JUSTÍCIA DIVINA?

Un relat de: Ness

Reclosa al cotxe, escoltant música amb to baix mentre dibuixava, esperava en Jordi que arbitrava el partit de la setmana. De fons sentia la megafonia del camp i així anava controlant els tempos. Els coneixia perfectament, igual que les males praxis massa habituals al camp. Per això l’acompanyava a cada partit convertint-se en el seu pla B en cas de necessitar ajuda. Si la situació era conflictiva, ella l’esperava a fora amb el cotxe per fugir dels aldarulls. En aquell món del futbol local tots els partits eren molt intensos…

Sentia els crits al camp, dels uns, o dels altres, indignats per la decisió de cada xiulet. Encara no entenia com en Jordi ho suportava. Cada setmana i per quatre diners extres. Ja és ben bé que ajudaven a pagar la hipoteca…

Ara sona la música per megafonia després dels xiulets de la mitja part. Converses i cridòria en somort fins a un nou xiulet anunciant l’inici de la segona part. Tot d’una avisen per megafonia que han perdut en Pau de tres anys entre el públic. I tot seguit se senten aplaudiments. Ja l’han trobat… Uf! Falten cinc minuts pel final del partit i informen del guanyador del pernil de la rifa d’avui. Que bé! Ja falta poc per acabar el partit. Però s’acaben els aplaudiments per l’afortunat del pernil i comencen els xiulets persistents i una cridòria arrauxada. Què deu estar passant?

De sobte, en Jordi surt per la porta del camp, corrent com si s'hagués d'acabar el món, a contratemps pel pes del pernil que porta penjat l’espatlla. — Corre! Engega el cotxe!—

Comentaris

  • Competir o colaborar?[Ofensiu]
    aleshores | 14-06-2023

    Que bonic és l’esport! (em refereixo irònicament al federat), l’escolar diria que és una altra cosa.
    En el basquet les situacions no són tan dures, potser. Ja desprès de molts anys de veure partits vaig aconseguir estar callat i aplaudir només algunes jugades de mèrit. Rememoro al professor clarivident que fent esport escolar feia que sorgissin els valors autèntics de l’esport.
    Aquesta competitivitat desenfrenada ens abdueix i ens mata alhora.
    He vist que, guanyant ja de molt, enardir un jugador per a que fes encara una cistella més als darrers segons, he estat a punt de fotre li una santa ostia sense motiu a un pare de l’altre equip, tot i ser diríem un “moderat”.
    Decididament l’esport federat no es formatiu o ho és en el sentit que vol el sistema: competitivitat a tot hora i moment.

  • Original[Ofensiu]
    MariaM | 06-01-2023 | Valoració: 10

    Relat original amb pla B i pernil...
    M'agrada.
    MariaM

  • Somriure[Ofensiu]
    Solsona Bot | 19-12-2022

    Un relat ben divertit. Jo tampoc entenc els voluntaris que fan d'àrbitres. Els que estan al mig d'una batussa sempre en surten malparats. Al final un gir en el guió ens fa somriure i ens imaginem molt bé el protagonista quan fuig amb el pernil. Felicitacions i sort!

  • Dualitat[Ofensiu]
    Francesc Domenech | 14-12-2022


    Gracies pels teus comentaris.

    Ja està emès el vot

    Salutacions

  • Per un pernil[Ofensiu]
    Marina i punt | 13-12-2022

    M'ha semblat un text divertit tot i que el final, li ha tocat el pernil o...?, sigui com sigui, toca córrer de valent!

    Salutacions

  • Agraïments [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 10-12-2022

    Bona vesprada, Ness: Gràcies per la teua opinió sobre el meu relat: Desesperació. On em dius que és Colpidor. És un poema que em va eixir així, profundament en el meu cor. Aquest text que t'envie és així i és veritat, em va fer compondre el poema Desesperació.

    RESEU PEL MEU NEBOT




    Hola a tots i a totes, per primera vegada vos demane amb fervor, que ens ajudeu a resar pel fill d’un nebot meu, que li diuen Hugo Molero. Viuen a Nova York i té dotze anys i fa uns quants anys que està lluitant amb un càncer d'os en una cama i ja li llevaren l'os perquè tenia una placa de metall, però al final el pròxim dia u del dijous que ve li la tallaran i damunt té metàstasi en els pulmons i estem sobresaltats. Necessitem molta oració, és l'únic que pugueu demanar per Hugo Molero. Ell sap com està i pateix molt.
    Gràcies a tots i totes i esperem que reseu molt.



  • Un partit intens: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 08-12-2022

    I va acabar bé, perquè la justícia fou divina i se'n va emportar el pernill. Bona sort va haver de guanyar el partit. Amb un final amé i entretingut.
    En tinc un nou poema, que pot interessar-te, quan pugues i tingues temps. Fa temps que no m'has comentat. Gràcies.
    Que tingues sort i et vaja bé.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Toca córrer[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 08-12-2022

    Només falta que després de tants aldarulls es quedi sense pernil. Un relat amb un discurs real i un final divertit .

    Molt original.

    Salutacions i sort.

    Rosa.

  • La sort arriba a...[Ofensiu]
    Prou bé | 08-12-2022

    ... a l'àrbrite! Un relat que amb imaginació descriu una situació molt real: la violència al futbol, la violència dels espectadors.
    Sort
    Amb total cordialitat

  • corrents amb el pernil[Ofensiu]
    Atlantis | 07-12-2022

    Maleïda feina!!! Menys mal que li ha tocat el pernil!!!

    M'ha fet somriure.

  • Relat rebut[Ofensiu]

    Relat rebut correctament. Entra a concurs.

    Gràcies per participar.

    Comissió XIII Concurs ARC de microrelats

l´Autor

Foto de perfil de Ness

Ness

82 Relats

400 Comentaris

36692 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
... Despullo l'ànima escrivint versos
des que tinc ús de raó.
I és que els versos estimen les paraules
però els poemes les fan grans!
...................................
ness3cat@gmail.com