III República

Un relat de: ona

La noia es va connectat a Internet i, entre altres pàgines, va obrir la de relatsencatala.com. Feia uns mesos hi havia penjat quatre relats, hi tenia quatre comentaris i li havien posat un 7,67 (poca cosa en comparació amb els que tenen un 9,97, però què hi farem). Ella pensava que els seus relats estaven molt bé, els va escriure a raig, i eren força autobiogràfics; bé, tot no, però en bona part. Li agradaria que els llegís més gent, no per la puntuació, sinó per l'emoció de rebre algun nou comentari.

Ara escrivia amb la idea que si publicava un relat nou algú més la llegiria. Feia temps que tenia el tema del relat. El tema o, ben mirat, la protagonista: una noia republicana que no suportava el fet de saber-se els noms de tots els néts del rei d'Espanya. També pensava que si el relat fos eròtic potser el llegiria més gent, però no sabia gaire com lligar els dos temes, i per això sempre ho havia deixat córrer.

Un dia, per la ràdio, va sentir que una de les maneres de no semblar vulgar en una conversa era evitar tractar temes relacionats amb la monarquia. I és veritat, no hi ha res més vulgar que parlar d'algun afer com la salut del rei, l'autèntica residència de la reina o l'embaràs de la princesa, o qualsevol fotesa sobre algun dels altres, fills o néts.

La noia republicana, però, ja no votava el partit republicà. Li sabia greu. O no, no li'n sabia. No podia i punt, tot i que li agradava algun dels seus polítics que havien quedat en segon terme. Però era republicana. De quina república? De la seva. De totes. Especialment la segona, per l'època en què li havia tocat viure, però també de totes les del món. Però, ui!, ara li venia al cap, precisament en escriure la frase anterior, l'estima que sentia pels reis del casal de Catalunya i Aragó, pels orígens de la nació catalana, etc. Se sabia aquests reis de memòria. Li agradava pensar en aquests segles d'esplendor del seu poble. Quina republicana!

Ara que, ben mirat, una república hauria estat la solució davant la manca de descendència del darrer rei català. No calia passar a dependre de reis castellans! Per què no se'ls va acudir? Que diferent hauria anat la història! Ara, en lloc d'un partit republicà n'hi hauria molts, i ella ja podria votar. Segurament, per dur la contrària hi hauria també un partit monàrquic urgellista, quedaria bé.

Tanmateix, la noia no estava del tot descontenta amb la seva reorientació com a votant. Ara votava el PACMA -partit antitaurí contra el maltractament animal-. I tot i que era un vot, de moment, inútil, per ella era el més útil: no pot ser que l'home governi el món pensant sols en ell mateix, en la humanitat. L'existència humana no té sentit si no respecta els altres animals, si no respecta el planeta, l'univers. No podrem tenir una república si no tenim planeta! Que lluny està la humanitat d'aprendre a viure mirant el bé de tots! D'actuar de manera conseqüent: no cal utilitzar els animals com a recurs per alimentar la humanitat, els humans no tenim cap dret a envair i destruir el planeta, senzillament perquè no és nostre.

Ara sí que a aquestes alçades del relat, i amb aquest canvi de tema, ja quedava clar que la noia no era sols republicana, també era vegana i ecologista. Caram quina noia més rara!

Però encara quedava per encetar el tema de l'erotisme. Per no faltar abusivament el bon gust, ja havia descartat de relacionar l'erotisme amb els néts del rei. Però era fàcil de relacionar amb els polítics republicans, aquell en segon terme, un tros d'home com n'hi ha pocs, i al qual ella faria qualsevol favor que li demanés (a veure si llegeix aquest conte!). També tenia connotacions eròtiques la monarquia catalana: és arxiconegut l'engendrament de Jaume I, i ara no cal comentar que si la reina era lletja i altres coses que se solen dir arribats a aquest punt. El que sí que era bell i, segur, seductor era Jaume I, i el seu pare, un tronera!

I per acabar, i en reconeixement a la gent vegana, seria el moment de trencar una llança a favor del seu erotisme. Més d'un s'ha hagut de sentir dir i repetir que si no li agrada la carn... ni el peix... ni la llet... ni els ous... que si la botifarra és molt bona... que si el conill... que si menjar llengua... que si el rabo de toro... que si les ostres... que si les cigales... que si xuclar el cap dels escamarlans... que si pelar una gamba... que si ficar la llengua dins d'un cargol de mar... Sí, sí, molt eròtic! Molt eròtic! I que serveixi de repte a algun dels possibles lectors o lectores per a aprofitar aquestes idees en un conte carnívor-eròtic. Però els vegans no tenen enveja de res de tot això, tenen els naps, les pastanagues -pelades o sense pelar-, les patates, els cigrons, els pebrots, les albergínies, els espàrrecs gegants, els raves, els cogombres, els carbassons, els moniatos, els plàtans -pelats, sense pelar, caramel·litzats-... Qualsevol fruita és eròtica i font d'un festival de plaers: una síndria esberlada, una figa, dues llimones, dos melons, una maduixeta, dues cireretes, la pera confitada, dos kiwis i un plàtan, la llet de coco! Si és un no parar!

Més que seguir escrivint, ara a la noia li agradaria anar a fer un ressopó perquè se li havia obert la gana. Li semblava que el seu objectiu s'havia acomplert. Amb aquest nou relat potser algú la llegiria, fins i tot potser rebria algun comentari, potser d'algun vegetarià... O d'algú que com ella, encara que semblés cursi, cregués en la III República i en una humanitat ecològica i que respectés els animals.

Bon profit!

Comentaris

  • Mixtura temàtica[Ofensiu]
    Persephone | 06-02-2010 | Valoració: 9

    M'ha agradat molt la manera d'introduir els temes, la barreja temàtica i el fil conductor.
    Ingeniós i amé.
    Gràcies per compartir.
    Persephone

  • He quedat garratibat d'admiració!! Realment bo...[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 26-06-2009 | Valoració: 10

    Benvolguda Ona, mai fins ara havia llegit un article teu que considerés molt bo (no fins aquest punt, no exactament), però ara he quedat bocabadat, ja ho crec.

    L'article em sembla molt bo, sap tocar la política sense fer-se pesat ni incitar a la baralla, sap fer somniar en un món millor, i, a més, potser el més important, sap ser entretingut.

    M'encanta, bufona. Felicitats.

    ¿Una tercera república? Tant de bo... Però només somniant no s'aconsegueix res, també cal lluitar. A més, comento que jo també sóc antitauromaqui.

    Ja ens anirem llegint per Relats, sobretot ara que em vull dedicar més temps a la web, espero tenir més marge de temps que en el passat recent. En fi, paciència.

    Que vagi bé, ona. Salut a tothom de Relats!!

  • El que volies =D[Ofensiu]
    gelatdetaronja | 09-05-2007

    un comentari, i, segons les teues descripcions, jo també soc rareta... =D m'ha agradat molt!
    continua així sietplau

  • Sí, molt original![Ofensiu]
    | 09-01-2007 | Valoració: 10

    Una divagació de gran magnitud, però ben portada, mesurada, perquè quan ens posem a divagar és molt fàcil que ens en n'hem de mare i que acabem dient coses sense cap mena de solta. El teu relat, en canvi, es fa amè i divertit, viatjant d'un tema a l'altre amb agilitat i traient el suc necessari de cada un d'ells.
    Bon relat!

    Dan

  • Un deu per originalitat![Ofensiu]
    Libertas | 06-01-2007 | Valoració: 10


    Per cert, aquí en va un altre de comentari!

    És curiossíssima la teva manera de demanar lectors i , sobretot, comentaris! Hauré de prendre nota!
    La idea sobre el tema "fruitoeròtic" ha estat molt bona, he llegit el relat amb un somriure a la cara; de fet, encara ric ara.

    Ah, jo també crec en un futur món com el teu!
    Un urra per la III república!
    I un urra per tots els néts del rei! ( és brooooma!!!!!!!!!!)

    Libertas

  • És curiós [Ofensiu]
    Bruixot | 03-01-2007

    com un simple relat d'intencions, on expliques un retall de coses que vas pensant i on en certa manera et presentes, és tant amé de llegir.

    M'he quedat amb les ganes, però, de que parlessis d'erotisme i els reis, però barrejats, no separats, he he. Però com a manera de cridar l'atenció és prou bona.

    A mi m'ha agradat especialment el fet que fos en tercera persona, jo crec que és el que li dón aforça al relat, sino seria només una simple declaració i prou.

    També, clar, m'ha agradat la part en que anomenes les connotacions sexuals dels vegetals, i també la de les "carnivors". Jo vaig ser vegetaria bastant temps, i totes les opcions són prou exicitants!

    En resum, que m'ha agradat!

    Xavier

  • aquí en tens un altre[Ofensiu]
    neret | 02-01-2007

    i espero que et vagin comentant més! M'ha agradat el plantejament del relat, i a diferència del que diu el qwark no em desagrada això de que el protagonista sigui la noia (potser quedaria millor amb algun qualificatiu "la noia republicana" per exemple). El plantejament és original i l'exposició d'idees (encara que no les comparteixi pas totes) entra bé. Es troba a faltar potser que donis un pas més... potser queda tot un pèl dispers, encara que, com diuen dels toreros "apuntis maneres" :-)

    et seguiré llegint ( i per poc que pugui comentant)

    jordi

    PS nota no te'n poso perquè realment no li dono cap valor a com funciona el sistema de puntuacions de la web

  • Començo a posar el meu granet d'arena![Ofensiu]
    Arbequina | 02-01-2007 | Valoració: 10

    I et llegeixo i, ara, et comento.

    El relat és molt entretingut i, inclús divertit, i passa per un munt de temàtiques interessants. Potser per això darrer és una mica precipitat (l'única pega que li he trobat).
    Per altra banda, el contingut autobiogràfic i la manera de narrar-lo, tant en estructura com en estil (molt desinvolt i "desenfadat") m'han captivat, i és que en general el relat m'ha encantat.
    Dels temes que tractes... d'alguns en comparteixo l'opinió, d'altres no.
    La tercera república, per exemple, que dóna nom al títol, no la vull per a res. Vull la primera catalana.
    O el veganisme... i això que jo sóc mig vegetarià (però per gustos, no per ideologia).
    En tot lo demès, estic d'acord.
    He trobat molt divertida la part de l'erotisme vegetal... i lo dels favors que li faries al d'erc. (Vaia picarona!)

    Per cert, si el que vols és que et llegeixin, et dono un consell basat en el que he observat: posa títols colpidors, millor de caràcter eròtic o violent.
    Si el que vols és que et comentin: escriu bé i interessant.
    Lo segon ja ho fas.

    Però un altre consell: el millor és escriure el que creus que has d'escriure amb els títols adients, tan se valen els comentaris!

    En fi, per acabar de posar el meu granet de sorra, et poso un deu "honorífic", per pujar aquest 7,67 (una altra gran tonteria: tan se val la puntuació!).

    I, res més, dir-te que ja ens tornarem a veure, doncs m'ha entrat el cuquet de llegir més coses d'aquesta noia tan especial.

    Una forta abraçada i bon any!

    Arbequina.

  • Visca el PACMA!!![Ofensiu]
    qwark | 01-01-2007

    I la Tercera República! I l'erotisme de les fruites!

    I ja parlant del teu relat, m'ha semblat un zapping més o menys elegant, que transcorre pel paisatge ideològic de la protagonista (i de l'autora?). En alguns moments m'hi he sentit força identificat.

    M'hagués agradat més si haguessis entrat més a fons en algun d'aquests temes (tots semblen interessants). Formalment, jo hagués canviat el fet de referir-se a la protagonista com a "la noia" en tercera persona. Crec que queda més elegant escriure en primera persona o, en tot cas, fer servir un nom "L'ona va...".

    En general, un relat divertit i amè.

Valoració mitja: 9.8

l´Autor

Foto de perfil de ona

ona

9 Relats

29 Comentaris

13690 Lectures

Valoració de l'autor: 9.46

Biografia:
La vida passa i l'ull no es cansa d'abocar imatges clares dintre del cor. (Carles Riba)

Gràcies, RC, per aquesta pàgina que em permet rescatar del pou de la vida històries, sons, sensacions, imatges...: paraules.