Arròs tres delícies

Un relat de: ona

Sé fer un arròs tres delícies
vegetarià molt gustós.
Amb tofu, nous i unes gírgoles,
alls tendres i brots de soja.
Primer fregeixo arròs semi*
un minut a la paella,
i un minut més tard, la resta:
el tofu en dauets ben xics,
les nous en trossets mitjans,
els bolets en talls ben fins
i els alls tendres en rodanxes.
Els brots de soja els reservo,
que no hi van fins al final.
Després la sal i les herbes,
o algues o de Provença,
depèn del dia i l'humor.
I no oblido les espècies,
d'aquest plat el darrer toc:
un polsimet de gingebre
i un altre de curri suau.
I per acabar un secret
que vaig sentir per la ràdio:
"Unes gotetes d'absenta
fan la paella contenta."
Quan ho tinc tot ben rosset,
ho ofego amb aigua calenta
i ho deixo a foc mitjanet.
M'assec a esperar que bulli
trenta minuts o quaranta,
que ja s'hagi begut l'aigua,
no estigui dur ni passat.
En acabat paro taula
i crido a tothom a seure;
això sí, que millor el trobo
com millor és la companyia.
Au! Si algun dia cuineu
aquesta recepta sana,
ja em direu si us ha agradat.
Bon profit i molta gana!

* semiintegral


Comentaris

  • ginebre | 20-04-2007

    Que boníssim aquest arròs tres delícies!
    Nutritiu i energètic.
    Una recepta en forma de poema. Has trobat el ritme i la rima.
    Gràcies!

  • es una passada[Ofensiu]
    Rogal Mar | 03-02-2007 | Valoració: 10

    Això de fer receptes amb forma poema m'ha obert la gana, jeje!

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de ona

ona

9 Relats

29 Comentaris

12975 Lectures

Valoració de l'autor: 9.46

Biografia:
La vida passa i l'ull no es cansa d'abocar imatges clares dintre del cor. (Carles Riba)

Gràcies, RC, per aquesta pàgina que em permet rescatar del pou de la vida històries, sons, sensacions, imatges...: paraules.