La màgia del bàsquet

Un relat de: uanra

*


       Un bon dia, anava passejant pel carrer, quan vaig veure una persona molt alta i diferent a les altres, vaig decidir seguir-la. Vaig descobrir que es dirigia al PALAU BLAUGRANA. Per fi el vaig reconèixer: era en Roger Grimau, el capità de bàsquet del Barça. Dia rere dia, veia en Roger com passava. Fins que un dia em va parlar i em va preguntar si volia anar al palau per veure un partit i jo li vaig respondre:

       -Oh! I tant que sí! M'agradaria saber com t'ho fas per encistellar tantes vegades.

       -Per encistellar-la, has de fer pessigolles a la pilota i ella, si està contenta, et fa pessigolles a tu i entra dins de la cistella. Fixa-t'hi quan em vegis jugar.

       Va arribar el dia del partit i em vaig seure a un seient des d'on es veia molt bé. Vaig veure com en Roger corria, trepitjava la línia de triple, es passava entre les cames la pilota, li feia pessigolles a les mans, llançava i... encistellava. Semblava !!!

       Quan va acabar el partit, tots dos vam sortir del Palau. Començava a fer sol i era estrany perquè abans plovia. Vam anar corrents a casa d'en Roger. Vam estar mirant la gravació del partit, vam veure la repetició del triple i vam dir:

       -Espectacular, el triple ha estat espectacular!!!

       -Sí, ha estat fantàstic!

       I tots dos ens començàrem a fer pessigolles. Després, vam anar a celebrar-ho amb els altres companys d'equip.

07-07-2010

Comentaris

  • Uanra[Ofensiu]
    Shaudin Melgar-Foraster | 18-09-2010 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt això de les pessigolles. Un element encertadíssim!
    Endavant, noi, que escrius súper bé.
    Una abraçada,
    Shaudin

  • PER MOLTS ANYS !![Ofensiu]
    Núria Niubó | 17-08-2010

    Que la màgia del conte ompli el teu dia ESPECIAL i tots els regals que t'arribin tinguin la MÀGIA DE FER-TE MOLT FELIÇ , amb tots els que t'estimen.
    PER MOLTS ANYS !!

    Molts petons,
    Núria

  • Sobre el "Concurs ARC de Contes Infantils 2010"[Ofensiu]

    Hola:

    Ens posem en contacte amb tu com a relataire participant en el Repte Clàssic 429: Contes.

    Com ja deus saber, des de l'Associació de Relataires en Català (ARC) hem convocat un concurs per a associats que, precisament, té com a temàtica el conte infantil. Amb aquest correu voldríem animar-te a participar-hi.

    Si vols llegir les bases de la convocatòria les trobaràs en el següent enllaç:


    Concurs ARC de Contes Infantils 2010

    Gràcies a l'avançada i disculpa, si us plau, aquesta intromissió dins els teus comentaris a RC. Quedem a la teva disposició per a qualsevol consulta.

    Cordialment,

    ARC

  • I ja participes als reptes?[Ofensiu]
    besllum | 21-07-2010 | Valoració: 9

    Un conte molt bonic, uanra, et felicito!
    Una història sobre l'esport, la màgia i l'amistat entre un nen i una superestrella del bàsquet.

    Esperem que, durant aquest estiu, trobis una estona per a escriure més relats.

  • Pessigolles[Ofensiu]
    Naiade | 18-07-2010 | Valoració: 10


    Quin relat més divertit uanra. És fantàstic poder viure un somni com el teu, parlar i jugar amb els teus ídols. Segur que no saps del cert si ha passat de veritat o tan sols ha sigut un somni. No perdis mai aquest poder màgic que tens per fer realitat tot el que desitges
    Unes quantes pessigolles més
    Naiade

  • M'ha tocat aquest triple.[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 18-07-2010 | Valoració: 10

    Uanra has fet un triple a la cistella del meu cor.
    De jove, jo havia jugat a bàsquet. A la samarreta lluía el "5". Després, durant uns anys vaig fer d'entrenador a un equip d'infantils.
    Un relat, per mi, molt sensible. Gràcies, uanra.

  • POTSER UN SOMNI?[Ofensiu]
    EULALIA MOLINS ARAGALL | 17-07-2010 | Valoració: 10

    Ara que sé que jugues a basquet, penso que el teu relat pot ser una història real, o bé també un somni, del que t'agradaria realment si poguessis, trobar-te amb aquest jugador tan alt, i que t'ensenyes els millors trucs per encistellar sempre. Tens moltaimaginació i ho saps relatar molt bé. Algun dia et veurem jugant al Palau Blaugrana? Jo desitjaria que així fos. Un petó!

  • Quin privilegi![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 16-07-2010 | Valoració: 10

    Quan era petita em passava el mateix que a tu però amb cantants. M'imaginava que cantava a l'escenari amb el Duo Dinámico ( pregunta a la mama, he he...) i m'ho passava súper bé.
    El teu relat m'ha fet pessigolles, això vol dir que he somrigut tot pensant que la màgia ens acompanya sempre que volem.
    Visca el teu ídol gegant!
    Petonets, uanra.

    Mercè

  • Somniar...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 15-07-2010

    fins i tot desperts, en tot allò que ens agrada, ens fa feliços. I no et pensis que només et passa a tu, que encara ets un nen. Els grans, alguns, també ho fem. Hi ha situacions, com la que descrius, en que el somni pot tenir quasi la mateixa intensitat d'emoció que la vivència. A més, penso que té raó el teu amic jugador quan diu que a la pilota li calen pessigolles, perquè penso que qualsevol cosa que es faci posant-'t'hi carinyo, surt molt millor.
    Per exemple, tu ho fas quan escrius un relat, perquè ens vols fer arribar el que has escrit amb paraules concretes que facin que la història ens arribi ben entenedora i la poguem gaudir. Si ho fessis sense ganes, sense posar-hi aquesta miqueta de màgia, segur que el resultat seria molt diferent i no ens agradarien tant.
    Sé que estàs de colònies, però he pensat que quan tornis a casa, segur que t'agradarà llegir els comentaris que t'haguem anat fent.
    Una abraçada i un petó molt grans, Arnau!

  • Un conte ple d'il·lusió i imaginació![Ofensiu]
    Núria Niubó | 14-07-2010 | Valoració: 10


    Ves per on aquesta pilota màgica només vol pessigolles per fer feliç al jugador i a tu, que has donat a les paraules obligades tot el protagonisme del conte.
    Amb elles has fet màgia i de la bona, de la creativa!
    Segueix així uanra Tu saps fer MÀGIA amb les paraules!

    FELICITATS !!

    Una abraçadeta amb pessigolles!!
    Núria

  • Això del basquet ho conec[Ofensiu]
    T. Cargol | 13-07-2010

    he vist molts partits amb els meus dos fills que ara ja són grans - però segueixen jugant -.
    De vegades tens sort i veus una jugada somniada, un triple al darrer moment, una passada genial, una entrada inversemblant!
    Però és un esport d'equip: a poc a poc et vas apropant a la cistella, movent la defensa rival, fins que surt la jugada. Diuen els meus fills que no tens temps de pensar el que fas. abans de fer-ho!
    Has triat un bon esport, els partits no es decideixen fins que sona la senyal!

  • COMENTARI DE LA JUTGESSA[Ofensiu]
    nuriagau | 12-07-2010

    Aquest relat ens descriu el somni de molts nens: aconseguir relacionar-se amb els seus ídols (esportistes, cantants...). En aquest cas, el protagonista es fa amic d'una estrella del bàsquet de l'actualitat: en Roger Grimau.
    Una història contemporània que conté, però, l'element màgic tan característic dels contes infantils tradicionals: pessigolles màgiques a la pilota. Al mateix temps que descriu, amb certa "professionalitat", les tècniques d'aquest esport.
    Un narrador en primera persona és l'encarregat d'explicar-nos l'argument. Segurament, projecta els desitjos del jove autor. T'agradaria anar a veure un partit del Barça i fer-te pessigolles amb el Roger Grimau, uanra?
    Gràcies, uanra, per la teva aportació.

Valoració mitja: 9.86

l´Autor

Foto de perfil de uanra

uanra

25 Relats

347 Comentaris

68330 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Em dic Arnau. Vaig néixer, a Barcelona, el 17 d'agost del 2002.

Em vaig estrenar a Relats en català amb 6 anys i molta il·lusió per aprendre a escriure i fer amics. Ara ja tinc uns quants amics relataires i tinc 11 anys!

M'agrada l'aeromodelisme (com al meu pare) i escriure contes (com al meu avi, en Joan Gausachs i Marí i la meva mare, la nuriagau).

Faig 6è de primària i sóc un Llop al cau de la meva escola Maristes Sants Les Corts

Agraeixo l'acollida que m'heu fet a RC

arnausoler2002@hotmail.com