anar al cinema a veure "Los piratas del Caribe" ( la primera i la segona).
    El teu llenguatge "mariner" impecable, l'ambientació que li dónes i les lluites aferrissades entre els pirates dels dos vaixells fan del teu relat que s'empassi d'un sol glop (d'aigua dolça, però!). Et felicito, noi!.
    Estic contenta de compartir amb tots els Gausachs relataires aquest projecte de crear contes infantils.
    Un abraçada ben forta, uanra.

    Mercè

  • Recordatori[Ofensiu]


    Gràcies per participar!

    Recorda que el següent pas, un cop escrit i penjat el conte, és enviar un correu a l'Associació de Relataires en Català (associacio.relataires@gmail.com) tot indicant:

    -enllaç directe cap a l'espai de RC on tens penjat el conte
    -nom i cognoms reals (en cas de ser menor d'edat i, per tant, no poder estar associat a ARC, cal que indiquis, a més a més, el nom del pare/mare/tutor que pertany a l'Associació)

    Un cop enviat el correu rebràs un acusament de recepció i, després de verificar que el teu original compleix totes i cadascuna de les bases del concurs (extensió, pertinença a l'associació...) passaràs a la fase de selecció.

    Gràcies de nou. Cordialment,

    ARC


Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de uanra

uanra

25 Relats

347 Comentaris

68387 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Em dic Arnau. Vaig néixer, a Barcelona, el 17 d'agost del 2002.

Em vaig estrenar a Relats en català amb 6 anys i molta il·lusió per aprendre a escriure i fer amics. Ara ja tinc uns quants amics relataires i tinc 11 anys!

M'agrada l'aeromodelisme (com al meu pare) i escriure contes (com al meu avi, en Joan Gausachs i Marí i la meva mare, la nuriagau).

Faig 6è de primària i sóc un Llop al cau de la meva escola Maristes Sants Les Corts

Agraeixo l'acollida que m'heu fet a RC

arnausoler2002@hotmail.com