La bruixa que tot ho sap

Un relat de: Karkinyoli

La bruixa que tot ho sap està molt contenta; avui s'ha embutxacat un munt de calers a canvi de poca feina. L'han visitada sis persones i, en pocs segons, ha sabut què li passava a cadascuna. Quan ha entrat la senyora Antònia ha hagut de disimular un mig somriure burleta - quasi no li hauria calgut ni consultar la bola de cristall-. És evident que el marit l'enganya perquè ja no la troba gens atractiva. Li sobren vint quilos i li caldria roba nova i un nou pentinat. Cony de masclista! És que ell no envelleix? Pobra senyora Antònia, en comptes d'engegar-lo, visita la bruixa.

La següent visita també ha estat una dona, la seva veïna, el seu pare està molt malalt, estossega cada nit i s'ofega. No cal ser un geni per saber que després de noranta-dos anys de vida, no et queden gaire dies més.

L'estoradet d'en Ramon vol saber si ha de canviar de feina. I tant! Tot el barri sap que l'amo del forn on treballa l'explota. Mai no té festa i cobra misèria. Malgrat tot, la bruixa que tot ho sap, veu clarament, a la bola de cristall i als ulls d'en Ramon, que serà un explotat allà on vagi, no té sang a les venes aquest noi.

L'Aina és una histèrica, només té vint anys però és clienta habitual perquè s'enamora dos cops per setmana. S'inventa històries que l'obsessionen i després el desegany és pitjor. Els nervis fan que no mengi i és per això, que la noia sembla una escombra. Passades dues hores de la visita de l'Aina, arriba la seva mare. Està molt preocupada per la seva filla i vol saber per què no menja. La bruixa que tot ho sap sempre es pregunta per què no la duu al metge si tant l'angoixa la salud de la seva filla.

La darrera visita ha estat aquell home que tant agrada a la bruixa que tot ho sap. Sempre li parla d'una estranya dona a qui veu cada setmana però no sap com dir-li que està bojament enamorat d'ella. Només de veure'l, s'emociona, la bola s'entel·la i mai no n'obté cap respota.

Tot i que avui ha fet molts diners, la bruixa que tot ho sap no pot dormir, té dubtes i pateix. Voldria saber si és ella la misteriosa dama del seu cavaller. Ha decidit que l'endemà visitarà la bruixa que tot ho sap i més per tal de resoldre la qüestió.

Comentaris

  • ANEROL | 30-10-2007 | Valoració: 10

    no et coneixia i m'ha agradat molt el tractament senzill i humà de diverses realitats. Molt tendre

  • Bruixeria[Ofensiu]
    Unaquimera | 30-10-2007 | Valoració: 10

    Em sembla que has encertat plenament les mides justes de tendresa, ironia, romanticisme, crítica social, fantasia, versemblança, tècnica amb recursos... i humanitat en aquest relat.

    La successió de personatges és deliciosa!

    Tots tenim una mica de bruixeria clarivident quan es tracta d'observar als altres, oi? En canvi, som gairebé cecs quan es tracta de la nostra pròpia vida... Enfocar aquesta realitat des d'un punt de vista dramàtic resulta més assequible, però fer-ho des del humor sense crueltat ni estridències té molt de mèrit.
    A mi em costa molt fer-ho... ( t'ofereixo per si et ve de gust la mostra que tinc publicada, Quina ràbia! (Culpa) )... i per tant, et reconec l'esforç i l'encert que demostres.

    També et vull oferir una abraçada embruixada d'afecte,
    Unaquimera

  • Voler o no voler saber[Ofensiu]
    Illadestany | 28-10-2007 | Valoració: 10

    Es podria fer una cadena infinita de "bruixes que tot ho saben". Sempre cerquem algú que ens digui allò que ja sabem, o que ens enganyi respecte a allò que sabem, però que no volem arribar a pronunciar mai, no fos cas que poguessim escoltar les nostres pròpies veritats.Per què dius que els teus veïns et miren "amb gana"?

Valoració mitja: 10

l´Autor

Karkinyoli

33 Relats

52 Comentaris

29560 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Ara ja us puc dir que vaig néixer el 10 d'abril d'un any que acaba en 4. Sempre he estat àries, i fa uns anys, vaig esbrinar que el meu ascendent també és àries. Des d'aleshores, que m'he permès ser un pèl més nerviosa per no haver de contradir els astres.
Vaig estudiar filologia i treballo a aquell lloc que tothom critica. Sempre he estat a Sants on m'agradaria poder-hi tornar sempre .Espero que gaudiu de mi amb les meves paraules i us oblideu dels fruits secs que porto a dins.