Guarnint somnis

Un relat de: _shamandalie_

Avui el sol ha hagut de regnar el cel tot sol. Els núvols -els blancs i els negres, els que tenen forma d'ós de peluix i els que sols són formes de cotó fluix, els grans i els petits...-, en un acte traïdor, s'han posat d'acord per anar a direcció i han demanat una petit descans a la feina per a unir-se en una gran assemblea organitzada més enllà de les estrelles.
Un cop eren tots allà, ben vestits i empolainats, el núvol nº 19, en forma de somriure, s'ha decidit a parlar. Després de una tensa reunió per a disputar el domini del teu son, s'ha decidit que el petit nº19 vetllarà per tu aquesta i totes les nits, i, acomodat als seus amples coixins, ha tancat els ulls, i en silenci, sense pressa, t'ha tornat a recordar:
Avui t'ajauràs aviat, escoltant alguna cançó preciosa que parli d'amors eterns i defraudats, de belles reines i d'adéus mal pronunciats, amb algun incens d'aroma incert que els amics et van regalar perquè usessis en ocasions especials, amb les paraules d'un bon llibre surant pel teu cap i qui sap si algun missatge al mòbil amb intenció d'arrencar-te el millor somriure.
Jo, des d'aquí d'alt, brodaré un llençol ben gran perquè no passi por cap dels teus somnis, que dormin plàcidament abrigats sota les teves mantes i entre els teus coixins. Enganxaré núvols de colors pel sostre i les parets, i hi posaré una escaleta de fusta per si la son t'és infidel. I així, si vols, pots pujar-hi amb mi, a fer volteretes i esfilagarsar-te entre les sanefes voladores que hi haurà surant per sobre del llit.
A la tauleta de nit, hi tindràs 2 sugus - un de taronja i un de lila -, una carta escrita a mà per algun amic, una llibreta d'espiral amb tons càlids - taronja i vermell -, que mai se sap quan pot tocar la inspiració a la porta, una tassa de xocolata desfeta, ben calenta i suculenta, i un telèfon vermell, per si necessites donar la tabarra a qualsevol dels companys que passarien nits en blanc escoltant-te. També et deixaré un parell de coixins per a suavitzar-te la nit: un de plomes blanques com la neu i l'altre amb ritme, de quadrats blancs i negres. I quan tot estigui llest, arribarà el gran moment...
Aquesta nit somiaràs en... follets! Desenes de follets petits i amables, saltant, rient i explicant-se batalletes, teixint-te un bell somni, allargant-te la mà. Follets de pell taronja i ulls desperts i atents, amb aquelles mirades que ajuden perquè escolten i comprenen. Tindran el nas punxegut i les galtes rosades, i les orelles molt i molt llargues. Portaran uns pantalons bombatxos ben caiguts, samarretes de mil colors, llargues i amb les mànigues obertes, i, tapant els cabells pelrojos, lluiran un gorro de llana blava, d'aquells que tapen les orelles i porten una trena a cada costat. Tu, al seu país de les meravelles, hi arribaràs de sobte, mig perduda, molt confusa. Ells t'acolliran com a casa, et cuinaran estranys plat - quelcom semblant a ous batuts arrebossats -, i cada un et farà riure, somriure i reflexionar a través d'una via diferent. I tu, a poc a poc i sense pressa, t'aniràs obrint al seu món, hi aniràs confiant, aniràs rient i embogint-te amb ells, inventant-te batalletes per aguantar la corda fins ben tard. I un dia, a mitja xerrera, t'adonaràs que has perdut la por a somriure, a somriure somiant.
El núvol nº 19, acomodat al seu fidel cotó fluix, obre els ulls i com sempre - encara que no ho sàpigues -, et somriu en secret. Prediu que després de trobar-te amb els petits follets, no tindràs por a somriure imaginant, a viure somiant, i que mouràs tots els fils possibles per a filar, aquest cop, el teu propi somni. Així que, petita, si algun dia notes un estrany i agradable pessigolleig al cos sencer, que no et faci por somriure, que el cel t'està guinyant l'ullet.

Comentaris

  • D'on?[Ofensiu]
    Underneath | 03-09-2006 | Valoració: 9

    D'on treus aquestes idees? Em fas enveja, que ho sapigues! =)

    Una abraçada

  • Quina son!!!![Ofensiu]
    Climenode | 16-08-2006 | Valoració: 8

    m'estan entran ganes de dormir.... no pas perquè el teu relat no m'hagi agradat sino ben al contrari!!!! Pensaré quin núvol hi ha al cel quin número tindrà i si em vetllara els somnis aquesta nit.
    Es un relat màgic i enfocat d'una altra manera podria ser un bonic conte per infants....
    Transmets harmònicament serenor, calma i dolçor amb cada paraula arreplegada al teu relat.... Gràcies!!

  • Guarnint i guarint.[Ofensiu]
    angie | 07-08-2006

    Un relat dolç, de caramel. Has pensat de fer-ne un conte?.
    Molt bé, noia!. L'he vist a destacats i no m'estranya...
    No et comento gaire més, tan sols dir-te que m'ha agradat molt la frase :
    "I un dia, a mitja xerrera, t'adonaràs que has perdut la por a somriure, a somriure somiant."

    La vida es viu gràcies als fils dels somnis, les il.lusions... Si es trenquen els fils, la vida és un simple conjunt de moviments reflexs...

    petons, guapa!

    angie

l´Autor

Foto de perfil de _shamandalie_

_shamandalie_

27 Relats

129 Comentaris

42147 Lectures

Valoració de l'autor: 9.59

Biografia:
"Poder reír, reír, reír abiertamente,
reír como un vaso al derramarse,
absolutamente enloquecido sólo por sentir,
absolutamente roto por rozarme en las cosas,
herido en la boca por morder cosas,
con las uñas sangrando por agarrame a cosas,
y después dadme la celda que quérais que yo me acordaré de la vida." Pessoa..

Dos peus, dues cames i dues mans amb cinc dits (de pianista) cada una. Ungles mossegades, inevitablement. Dos ulls (molt o poc) foscos, un nas (respingon) i una mata de cabells (henna caoba) que van per on volen.

Amélie, la música, la literatura, el piano, la llibreta negra, un pilot (BIC's nooo!), els gira-sols, els clips, una volta amb monocicle, la meva gent i el meu trosset de veritat.

I.. i tot plegat, una miqueta.